Indentificarea utilajelor de diagnosticare a trenului de rulare al automobilelor

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Rocket clouds
Indentificarea utilajelor de diagnosticare a trenului de rulare al automobilelor by Mind Map: Indentificarea utilajelor de diagnosticare a trenului de rulare al automobilelor

1. Stand de echilibrare a rotilor

1.1. Masina echilibrat roti automata special conceputa pentru turisme, motociclete si autocamioane. Masurare si introducere dimensiuni (distanta, diametru, latime) mod manual. Asigura o echilibrare rapida datorita numarului mic de rotatii si repozitionari. Capac de protectie roata cu functia de start/ stop automata. Procedură de calibrare rapida. Posibilitatea de transformare valori grame-oz / milimetri -inci. Afisaj LED.

2. Masurator de adincime a anvelopelor

2.1. Aparat de măsurare a adâncimii profilului anvelopelor, cu display mare. Operare simplă, oprire automată, măsurare în mm sau ţoli, diferenţiere 0,01 mm, precizie ± 0,2 mm, alimentare cu baterie 1,5 V.

3. Manometru

4. Stand pentru verificarea amortizatoarelor

4.1. Testare de probă a amortizoarelor. Testarea durează maxim 5 minute şi determina exact starea acestora. Rezultatul testului pe fiecare roată şi pe fiecare punte, afişat pe un display, indica greutatea minimă determinată în timpul oscilaţiilor raportată la greutatea statică pe roată. Cu cât este mai mare valoarea măsurată a aderenţei pe stand cu atât este mai bună şi ţinuta de drum a autovehiculului testat. Valorile măsurate pot fi apreciate astfel: – Aderenţă bună – valori peste 60%, – Aderenţă acceptabilă – valori între 20 şi 60%. – Aderenţă subnormală – valori sub 20%.

5. Verificarea presiunii aerului este esenţială pentru ţinuta de drum şi consumul de carburant. Verificarea se face cu manometre etalonate odată pe săptămană, precum şi atunci cand sunt indicii vizuale sau treceri la diferenţe mari de presiune atmosferică.