Create your own awesome maps

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account?
Log In

'Excelleren in Flex' 25 September 2012 by Mind Map:
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

'Excelleren in Flex' 25 September 2012

Handleiding

takken openklappen

link

notes

attachement

Aftrap

De dag wordt afgetrapt door dagvoorzitter Martijn de Greve, professioneel debatleider. Geen saai congres en geen kans om even weg te doezelen of je email bij te werken...de dag begint gelijk actief en interactief!

Martijn de Greve

Martijn de Greve is een professioneel debatleider, gespecialiseerd en zeer ervaren in politieke en maatschappelijke debatten. Daarnaast heeft de bijzondere gave om ook een persoonlijk gesprek zo te voeren dat het open en kwetsbaar tegelijk is. Met flair, een tikje kwajongensachtig, humor en veel vaart schakelt hij moeiteloos tussen verschillende sprekers; bijzaak en hoofdzaak; oppervlakte en essentie. Daarbij vergeet hij zijn toehoorders niet en zal die waar mogelijk in het debat betrekken.  Kortom: Martijn de Greve beheerst zijn vak tot in de puntjes en zal niet rusten voordat de kern van de zaak op tafel ligt. 

Als ik het helemaal opnieuw zou doen, dan ...

Patrick Hustinx

Patrick Hustinx is initiatiefnemer van Professionals in Flex en houdt zich binnen de flexbranche met name bezig met business development, strategische vraagstukken en het optimaliseren van de back-office van organisaties. Daarvoor heeft hij onder andere meegewerkt aan de opstart van YACHT voor Randstad, het opzetten van een digitale vacaturebank en het saneren van een interim bemiddelingsorganisatie.  Patrick is tevens auteur van het boek Ondernemen in Flex. Momenteel werkt hij aan zijn tweede boek,over internationaal uitzenden.  

Aanleiding

presentatie

presentatienotities, 2050: 50% ouder dan 50 ..., hoe goed gaat het in de uitzendbranche?, is de concurrentie onder ons, of ...?, wat is ons antwoord op vertroebelde transparantie?, stand van de markt?, morgen valt nog niet alles om ..., traditioneel stramien, "hoezo crisis?", kiezen voor niche, kennis van branche & werkgebied, andere vormen zijn succesvol!, buitenland, Vietnam, niets geregeld, gaan nieuw uitvinden, rol overheid, kan vooral verstoren, o.a. verkorten ziekteuitkering

Maarten Wienbelt

Maarten Wienbelt is initiatiefnemer van Werkt.nl en adviseur bij Screenen.com. Daarnaast aandeelhouder bij de online flexspecialist AamigoO en vanaf 1994 actief in de arbeidsbemiddeling. Hij is o.a. verantwoordelijk voor het introduceren van Werkmodellen, waardoor klantverloop tot 0% werd gereduceerd. Door het aanbrengen van transparante Partnermodellen realiseerde Maarten beter matchende kandidaten tegen lagere kosten.  Naast zijn actieve rol in de Flexmarkt adviseert hij als consultant organisaties bij de optimalisatie van productiviteit. Door zijn creativiteit en zijn ’out of the box’ benadering, weet hij zich te onderscheiden ten opzichte van andere adviseurs. 

Visie

presentatie

presentatienotities, "ik ga het op een andere manier doen", social media zijn te gebruiken!, maar let op menselijke maat ..., verandering zal hybride zijn, It's half time America, => stijgende verkoop Chryslers ..., UWV worstelt met oplossingen, 30-40.000 websites in NL, inzicht verwerven, andere omgang vinden, passief zoekend: 70-90% ..., productiviteit, gelijkwaardigheid?, sollicitant, organisatie, vragen, gemaakte fouten, klant neemt search en match zelf ter hand, marges verlaagd door efficiency, inschrijven uitzendbureaus, eigen database, tegelijk binnenkomen, CV-database?, stappen, screening, vitaliteit, wat kan je wel, drijfveren!, tradioneel profiel, naar kroegmodel gaan, touch screens, maar bij banken niet drukker geworden ..., Revel laat profiel zien, rest wereld kan inhuren, zelf aanpassingen doen, ingang via, LinkedIn, Facebook, kracht zit in valideren van data!

Marcel Slaghekke

Marcel Slaghekke was 22 jaar eigenaar en algemeen directeur van Olympia Uitzendbureau. Daarnaast sinds 1997 actief bestuurslid van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en tot 2007 penningmeester van de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU).  Marcel ontwikkelde en introduceerde als eerste in Nederland het succesvolste franchiseconcept in de uitzendbranche. Door de unieke franchiseformule van Marcel Slaghekke werd Olympia in 2006 uitgeroepen tot de beste franchiseformule van Nederland. Hij inspireerde meer dan honderd franchisenemers in binnen- en buitenland om zelfstandig ondernemer te worden en een succesvol bedrijf op te bouwen.  Na zijn vertrek bij Olympia is Marcel gestart met Staffing Associates: een groep van gespecialiseerde uitzend- en detacheringbureaus met een onderscheidende franchise formule (franchise 2.0). Meer dan 70 franchisenemers brengen vanuit hun online vestiging waardevolle arbeidsrelaties tot stand tussen opdrachtgevers en arbeidskrachten. 

Case

presentatie

presentatienotities, bij de presentatie, 1980: start is 'uitlenen', 1983: demonstratie Den Haag voor behoud van arbeid, 1987: Olympia + beurskrach ..., dure praktijkcursussen gevolgd, 1996: Hypotheker op het strand, franchise als distributiemodel?, afstudeeropdracht, uitvoeren, uiteindelijk 180 franchisenemers, delen beter dan alleen doen, doel congres, inspireren, samen mogelijke innovaties vinden, franchising, = filosofie, concurrentie aandurven, blijkt succesvoller, McDonalds, Jumbo, ..., tandem, franchisenemer achter, heeft dikkere benen ..., franchisegever voor, lacht want gaat sneller dan rest veld, inzet is, lokale business, met franchisenemers, slim samenwerking, bij klein aantal bedrijven, wil alleen met top uitzendbureaus, Olympia, 'beste franchisegever', laat je inspireren, marges staan onder druk, nu gemiddeld 25%, buitenland 15% ..., boerenslimheid, verkoop uitbesteed aan melkunie, zelfs vrouw vinden uitbesteed ..., "niemand wil met standaard softwarepakket werken ...", vragen/opmerkingen, hoge doe-factor!, Artiflex medewerkers faciliteren, ervaring = som van fouten, crisis, altijd anders, maar eindigt wel ooit, journalisten afleren woord 'crisis' te gebruiken, slimmer doelstellingen bereiken!, verdienmodellen gaan schop op, meer begeleiden, lagere kostenstructuur, zoeken naar andere verdienmodellen, zie toch problemen ontstaan met marges - uitdaging!, "ga eens nadenken!", vernieuwing zit in kleine bedrijven!, marketing, trends kennen en volgen, innovatie is trend zetten ..., marketeers kunnen ondersteunen, uitzenden is simpel, maar iedere dag simpel uitzenden ..., sport is topprestaties leveren, wat als (marge-) bodem bereikt is?, andere (hoogspring-) techniek, dus ook einde margegevecht?, CRM?, of investeren in CR?, KLM wil bureau dat meedenkt, maar dan toch getallen ..., wil klanten valt soms tegen, staat uitzendbranche bekend als meedenker?, 'commodoty-klem', samenwerking, blijkt toch vaak ingewikkeld, zijn wij de concurrenten, of zijn dat de outsiders, vrijblijvend lukt het meestal niet, dus niet vrijblijvend!, ook niet bij andere branches

Interessante links

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Tweets

erikdigiredo ‏@erikdigiredo Hoor net op #flexcongres dat 70-90% van de medewerkers niet tevreden is op zijn/haar werkplek. #shocking.

Excellence M.S. ‏@EsthervanNierop 'Niemand kan in 1 dag innoveren maar wel in 1 dag inspireren!' Marcel Slaghekke, spreker #flexcongres Helemaal waar!

ProfessionalsinFlex ‏@ProfsInFlex Spreker Maarten Wienbelt #flexcongres zegt iets over een vis die moet kunnen bergbeklimmen. Leuke metafoor. Boodschap: iedereen is uniek!

Pia Basjes-Kolkman ‏@PiaBasjes Wie zijn de huidige concurrenten van de traditionele uitzenders? De kleine, zelstandigen die met niche het beter doen #flexcongres

Roel van den Berg ‏@RoelofC Het #Flexcongres in een crowdmap van @creamatics

Excellence M.S. ‏@EsthervanNierop Personeelsvoorzieningsvennootschappen ontstaan steeds meer bij grote bedrijven of in zorgsector.Flexbranche spring er op in!

Excellence M.S. ‏@EsthervanNierop Iens Boswijk van @IENS.nl nu aan t woord op t #flexcongres De Flexkrachten zijn de gasten in 'je restaurant' ! Luister naar je gast!

Hans Scheers ‏@hansscheers Roel vd Berg #FlexCongres: grootste verslaving is connectiviteit. Hoezo openingstijden #uitzendbureau 9-5 ?

Timing ‏@Timing_nl Een luisterend oor bieden op het #flexcongres Excelleren in Flex. Leuke presentaties gehad tot nu toe. #wijdoen

Marko Schulten ‏@MarkoSchulten Inspirerende dag #flexcongres over de toekomst van en uitdagingen in de uitzendbranche. @pro_flexwerk luistert

Bart Verlegh ‏@bverlegh In hoeverre kan BrandNewDay getypeerd worden als bedrijf met Blue Ocean Strategy? #flexcongres welke uitzender gaat er hierna ook 1 vinden?

Excellence M.S. ‏@EsthervanNierop “@ProfsInFlex:Fijn te zien dat discussies aan de tafels steeds 'heviger','inspirender' worden. #flexcongres ' Men komt 'los'! #delen

Untitled

1e interactieve ronde

Van bricks naar clicks

Social Media Hoe kun je het best en op de meest efficiënte manier social media inzetten voor recruitment, maar ook voor het matchen van personeel met de toekomstige potentiële werkgever?  Hoe bouw je talentpools en een online platform op? Wat gebeurt er met de fysieke vestigingen in de toekomst?  En wat zijn de onvermijdelijke consequenties voor de interne organisatie?  Waar liggen kansen en risico’s van het inzetten van social media voor de flexbranche? 

Roel van den Berg

presentatie

presentatienotities, wij, zijn zigeuners!, bekimmen bergen, zijn reizigers, waarheid ligt op straat, imperfectie is nieuwe perfectie, niet bewegen betekent de dood, afscheid Heijn, beeldje 'Beppie', "opdat wij niet vergeten waarvoor wij werken", verstand van, vrouwen, volle boodschappentassen, geschiedenis AH, handel in koffie, koffiebranderij niet geoutsourced ..., fenomeen in VS: supermarkt, start: kijken, kijken, niet kopen, neergezet naar eigen inzicht, dus kijken naar buitenwereld, uitspraken, "we zijn een klant kwijt", "zoek uit waarom", voorspelbaarheid behoefte huisvrouw, voorraad, verwenbehoeftemoment, gemak, prijs (in NL), grootste vijand zijn je collega's!, 5 formules ontwikkeld, productdifferentiatie, appelverpakking, => prijs, "theoriën worden achteraf geschreven", consumentenbehoefte bepaald door trends, 3 vragen, waarom, wat, hoe, 1e bij meeste bedrijven, trends, na Facebook komt de volgende, je ziet het niet als je het niet wilt zien, van 8 tot 5 open is dodelijk, connectiviteit, kind van 6 kan iPad bedienen, Blackberry is uit, over 3 jaar 1 mijard tablets, waar zie je oude brick-instituten, AH, maar heeft Bol gekocht, PicksMania ..., wezenlijk, omnikanaaldenken, real time, maatwerk, authenticiteit

conclusies, groep A, meer van hoe naar waarom, wat wil klant, leren werken in coproducties, gaat niet om geld, gaat om kwaliteit, groep B, kandidaat centraal, talent, careermanager worden, loopbaanbegeleiding 3.0, schaap met 3, 4 of 5 poten???, ideeën kunnen zomaar iets opleveren, iets komen brengen, duiden is van belang, groep C, denken van binnen naar buiten, luister naar inlener, lef, laat hem/haar praten, ..., weinig geld/marge voor volume, wel geld/ marge voor specialistisch werk, op zoek naar oplossingen die tot binding leiden, flexvehicle om inlener te faciliteren, uit de rol van leverancier, wat wil, inlener, uitzender, groep D, link van bricks naar clicks, niet meer op A-locatie, wat is dat?, meerdere locaties denkbaar, waarom, van belang voor succes van onderneming, belangrijkste reden met iets te starten, no clicks without bricks, Hema haalt succes op Lowlands, groep E, teveel intern gericht, reguliere processen toelaten, snelheid van groter belang, social media worden door sommigen als bedreiging ervaren, voorbeeld Haren?, is megakans!, besef dat klant van jouw klant belangrijk is, wat wil je nu?, ontzorger zijn, afscheid nemen van klanten die slecht betalen, blijf authentiek, groep F, alles wat Roel gezegd heeft klopt, kijk naar buiten, waarom doe je wat je doet, meer focus op binden/boeien/snappen van klant, echtheid onderneming heeft weerslag op relatie met klant, voorzichtiger vergadersfeer, handel wordt je gegunt!, groep G, meer vragen aan eind dan in begin, hebben we nog vestigingen nodig?, meerwaarde helder maken, systeem is belangrijk, maar mens maakt verschil, boeien en binden, uit vragen ontstaat iets nieuws!, gaat om redesign van business process!, groep H, parallel verhaal Roel en eigen sector, vanmorgen margebeleid, buitenwereld is concurrentie => defensief, bestaande model ten dode opgeschreven?, labels grote partijen ten koste van kleine partijen, wie is eigenlijk onze klant, segmentering, verschillende labels, prijslabels, Maslow, NL-er doet zinvol werk

Like it (or not)

Beoordelingen door consumenten zijn niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. Vergelijkingssites schieten als paddenstoelen uit de grond. Consumenten gaan meer en meer vergelijken en kijken voordat ze iets kopen, naar een restaurant gaan, of zelfs een klusjesman inhuren, op internet en vergelijken aan de hand van referenties. ‘Peer reference’ wordt dus steeds belangrijker.  Is dit voor de flexbranche een interessant middel of is dit fenomeen juist een risico?  Welke lessen zijn geleerd bij de ontwikkeling hiervan?  Hoe betrouwbaar zijn beoordelingen en hoe relevant is dat voor de flexbranche?  

Iens Boswijk

presentatie

presentatienotities, gaat om de gast, niet om het restaurant, authenticiteit moet uit je zelf komen, griesmeelpudding, korrels, nu wel lekker ..., pastamachine: zelf gemaakt is lekker, Les Routiers, alles eten, goedkoop, bij elkaar, kwaliteit met zorg en liefde gemaakt, koffiejuffrouw bij GAK, plastic beker, opgesloten medewerkers, "ik niet", restaurantinfo 1998, Michelin, Lekker, ANWB, culinaire journalisten, Gouden Gids, ..., hoe goede restaurantinfo vinden?, eerst database op papier uitgeven, één plek waar alles samenkomt, restaurant platform, zoeken, vinden, reacties, wat is er buiten de kaart?, de gast aan het woord, inleners zijn gasten!, restaurateurs ontkenden hun gasten ..., uiteindelijk kookt de chef voor zijn gasten?, de gast vult de internetsite, ook verandering bij van der Valk, journalisten bleken grootste PR-ers, niets uitgegeven aan PR, te bereiken, luisteren, gasten, restaurateurs, evenementen, ontvangen én teruggeven, van een 7 naar een 8, duurzaamheidsprofiel, Is the chicken local?

conclusies, groep I, overeenkomsten, hospitality, uitzendbranche, hoe klant te bewegen neer 'ons', we zijn, bang, conservatief, verdienmodel van de site?, groep II, wie beoordeelt wie, bureau, klant, kandidaat, wat zet je op zo'n platform?, groep III, uitzendvergelijker, objectives, persoonlijke ervaringen, nog wel wat te bepraten ..., groep IV, zoeken analogie branche-iens, van klager ambassadeur maken, SM geeft al waardering aan, informatie toegevoegde waarde geven?, groep V, aansluiting bij vorige sprekers, discussie snel op gang!, er wordt al over ons geschreven, iens gelukt zaken om te draaien, kennis is macht en delen is kracht, groep VI, social media = katalisator, referenties actief verwerken, platform (stapje verder als Funda), groep VII, wie is de gast?, veel klachtenprocedures voor klanten, minder voor kandidaten, groep VIII, subjectief platform - wij moeten iets doen (flexwerker), transparant zijn, wat vindt u van onze dienstverlening, eerst nog zelf in de hand houden, Iens, veel beweging nu in nieuwbouwwereld, gedragen door branch, bouwbedrijven betalen voor instandhouden, je bent nooit conservatief genoeg ..., loslaten en gaan!, waarom zit die baan bij Randstad en niet bij jou?, social media ingestapt met Twitter, FB, etc., slecht vindbaar voor nieuwen op uitzendmarkt, daarom centraal zichtbaar platform van belang, breng funfactor in, compliment voor de wrijving!

2e interactieve ronde

Naar een nieuw verdienmodel

Innovatieve verdienmodellen zijn er in de flexbranche nog te weinig. Wat kunnen we leren van een bedrijf waar in de afgelopen jaren een omslag is geweest in het verdienmodel? Welke consequenties gaf het nieuwe verdienmodel voor de organisatie? Hoe implementeer je een nieuw verdienmodel in het huidige en waaraan moet je organisatie voldoen? 

Pieter van Eijden

presentatie

presentatienotities, Brand New Day op YouTube, situatie, financiële wereld levert tenminste emotie op ..., in ieder geval anders doen, innovatie grote bedrijven worden intern beperkt, 50% mislukt ..., dus andere mensen, dus andere omgeving, er waren 10.000 intermediairs ..., kijk naar de hele keten!, consument, zelfbewuster, teveel betaald, neemt geen tijd polis goed te bekijken, wet en regelgeving, Brand New Day, conform Binckbank, dan in verzekeringen, maar wel half Nederland, het is gewoon leuker onderscheidend te zijn!, strategie, klanten => ambassadeurs, klant eerst, directe hulp, telefoon, mail, goed, beloften waarmaken, inspelen op emotie, andere partijen zijn veel te duur!, eigen systeem gebouwd => onafhankelijkheid!, geen koffie en broodjes meer tijdens meeting? Koelkast en magnetron neerzetten!, nieuw bedrijf is vallen en opstaan ..., belangrijkste momentum: het anders willen doen!, DOE HET NU!

conclusies, groep a, team optimaliseren, kwaliteit dienstverlening, innoveren in kleine stappen, mensen mee laten praten, moderne technieken, innovatie is ook samenwerken, groep b, geloven in specialisatie, geloven in verbinden specialisten, herdefinieer 'flexwerker', verdiep je werkelijk in klant, internationaal werken, gebruik maken van actuele middelen, groep c, worsteling met vraag innovatie, bekend met uitzendbranche dan niet nog een keer in uitzendbranche beginnen, voetbalmakelaar, groep d, brand new imago onze branche, modern, hip, ..., focussen op nieuwe generatie, a la voice of holland, mini speed dates, praten met wie dan ook uit het bedrijf, conjunctuuronafhankelijke beslissingen, uitgaan van medewerker, toekomstige organisatievormen zonder eigen mw's, groep e, beter in klant & kandidaat verdiepen, we werken met mensen, nieuwe middelen gebruiken, groep f, from scratch beginnen best lastig, morgen start denktank = tijd kopen ..., nog te weinig crisis?, groep g, waarom zijn we hier, veranderingen, 5 voor 12, eigen mw's benutten, cocreatie, klant, medewerker, leverancier, begin klein, buiten org-lijnen en -grenzen denken, geen sexy uitstraling uitzendbranche ..., groep h, flexibiliteit moet blijven, drijfveren medewerker koppelen aan organisatie, kwalificeren van mensen i.s.m. universiteiten, zelfsturende teams inzetten, sprekers, laat kandidaat ook zelf betalen?, kijk naar de hele keten!, veranderen vanuit urgentie? ga iets doen vanuit ambitie!, hoe kun je nu zeggen 'wanneer ik nog eens opnieuw zou moeten starten dan wat anders ...'?

En opeens was daar ...

In een wereld van veranderingen moet je mee veranderen. Stilstaan is geen optie. De technologische ontwikkelingen gaan snel, dus is het van belang dat je ze omarmt. Hoe kun je hier het beste op inspelen als uitzender in de flexbranche? Hoe zet je apps in om meer business te generen?  Maar ook om mee te draaien in de wereld van innovatie en mobiele netwerken? De uitzendkracht draait al mee in deze wereld. Draai jij ook al mee?

Erik van der Zijden

presentatie

presentatienotities, heb toch veel te maken met flex ..., iets doen met 70-90% ontevreden mw's, waar vind ik talent?, dinosaurussen, kom uit pharmawereld, pharmabedrijven zijn dinosaurussen, anders? betekent er uit stappen!, communicatie verbeteren, video, platform, uitgaan van eigen kracht, leuk, passie, ben nu ook app-developer, organisatiekolommen, praten natuurlijk niet met elkaar, video om proces helder te maken, wie doet wat?, innovationmanager, wat is innovatie, hoe krijg ik ze zover, intern platform: Innovare, managementteam bloggen, 1e iPhone, wat kan i.e.?, zelf ontwikkelen ..., team bouwen, uitzendbureau ..., zzp-ers (fellows), trainingen, hoe binden en boeien?, eerst visie neerzetten: waar geloven we in!, kernwoorden omzetten in daden, braindumpdagen, investeren in jezelf, app: iCoach, hoe kunnen we met app's jouw plaswereld veranderen?, begin klein, developers, duur, eigenwijs, dus Turkije, wat is er te doen met app's in de flexbranche?, denk aan de gebruiker - co-creeer, innovatie is een mindset

conclusies, groep 1, nut en noodzaak app's, app's geen doel op zich maar middel, wel eens lastig ..., uitzendbranche loopt niet echt voorop, wat kunnen nieuwe media brengen, groep 2, ruimte creeeren voor innovatie, georganiseerd ..., forum wordt minder gebruikt, blijf vooral bij jezelf!, groep 3, grote bedrijven hebben, innovatiebudget, belemmeringen, lastig ombuigen, kleine bedrijven hebben, minder middelen, financiering door grote bedrijven, app's, overschat, wel blijven gaan, groep 4, innovatie moet in cultuur zetten, uitzendbranche heeft die signatuur van innovativiteit niet, groep 5, voor toekomst kijken naar, app's, social media, verschillende meningen in groep, app moet, rustig aan, gewoon doen!, groep, app's inzetten, kan, moet, universeel, er mag fun inzitten, voortouw, branche-org's, vakbond, groep 6, martininiprincipe, anytime, anywhere, anyhow, ..., groep 7, innovatie-nleod mogelijk, app's, fun, helemaal niks, nuttig, Erik, app's zijn een hype!, maar dat was internet ook ..., teneur: branche niet innovatief, kijken naar total solution/total custom experience, in elke organisatie zijn mensen die meer/anders willen, doen!

Plenaire terugkoppeling

veranderen door ontmoeting?

uroloog

iemand op het strand

leuk om andere mensen tegen te komen

maar geen toeval!

open mindset levert goede ontmoetingen op

minder verstand meer vanuit het hart

gaat fout door gebruik van modellen

hoor alleen redenaties vanuit het hoofd

nieuwsgierig genoeg?

maatschappij heeft hart weggezet ...

succes zit in de menselijke maat

zoek verbinding tussen hoofd en hart

sparks

elke ochtend hoe sneller/goedkoper/..,, maar niet vanuit klant

app's hoe?

tijd gepland volgende week om aantekeningen door te nemen?

bestaansrechtvragen?

er meer uithalen

nieuwsgierigheid

gewoon beginnen en doorgaan totdat er iets ontstaat

eindeloos onderzoek vooraf werkt belemmerend ...

wie begint?

ga zeker enkele dingen implementeren

maar er dreigen ook mensen in problemen te komen ...

leuker innoveren wanneer geld niet meer in deze dienstverlening verdient hoeft te worden, nieuwe verdienmodellen!

over 1/2-3/4 jaar gaat het weer beter!

ga ook bij andere klanten uitproberen - goede dag

er moeten dingen veranderen, van lijn- naar projectorganisatie, kijken naar externe klant

meenemen

kijk hoe anderen hun geld verdienen, maak matches

morgen gesprek: wat moet er veranderen

persoonlijk contact, voor het eerst iemand thuis gehad - zeer inspirerend!

innovator of ruimtegever?

beide

mensen buiten organisatie ruimte geven

ruimte geven?

netwerk van mijn consultants wordt belangrijker

systematisch per 3 maanden

informatie moet ik nu nog ophalen ...

consultant zonder vestiging = kostenbesparing

handige tips

niet eerst oplossingen bedenken, maar eerst in gesprek met klanten!, gaat om meer dan arbeidsbemiddeling, AH-directie ging iedere maand bij klanten eten - wees nieuwsgierig

waar het om gaat is echt werken aan de organisatie

begin vanuit de verte (vanuit het hart)