Krigen og Danmarks besættelse

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Krigen og Danmarks besættelse by Mind Map: Krigen og Danmarks besættelse

1. Krigen

1.1. Tyskland ville besætte Danmark for at kunne komme op til Norge nemmere. Det gjorde de fordi Norge havde mange matrialer til våben.

1.2. Under krigen blev mange Sønderjyder tvunget til at deltage i kamp for tyskerne fordi tyskerne havde overtaget det styk.

1.3. Danmark var neutral under krigen.

1.4. Ministeren ville ikke gør modstand for at passe på det danske folk.

1.5. Tyskland startede krigen med at angribe Polen, hvorefter der kom konflikter der førte til krig.

2. Besættelsen

2.1. Modstandsgrupper

2.1.1. Holger Danske, Ringen og BOPA

2.2. Modstand

2.2.1. Under Danmarks besættelse var der modstandsgrupper der gjorde modstand. De kunne finde på at lave en vejblokade eller stjæle våben fra tyskerne, som de senere kan bruge i mod dem.

2.2.2. De danske modstandsgrupper sprang os togbane spor i stykker for at tyskerne ikke kunne anvende banen til transport.

2.2.3. Modstandsgrupperne kunne også finde på at sprænge en fabrik i luften for at tyskerne ikke kunne lave våben i Danmark.

2.3. Under besættelsen blev der kastet forsyninger som våben ned til modstandsgrupperne, de fik signalet fra en radio. De havde koder til at finde ud af hvor det engelske fly ville kaste forsyningerne.

2.4. Tyskerne fængslet det danske politi under besættelsen. Tyskerne havde deres ejet politi, nemlig Gestapo, det var et hemmeligt politi, hvis man var imod Hitler blev man hentet af Gestapo. Eller man havde mistanke om at der gemte personer i huset/lejlighed, kom Gestapo og ransaget.