Én és a zene

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Rocket clouds
Én és a zene by Mind Map: Én és a zene

1. Éneklés ,fürdőszoba-zenélés

2. családizenélés

3. karének, énekórák

4. hangszer

5. első zenei élmény,meghatározó zenék az életében

6. színház

7. szolfézs

8. Klsszikus és modern zene, filmzene

9. Nem igazán szerettem szolfézsra járni, unalmasnak tartottam. A hangszer tanulás miatt azonban kötelező volt.

10. A szüleimet kiskorom óta hallom énekelni, gyülekezetben is a dicsőítő csapat tagjai voltak. Sokszor zenéltünk és énekeltünk együtt otthon.

11. A klasszikus zene nem áll olyan közel a szívemhez, de szerintem ennek az is az oka, hogy otthon se hallottam sokszor. A modern zenék közül azonban mindent meghallgatok. Mostanában azonban, inkább a 60-as, 70-es, 80-as évek zenei keltik fel a figyelmemet.

12. Legtöbbször a fürdőszobában szoktam énekelni zuhanyzás közben, azonban teljes bedobással csak akkor ha senki nincs otthon.

13. Általános iskolában nagyszerű énektanárom volt, aki nagyon motiválóan hatott a kevésbé tehetséges diákokra is. Énekkarunk rendszeresen nyert meg versenyeket.

14. Első hangszer amin játszottam a furulya volt, kötekező jellegel az iskola miatt. Másodikként a hegedűt választottam, azonban kedvenc tanárom költözése miatt nem maradt sok motivációm folytatni. Ezekután zongora órákat vettem, de nem sokkal késöbb abbahagytam. Visszatértem a hegedűhöz, de a régi tanárom nélkül nem volt ugyanaz, így vége lett a hangszertanulási probálkozásaimnak.

15. Első zenei élmény talán a családi közös éneklések. Ebből fakadóan a legmeghatározóbb zene az életemben amire mindig emlékezni fogok, ahogy anyukám dalolva keltett engem és a bátyámat iskola/óvoda elött.

16. Nagyszüleim és több rokonom szinészként élte le életét, ezért volt bennem egy vonzás mindig is a szakma és maga a színház intézménye felé. Nagyon szívesen járok, azonban mostanában ritkán járok, időm hiányában.