Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Egyptens faraoer by Mind Map: Egyptens faraoer
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Egyptens faraoer

Mumier

Da der der var faraoer i Egypten balsamerede man ligene af faraoer, så de ikke ville rådne op. (Balsamere vil sige at gøre dem til mumier), og dette var en lang proces: Først vaskede man den dødes krop. Derefter tog man indvoldene ud, altså hjerte, lunger og så videre. Så blev kroppen tørret i 40 dage. Kroppen blev derefter renset og dyppet i urter. Så blev huden dyppet i harpiks, og strimler af tøj der var gnedet i harpiks blev viklet rundt om liget. Og så blev alle gaverne til dem lagt ved mumien i en sarkofag.

Dette er en mumie

Hvad er en farao?

En farao er en person fra det gamle Egypten som herskede i landet indtil han eller hun døde. En farao var en blanding af en gud og en konge. Man tilbedte ham eller hende, men de kom også ud og besøgte byerne for at vise at de var mennesker. Man mente at en farao var Ra's, solgudens, søn. Den første farao var Hor Aha. Den sidste farao der var, det var Kleopatra. Der var ikke særlig mange kvinder der var faraoer, det var for det meste mænd. Men der var dog et par kvinder, for ellers ville alt gå i kaos hvis der ikke var en farao. De mest kendte kvindelige faraoer var Nefertiti, Hatshepsut, Nefertari og så selvfølgelig Kleopatra.

Tutankhamon

Tidlig død - Hvilken årsag?

Hvem var han?

Dette er et billede af Tutankhamons guldmaske som er udstillet på det store museum i Cairo

Pyramiderne

Pyramiderne blev bygget som grave til faraoerne. Der var grave til flere faraoer i hver pyramide. Den største pyramide er Keops-pyramiden som blev bygget til farao Keops. Den ligger ved byen Giza, og i 4500 år var den verdens højeste bygning. Den var et af verden syv vidundere.

Keops pyramiden: