Sztereotípiák

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Sztereotípiák by Mind Map: Sztereotípiák

1. A muszlim nők és leányok mindig hidzsábot viselnek - A fiatal lányoknak nem kell viselniük. Ha a nő egyedül van vagy közeli hozzátartozók körében, akkor mellőzheti a viselést. Szaúd-Arábia kivételével az országok többsége azt a nézőpontot támogatja, hogy joguk van választani,hogy hordják- e vagy sem.

2. Amerikai Egyesült Államok: Minden ember túlsúlyos és csak gyors kaját eszik. - Igaz, hogy az államokban sok gyors étterem működik, de ez nem hozható összefüggésbe az egyén életvitelével.

3. Amerikai Egyesült Államok: Amerikai foci - más sportokat is űznek az amerikaiak, pl: kosárlabda, baseball, jégkorong, golf stb.

4. Az orosz és magyar nők a legszebbek - Teljesen relatív, más országok női is bírhatnak ugyan olyan szépséggel.

5. Németország és Csehország: Csak sört fogyasztanak alkoholként - Rövid italokat is fogyasztanak.

6. Oroszország: Mindig hideg van - Nem mindegy, hogy az ország melyik részét nézzük.

7. Olaszország: Szieszta idő - Igaz, hiszen 12-15 óra között bizonyos helyek, pl.:éttermek, irodák, üzletek a nagy hőségre való tekintettel bezárnak.

8. Francia: Mindenhez bort fogyasztanak. - Valamilyen szinten igaz.

9. Skócia: A skót férfiak mindig skót szoknyában járnak. - Vannak hagyományőrző férfiak, akik viselik a skót szoknyát, viszont nem mindenki.

10. Hollandia: Fapapucsban és biciklivel járnak- - Vannak hagyományőrző hollandok, akik viselnek a mindennapokban fapapucsot, de nagy számban nem jellemző. Emberek többsége a mindennapokban biciklit használ, de az autó és a tömegközlekedés is jelen van az ország mindennapjaiban.

11. Erdély: Mindig népviseletben járnak. - Nem igaz.

12. Kanada: Minden ember az erdészetben dolgozik. - Igaz, hogy Kanada területét nagy kiterjedésű erdők borítják, de ez nem ad munkát mindenkinek.