Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Muziek by Mind Map: Muziek
0.0 stars - 0 reviews range from 0 to 5

Muziek

Pop

Popmuziek is een afkorting van 'populaire muziek'. Het is evenals eigentijdse muziek een verzamelnaam voor tal van stijlen in de muziek, maar meer gericht op de populariteit dan de diversiteit van de muziek.

CD's

Top 40

Rock

Rock is een subgenre van de popmuziek, dat traditioneel gekenmerkt wordt door een bezetting van gitaar, basgitaar en drums, aangevuld met zang en/of andere instrumenten.

Gitaarsolo's

Rock 'n Roll

Musical

Een musical is een theaterstuk waarin toneelspel, zang, muziek en dans worden gecombineerd.

Theater

Orkest

Klassiek

Klassieke muziek is de westerse kunstmuziek waarbij meestal genoteerde composities centraal staan. Onder klassieke muziek valt ook de muziek uit de klassieke periode, en de moderne klassieke muziek.

Ouderwets

Opera

Hip hop

Hiphop (ook wel geschreven als hip hop of hip-hop) is een culturele beweging, vooral bekend als muziekstijl. Ze is ontstaan in de jaren '70 van de twintigste eeuw in New York, en dan voornamelijk in de arme wijk The Bronx, die destijds bewoond werd door vooral Afro-Amerikanen en Latino's.

Bling bling

Rappers

Dance

Dance is in Nederland een veel gebruikte verzamelnaam voor alle soorten elektronische dansmuziek. Het belangrijkste kenmerk is dat de muziek dus grotendeels gemaakt is met elektronische muziekinstrumenten en meestal niet 'live' gespeeld kan worden.

DJ's

Draaitafels