Qasja Letersi (T.II)

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Qasja Letersi (T.II) by Mind Map: Qasja Letersi (T.II)

1. Kenget e Milosaos

1.1. Struktura

1.2. Subjekti

1.3. Vleresime

1.4. Vlera dhe stil

1.5. K.I (begatia e natyres

1.6. K.II( gezimi i marteses)

2. Naim Frasheri

2.1. Femijeria

2.2. Formimi kulturor

2.3. Kthimi ne atdhe

2.4. Lindja e vepres"Historia e Skenderbeut"

2.5. Veprimtaria patriotike dhe mergimi

2.6. Veprat e para

2.7. Formimi i personalitetit letrar

2.8. Tiparet e vepres naimiane

2.9. Vepra

2.9.1. Lulete e veres

2.9.2. Atdheu

2.9.3. Fyelli

2.9.4. Lulja

3. Realizmi

3.1. Kushtet historike dhe shoqerore te lindjes dhe zhvillimit te realizmit

3.2. Tiparet dhe parimet e letersise realiste

3.2.1. Nga pjesemarrja tek vezhgimi i distancuar

3.2.2. Heroi

3.2.3. Antiromantizmi realist i "Zonjes Bovari"

3.2.4. Natyralizmi (1865-1891)

3.2.5. Realizmi ne Rusi

3.3. Perfaqesuesit kryesor te realizmit

3.4. Gjinjte dhe llojet letrare

4. Romantizmi shqipetar

4.1. Identiteti dhe kultura kombetare

4.2. Tipari dallues i romantizmit shqipetar

4.3. Tiparet e ngjashme te romantizmit shqipetar me ate evropian

4.4. Ndikimi i letersise arbereshe

4.5. Elementi folkloril

5. Jeronin de Rada

5.1. Mesimet e para

5.2. Kolegji dhe vepra e pare

5.3. Interesimi nda krijimtarise popullore

5.4. Studimet e larta dhe kauzat qe mbrojti

5.5. Lidhje te rendesishme

5.6. Kontributi letrar dhe gjuhesor

5.7. Vitet e fundit

5.8. Krijimtaria

6. Honore de Balzak

6.1. Femijeria e palumtur

6.2. Vendimi per tu bere shkrimtar

6.3. Balzaku biznesmen

6.4. Futja ne jeten parisiane

6.5. Te shkruarit si pune

6.6. Fillimi i fames

6.7. lindja e "Komedise Njerezore"

6.8. Balzaku si personazhet e tij

6.9. Komedia njerezore