Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Pixton by Mind Map: Pixton
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Pixton

Dette mind map er en gennemgang og et opslagsværk af de mange muligheder der ligger i Pixton. Dette mind map er udgivet af Lær IT under CC:BY Det kan hentes på adressen: http://www.mindmeister.com/113045510/pixton  

Fortæl om virkeligheden

Ved at tage billeder fra fx jeres klasse og sløre disse billeder en lille smule, kan tegneserien tage sit afsæt i den virkelige verden. Sløringen gør at vi fokuserer på figurerne og at handlingen får lidt friere rammer.

Miljøbevidsthed

Lag på lag

For at lave dybde og fortællende kulisser er der brug for at indsætte baggrunde og ting. Alle disse elementer kan være svære at kontrollere - her er et par løsninger.

Sådan arbejder du med mange lag

Du lægger et element ind ad gangen. Bemærk at du kun kan benytte én baggrund men uendelig mange ting. Vil du derfor have flere elementer i baggrunden skal du selv bygge på. TIP. Den komplekse baggrund kan du selv gemme som din egen baggrund, sådan at du ikke skal rode med det igen.

Eksempel på mange lag

Læg mærke til det første billede Alle elementerne er blevet tonet i den samme farve. Derefter er der lagt skyer og gradients ind over. Sidst er det hele rammet ind med et par gardiner.

Effekter

Under ting > vælg effekter.

Gradients

Gradients eller farvede overgange, giver en god effekt af dybde mm. Under ting > effekter

Hul

Ting > Effekter: Hul. Med den effekt spændes historien dramatisk. Kan bruges til

Sløring

Sløring er med til at give fokus til noget, og sløring til noget andet. Det er også den effekt man har når man fotograferer. Særligt hvis man optager helt tæt på et motiv (makro) så vil dybdeskarpheden i billedet være meget lille. Brug derfor sløring til at skabe en god effekt i nærbilleder og super-close Se også effekten silhuet

Silhuet

Effekten silhuet gør formen på din figur eller ting helfarvet. Farven kan derefter vælges frit. Funktionen er ligesom sløring med til at forstærke dybden i tegningen og skærpe fokus på det væsentlige.

Noir

Ved at vælge værktøjet ramme (sådan at rammen bliver orange) kan vi også styre mætningen af vores tegneserie. Dermed kan vi lave en tegneserie i sort/hvid hvilket giver et stærkt udtryk. Tilsvarende kan en mindre farvemætning også give et indtryk af 60er og 70erne.

Action

Læg mærke til det fjerde billede: Stjerner og streger giver en god effekt i forhold til skildpadden og flasken. Find effekten under Ting > Effekter

Nat

Når det er nat kan vi ikke se noget. Det kan figurerne så heller ikke. Det giver plads til at vi selv skal forestille os handlingen og måske lytter mere til hvad de siger.

Tegn på tavlen

Man kan indsætte tavler i sin stribe, men husk også på at du kan indsætte tekster og figurer, og hvis de er hvide tror man automatisk at de er skrevet på tavlen.

Levende figurer

Manden på den øde ø, er et godt eksempel på hvordan en mand og en palme kan få en masse ud af hinanden.

Pixton som planche

Et spændende eksempel på hvordan man også kan bruge Pixton til at skabe en fortælling uden andet end et par billeder og en tekst.

Som plakatværksted

Her er genren nærmest bare en plakat. Et stort billede - ingen tekst. Men værktøjet er her brugt til at lave et flot billede med (hvilket jo også er en udfordring).

Tykke rammer

Med tykke rammer bliver en hvid baggrund til et helt andet indtryk end det der ellers "ligner" Pixton. Det ser ikke godt ud men det viser bare muligheden for at arbejde med alle elementer i en tengeserie.

Eksempler

Pixtons eget galleri

Ideer

Fysik

Geografi

Historiske begivenheder

Her en lidt sølle version af Shakletons uhyggelige rejse

Ugebrev fra biblioteket

Denne stribe er lidt speciel fordi man bruger de enkelte scener til at fungere som rum for hver nyhed: Ugens citat, ugens gåde, ugens digt osv. Det gør til gengæld at man får lavet en flot og anderledes opsætning af sit budskab. En opsætning som man aldrig ville ramme i fx Word, PowerPoint eller Publisher.

Forklar kemiske forsøg

Der er god mulighed for at vise opstillinger til forsøg med de ting vi har til rådighed i Pixton. Dette eksempel er kun til at vise at vi har kolber, reagensglas og flasker til rådighed - de hedder dog alle "bæger" Gå ind under ting søg Bæger.

Ironi

Første og sidste billede giver opskriften på en humoristisk og lidt ironisk tilgang til at læreren laver et materiale til sine elever.

Dårlig fortælling

Her en række eksempler som jeg personlig ikke synes har den samme klasse som mange af de andre fortællinger.

Problemer?

Flyt scene

Scenen (af og til omtalt som panelet) skal være blåt. Gå derefter til kanten og træk på plads. Formen ændres i orange tilstand.

Baggrundsovergange giver kanter

Hvis du indsætter en baggrund har den en given størrelse. Af og til vil vi gerne på længere afstand af baggrunden og zoomer derfor ud. Desværre er der ofte en farvet overgang på himler der viser sig når vi zoomer. Derfor får vi en kant på vores baggrund. Se fx linket til dette punkt, 3. række nr. 2 og 4. række første billede. Det k

Smidt af Skoletube

Når man arbejder i Pixton er man ikke aktiv på Skoletube. Derfor kan man opleve at blive "smidt" af Skoletube, når man fx vil udgive sin tegneserie. Det har ingen betydning for dit arbejde. Det er gemt hos Pixton. Du logger derfor ind igen, og så kan du fortsætte med fx udgivelsen.

Links til ressourcer på nettet

Cartoons for the Classroom

CC: ComicWiki.dk

Ganskevist.dk

Fin hjemmeside, hvor du har mulighed for at se en række enkle striber. Styrken her er at du kan se hvordan blot få figurer kan skabe utallige fortællinger. Dette kan også være en optakt til Gary Larsson, der jo om nogen kan personificere

Tegneseriemuseet.dk

EMU

Svagheder ved Pixton

Du kan ikke tage en frakke af og på dine personer

Men du kan klikke på din person og vælge Rediger Udseende (orange) for derefter at holde musen nede, mens du klikker på personens bryst, for at få flere bluser at vælge imellem. Her kan du også finde en større jakke, men det er altså ikke en jakke du kan hænge på knagen i næste scene.

Ting > Kategorierne er rodede

Videokurset

Se hele videokurset på Lær IT.