Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Turberkulose by Mind Map: Turberkulose
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Turberkulose

Årsag til sygdommen

Årsagen til tuberkulose: Tuberkulose er forårsaget af bakterierne; Mycobqacterium Tuberculosis.

Symptoner

Symptomer til tuberkulose: Symptomer på tuberkulose er typisk at opspyttet indeholder blod og hvis du hoster slim indeholder det også blod. Symptomerne kan også være; træthed, dårlig appetit, vægttab, feber og nattesved.

Spredning af sygdommen

Spredning af tuberkulose: Du bliver smittet med tuberkulose via en dråbeinfektion. Det foregår hvis en med tuberkulose nyser, hoster, taler og ånder ud i luften og andre mennesker indånder dråberne (med bakterier), som er i luften.  

Behandling af sygdommen

Behandling af tuberkulose: Til en voksen person ,over 50 kilo, kræves en behandling på et halvt år med pillerne nedenfor, hvis sygdommen skal bekæmpes. Dog er personen uden for smittefare efter 2 uger.   Rimactan 450 milligram tabletter (skal indtages fastende) Isoniazid 300 milligram tabletter Pyrazinamid 2 gram tabletter  Myambutol 1200 milligram tabletter

Forebyggelser af sygdommen

Forebyggelser af sygdommen: Det vigtigeste er at behandle alle smittefarlige personer. Det er også vigtigt undersøge personer der har haft tuberkulose. De kan få piller (en tablet isonazid 300 milligram om dagen i seks måneder) som forhindrer en udvikling af aktiv tuberkulose.