Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Dansk 7. klasse by Mind Map: Dansk 7. klasse
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Dansk 7. klasse

Lyrik

Grammatik

Grammatip

Forfatterskabslæsning Andersen

HCA

Analyseskemaer

Genrelæsning gys

Læringsmål: I skal genopfriske gysergenren, som I arbejdede med i 6. klasse. I skal have styr på genretrækkene og lære hvad der gennem sig bag splat, suspence, surprice, horror og terror. Det talte vi vist også lidt om i 3. klasse, da jeg viste jer Buldermanden. Kan I huske filmen? Vi skal læse en graphic novel, se film og læse noveller. I skal derfor lære genretrækkene til graphic novel og noveller. Til slut skal I vise at I har styr på gysertrækkene og novellegenren, for I skal skrive en gysernovelle. Dette bliver jeres første stil.

Gys

Afleveringer

august: sms-novelle Web 2.0

oktober: anmeldelse af Liv på spil

december: gysernovelle

januar: anmeldelse af Sølvbroen

marts: eventyr

april: sang, tale

maj: dagbog

Plan for dansk

Kortfilm

Webetik Web 2.0

Læringsmål: I skal kende til og arbejde med forskellige Web2.0-medier. Vi skal arbejde med blog, wiki og Facebook. I skal kende mediernes muligheder og udfordringer. I skal læse romanen Liv på spil, og vi skal arbejde med computerspil. Vi skal skrive en sms-novelle. I klassens tid skal vi arbejde med blog, regler på nettet, og vi skal blogge om klassens sociale liv. 

Romanlæsning

Liv på spil

Coraline

Sølvbroen

Valravnen

Den som Fanden lytter til

Skyggernes hus

Det sorte vand

Strømsvigt

Ludvig Holberg

Folkeviser

Wiki, Web2.0

Læsning

Læringsmål: I skal arbejde med forskellig læseteknikker; skimmelæsning, punktlæsning og nærlæsning. I skal arbejde med jeres læsehastighed, så I får et godt tempo. I faglig læsning skal vi øve os i fx at læse hjemmesider. I skal lave læseprøver.

Mundtlighed Web 2.0

Læringsmål: I skal arbejde med mundtlighed - at formulere sig hensigtsmæssigt og korrekt. I skal lære at argumentere for jeres holdninger. I skal øve jer i at stille jer op og fremlægge for klassen. Hvordan får man mon bedst de andre til at lytte efter? Vi skal øve os i at give hinanden kritik og gode råd. Nye ord som skal læres er fx logos og patos.

Svensk og norsk

Klassens tid. Link til klassens blog. Web 2.0