Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Rocket clouds
HISTÒRIA by Mind Map: HISTÒRIA

1. Caiguda del Imperi Romà

1.1. L'Imperi Roma es trobava dividit entre l'orient (Constantinoble) i l'occident (Roma). Constantinoble va aguantar 1000 anys més que Roma. Imperi d'orient: Desesperada situació militar que va provocar la petició d'ajuda als Regnes Cristians. Els otomans estaven atacant Constantinoble. Aquests, van ocupar Grècia

1.2. La gent de les ciutats va emigrar cap al camp degut a les condicions de vida insalubres de la ciutat. Aquestes condicions van ser donades perquè amb la caiguda de l'Imperi, les infraestructures urbanes com el clavegueram van quedar abandonades. Del 500d.C. al 1000d.C. aproximadament, a Europa, és viu de manera rural. La societat havia adoptat un estil de vida feudal. La població, en conseqüent, va augmentar i les guerres es van acabar. La gana va disminuir bastant, ja que van aprendre noves técniques de cultiu com la d'adobar els camps. Va ser tot un èxit per la manca d'autoritat social, per l'abundància de menjar i per noves técniques en la ramaderia.

1.3. Del 900d.C. al 1000d.C., el feu envia gent a la ciutat, però comencen a voler reis. Al 1000d.C. comença el Feudalisme, una època molt tenebrosa amb dinasties. Comença la guerra pels recursos. Al 1200d.C. comencen les "Creuades" convocades pel Papa. Mobilitzen molts de recursos i diners que obtenien del front enemic d'Orient. Van cap a Orient en busca del control de la Ruta de la Seda per assegurar el seu comerç.

1.4. Florència és la responsable del canvi intel·lectual, social i forma de vida durant aquesta època. Comencen a aparèixer acadèmies sobre l'any 1000d.C. fomentades pel rei. Degut a això, Florència va esdevenir una ciutat de les més importants i influents de l'època. Fou amb la família Medici quan l'ímpetu polític, social i econòmic va estallar.

2. Control social brutal "Quant més control més poder" - Vicsol

3. Renaixement

3.1. CARACTERÍSTIQUES - La vestimenta colorida - Apareix la pòlvora - Apareix la brúixola - Colom descobreix Amèrica - Per a acpnseguir un llibre havies de encomanar una copia a mà.

3.1.1. Luter tradueix la Bíblia a una llengiua que se inventa, que més tard coneixerem com a l'actual Alemany. Crea la base de l'alemany que s'ensenyarà a l'escola. Ho fa amb la finalitat de enderrocar la autoritat de l'esglesia i per a que la gent comenci a interpretar la Bíblia a la seva manera.

3.1.1.1. Anabaptistes: Interpretaven la Bíblia literalment. Era gent pacifista.

3.1.1.2. Amish: Pertanyen a un petit poble on viuen com al segle XV. No estan obligats a anar a la guerra.

3.1.1.3. Calvins - Zwingli Coneguts com a calvinistes, va neixer aquesta branca de la Reforma Protestant. Pensen que el destí ja està predefinit i no volen gastar-se ni perdre diners. Els calvinistes seran la base de l'expansió capitalista degut a la gran acumulació de capital.

3.2. Més tard, Johannes Guttenberg inventa la imprenta de tipus mòbil. Per això va aparèixer el ofici de llibreter. Gràcies a la proliferació dels llibres, les idees avancen més ràpid.

3.3. Va haver la reforma protestant a Europa iniciada a Alemanya per Luter. Excepte a Espanya on hi va haver lloc la contrareforma.

3.3.1. Els reis alemanys van aprofitar la situació per a poder independitzar-se d'Espanya. El protentastisme va guanyar perquè era una nova idea que tenia de suport la forma de les armes. Els protestants no es deien protestans a ells mateixos, sinó evangèlics.

3.4. Cossimo Medici es fa inmensament ric i poderós. L'últim Medici, Llorenç Medici viu sense descendència ja que creu que als seus fills els hi tocaria treballar. Llorenç va crear una acadèmia, on es troba el "David de Miquelàngel". Cossimo va fer que els millors artistes i esculptors decoressin Florència.