Almost Brainstorming

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Almost Brainstorming by Mind Map: Almost Brainstorming

1. Almost Agency: Almost a Brand beyond тениски :) би било супер!

2. Концепция

2.1. Тениски с каузи

2.1.1. Продукт, който излиза извън рамката на производство и печалба, и подкрепя дадена кауза.

2.1.1.1. В този случай може да ребрандираме AAB не просто като производител на тениски, а като генератор на идеи и кампании, чийто най-силен ресурс е способността да свърже различни креативни хора за добра цел. Може да помислим и за шапка на AAB - т.е. защо не цялостна агенция, която може да помага в създаването и подкрепянето на различни каузи - не е нужно да е само чрез тениски :).

2.2. Affordable mindfulness: за всеки е достъпно да направи смислен и полезен избор

2.3. Joint creativity: използваме ресурсите и таланта на хора в България, които участват в процеса равноправно и възнаградени за труда си.

2.4. Прозрачност: малко радикална идея, но може да си струва експеримента - да обявим точно колко струва всеки един компонент от производството ни и да запознаем хората с процеса на ценообразуването. Да създадем разговор за стойността на нещата.

2.4.1. Да се премахне brand obsession-a; когато хората правят избор, да имат ясна представа кого и какво подкрепят и колко струва труда на всеки (т.е. тениска на Зара не струва 50 :))

2.4.1.1. Може да е интересна посока да deconstruct-нем и да създадем разговор за цената на нещата - за което обаче ни е нужна пълна прозрачност. Тези дни с Деската си говорим много за mindful spending - т.е. че парите са нещо, което получаваме в замяна на времето и вниманието си (а понякога и на здравето) и въпреки че не са всичко, е важно какво и как подкрепяме с тях.

3. Профил на клиентите ни

3.1. Икономически: Хора със съвременни професии и образование, които нямат непременно много високи заплати. Т.е. една идея по-масови и достъпни.

3.2. Хора със съзнателно отношение към продуктите, които купуват (произход, социални каузи, прозрачност и т.н.)

3.3. Хора, които харесват продукти с послание (визуално или като кауза).

4. Кампании

4.1. Радикална прозрачност: кампания, свързана със запознаване с производството и ценообразуването на продукта. За да си mindful, е необходимо взаимно доверие и познаване. Може да е ужасна идея ;)

4.1.1. Инфографика с процеса за всяка тениска.

4.1.2. Серия от постове, в които запознаваме клиентите ни с нашите производители (не само с дизайнерите) и тяхната роля. Ще е супер да покажем кадри от производството на плата, от шиенето, да разкажем за Наталия, Наско, Сузана.

4.1.3. Дискусия относно стойността на дизайна - да отворим разговор сред дизайнери и артисти за това как оценят работата си; да насърчим прозрачност, която липсва във фрийланс средите - счита се за bad practice да обявяваш публично колко взимаш на клиентите си (което го разбирам донякъде).

4.1.4. Дискусия относно смисъла на това да произвеждаш в България - става много политическо/икономическо.

4.2. Parakids

4.2.1. Тук трябва да науча повече ;) Много трудна тема е и е важно да направим нещо много смислено и адекватно, което да показва уважение към децата и семействата им, и което де факто да е полезно.