ISMAIL KADARE

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Rocket clouds
ISMAIL KADARE by Mind Map: ISMAIL KADARE

1. Ka lindur ne Gjirokaster ne 1936

2. Shquhet per prozat,ka botuar dhe vellime me poezi dhe ese.

3. Nje nder veprat e tij eshte perkthyer rreth 45 gjuheve te ndryshme

4. Ne vitin 1996, Kadare u be anetar per jete i Akademis se Shkencave Morale dhe Politike ne Franc.

5. Kadare njihet si shkrimtar i cili ne veprat e tij ne menyre te qellimshme u shmang nga realizimi socialist,dhe si e till veprat e tij u perkthyen dhe u lavderuan nga kritiket dhe lexuesit ane e mban botes.

6. Disa nga veprat e tij jane..· Frymezimet djaloshare, 1954 . Enderrimet, 1957 · Shekulli im, 1961 · Gjenerali i ushtrise se vdekur, 1963 · Perse mendohen keto male, 1964 · Vjersha dhe poema te zgjedhura, 1966 · Dasma, 1968 · Motive me diell, 1968 · Keshtjella, 1970 - The Castle · Kronik‘ n‘ gur, Tirana, 1971 - · Dimri i vetmise se madhe, 1973