Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Mellemtrin by Mind Map: Mellemtrin
0.0 stars - 0 reviews range from 0 to 5

Mellemtrin

Generelle færdigheder

4. klasse

5. klasse

6. klasse

Tekstbehandling

4. klasse

5. klasse

6. klasse

Billedbehandling

4. klasse

5. klasse

6. klasse

Kommunikation

4. klasse

5. klasse

6. klasse

Lyd/video-behandling

4. klasse

5. klasse

6. klasse

Præsentation

4. klasse

5. klasse

6. klasse

Talbehandling

4. klasse

5. klasse

6. klasse

Informationsindsamling

4. klasse

5. klasse

6. klasse

Forord

4. klasse

Brugen af digital portfolio og logbog udbygges Der arbejdes videre med tekstbehandling og layout, indsætning af billeder og clipart i en tekst, herunder kendskab til vigtige filformater. Eleverne skal lære at skanne billeder, gemme dem og beskære dem. Programmet ”10-finger” indgår som kursus i tastatur­træning i undervisningen. Eleverne skal lære at lave en enkel præsentation (slideshow) med billeder, tekst og evt. lyd. I matematik skal eleverne lære om indskrivning af tekst, tal eller formler i en celle. De skal benytte den viden de har om layout, f.eks. centrering, fed etc. Der arbejdes videre med informationssøgning, og eleverne lærer at gemme Bogmærker / Foretrukne. Eleverne skal lære at bruge konferencer, vedlægge og åbne en fil i en e-mail. De skal lære regler for at færdes i chatrum. Eleverne skal lære at bruge et simpelt lydprogram og håndtere lydfiler fra Internet. Eleverne skal stifte kendskab til: programmering, konstruktion og afprøvning (f.eks. vha. MyreLogo). Ansvarlige: Klassens lærerteam.

5. klasse

Eleverne skal lære grundprincipper for god layout, f.eks. ændre sideopsætning, justering af afsnit mv. Eleverne skal blive fortrolige med et billedbehandlingsprogram som arbejdsredskab, så de kan redigere billeder (størrelse, lys, kontrast). Introduktion til skærmlayout og lineær multimedieproduktion med brug af tekst, lyd, billeder og knapper. I matematik lærer eleverne at bruge regnearket som regnemaskine, opbygning af simple formler og fremstilling af diagrammer. Informationssøgning: anvendelse af synonymer, afgrænsning af emne, kildekritik mv. Eleverne skal lære at redigere deres Bogmærker / Foretrukne, og de skal blive fortrolige med regler for chat (sikkerhed). Lydbehandling: Eleverne skal lære indspilning af simple melodier i et musikprogram og afprøve sange og melodier i elektronisk spilledåse. Eleverne får en introduktion til digitalt video, en tidslinie, klip mv. Ansvarlige: Klassens lærerteam.

6. klasse

Der arbejdes videre i tekstbehandling: layout og formatering, billedbehandling og grafisk layout. Eleverne skal blive sikre i at håndtere og flytte billeder i en tekst.. I matematik lærer eleverne om anvendelse af regneark til opstillinger af budgetter og regnskaber, prognoser, modeller og statistik. Ligeledes skal eleverne lære at anvende regneark til problemløsning og grafisk illustration. Forgrenede præsentationer introduceres med billeder, lyd og hypertekst. Eleverne skal arbejde med udgivelse af simple hjemmesider. Eleverne skal have kendskab til forskellige søgemuligheder og at forholde sig kritisk til kilder på Internet. De skal være fortrolige med brug af e-mail og konferencer. Eleverne skal arbejde med videofilm, digital redigering og lydbehandling. Ansvarlige: Klassens lærerteam.

Grafisk layout

4. klasse

5. klasse

6. klasse

Styring/ simulering

4. klasse

5. klasse

6. klasse