Berettermodel over Hævnen

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Berettermodel over Hævnen by Mind Map: Berettermodel over Hævnen

1. Anslag

1.1. Man ser Elias' far, Anton, nede i Afrika som gør sit arbejde. Anton er læge nede i Afrika, og helbreder de afrikanske mænd og kvinder. Big man er på fært med at sprætte alle de gravide kvinder op, og tage deres børn pga. et væddemål. Man er stadig i Afrika, da man hører Christian læse en lille historie op om nattergalen i kirken. Han er i kirken fordi hans mor er død af kræft, og skal derfor begraves.

1.2. Imens er Christian kommet fra London til DK, hvor Christian skal starte i en ny klasse. I den klasse går Elias. Elias og Christian lærer hinanden at kende, og bliver venner.

2. Konfliktoptrapning

2.1. Bomben er blevet placeret under bilen, og drengene står og venter på at bomben eksploderer. Elias ser 2 piger, og skynder sig hen ved siden af bilen for at få pigerne væk. Bomben springer, og Elias kommer på hospitalet.

3. Præsentation

3.1. Man ser Elias, på skolen, der bliver mobbet af en af de store drenge, ved navn, Sofus. Elias går efter skole ned på toilettet, men Sofus følger efter. Sofus skal lige til at slå Elias, men Christian når lige at komme og slå Sofus ned i gulvet med en cykelpumpe. Sofus er fuldstændig gennembanket og blodig, da Christian truer Sofus med at dræbe ham, hvis ikke han holder op med at mobbe Elias.

4. Uddybning

4.1. Anton, Elias, Christian og Elias' lillebror, Morten, er nede ved havnen for at købe is. Morten er henne ved legepladsen, da han kommer op og slås med en anden dreng om en gynge. Drengens far, Lars, kommer over til drengene, hvor Anton også står og har skilt drengene ad, og giver Anton en lussing fordi han har rørt Lars' barn. Christian synes ikke at det er fair, og beslutter sig for at hævne sig.

5. Point of no return

5.1. Lige i det øjeblik hvor Elias siger: "Ja" til at være med til at lave bomben. Elias kan jo ikke bakke ud, og han vil ikke opføre sig som en kujon.

6. Udtoning

6.1. Christian kommer igen op på hospitalet, for at sige undskyld, og denne gang er moderen ikke sindssyg. Elias og Christian snakker sammen, og gør det hele godt igen.

6.2. Anton og Elias' mor, kommer på talefod igen, og Anton bliver tilgivet, for det han har gjort. Elias' mor og Anton er sammen igen.

7. Klimaks

7.1. Christian ved at han har gjort noget alvorligt galt, og beslutter sig for at besøge Elias på hospitalet for at gøre det hele godt igen. Elias' mor er allerede på hospitalet, og møder Christian ude på gangen. Moderen er vred, og siger at Christian er en forkælet møgunge, som tror kan styre alle, og holder Christian i halsen og presser ham op imod en væg, imens hun fortæller at Elias er død, selvom han stadig lever. Elias bliver ked af det, og samme nat, tager Christian ud til havnen og op på taget på den største bygning. Han står ude på kanten, og er parat til at springe, indtil Elias' far, Anton, kommer og fortæller sandheden om Elias og forhindrer Christian i selvmord.