Si të mbrohem nga COVID-19?

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Si të mbrohem nga COVID-19? by Mind Map: Si të mbrohem nga COVID-19?

1. Cilat janë simptomat e sëmundjes me COVID-19?

1.1. 1. Ethe dhe temperaturë e lartë;

1.2. 2. Kollitje e rëndë;

1.3. 3. Vështirësi në frymëmarrje

2. Lani duart në mënyrën e duhur me sapun dhe ujë, më gjatë se 20 sekonda.

3. Përdorni mjete alkoolike për dezinfektim

4. Shmangni kontaktin me persona të infektuar dhe të izoluar

5. Shmangni ambientet e mbyllura dhe të hapura me shumë njerëz

6. Mbulojeni fytyrën me pecetë gjatë kollitjes apo teshtimës

7. Respektoni rregullat dhe rekomandimet e Qeverisë

8. Sëmundja mund të shkaktojë komplikime serioze të cilat mund të dëmtojnë funksionin e:

8.1. Organeve të frymëmarrjes

8.2. Sistemit kardiovaskular

8.3. Të veshkave