Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Berliner Mauer 1961-1989 by Mind Map: Berliner Mauer 1961-1989
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Berliner Mauer 1961-1989

Berlinmuren 1961-1989Dette mind map er et stillads om Berlinmuren. Hvert år i starten af november, kan man mindes de utrolige dage, hvor et land adskilt af en mur, igen kunne forenes, efter mange års indædt kamp mellem territoriale og ideologiske grænser. Dette mind map er udarbejdet af Lær IT. (cc:by)Mind mappet indeholder links, materialer og forslag til aktiviteter vedrørerende Berlin og Berlinmuren. Mindmappet er kopierbart, men ligger originalt på http://www.mindmeister.com/221680021 Titelbillede til dette punkt: Februar 1990Berlin, Brandenburger TorUrheber: Hans Peter RubenCC:BY-NC-NDhttps://www.wir-waren-so-frei.de/index.php/Detail/Object/Show/object_id/4492

Start her

Ideen med dette mind map er at lave et stillads om Berlinmuren. Hvert år i starten af november, kan man mindes de utrolige dage hvor et land åbnede sine grænser efter mange års indædt beskyttelse af sine territoriale og ideologiske grænser. Til hvert punkt er der en note der forklarer punktets indhold. God fornøejelse.

Materialer

her finder du billeder, tekster, filmklip med mere. Alt sammen indhold der kan anvendes til aktiviteter om Berlinmuren.

Billeder

Video

Lydklip

Historiske dokumenter

47 historiske dokumenter med fx transkriberede samtaler mellem ledere i østblokken. Alle kilder er oversat til engelsk. Denne hjemmeside er tilgængelig for ikke-kommerciel brug og for undervisningsbrug, hvorfor den fint kan anvendes i skolen.

Artikler

her finder du links til væsentlige materialer og informationer.

Wir waren so frei

En utrolig fin hjemmeside med nikke optagelser og eringdringer fra tiden under og efter muren. Udgivet af Deutsche Kinemathek - Museum für Film und Fernsehen; Bundeszentrale für politische Bildung

Unterricht: Wir waren so frei

Der er lavet en fin side med undervisningsmaterialer.

Wiki DA: Peter Fechter

Peter Fechter blev dræbt under flugten fra Øst-Berlin i 1962. Mordet er kendt fordi han, hårdt såret, blev efterladt uden hjælp i en time mens han forblødte. Først da han var død hentede de østtyske grænsevagter ham ud af dødsstriben.

Wiki DE: Berliner Mauer

Alle artikler på Wikipedia er udgivet under CC:BY-SA

WIki DK: Berlinmuren

Die Berliner Mauer

Siden er omfattende og kan benyttes som opslagsværk om murens historie. Vælg "History" i starten og kom ind til fire tidslinjer - før muren, opførelse, murens år, murens fald. Bemærk at medierne på siden ikke er noteret med licenser, hvorfor indholdet må betragtes som beskyttet af ophavsret.

Wikimedia Commons

Wikimedia Commons er en wiki-side med medier. Linket her fører fx ind til medier optaget i det tidligere Østtyskland. Alt indhold på Wikimedia er udgivet under en Creative Commons licens. :-)

Blogindlæg om Berlinmuren i undervisningen

Ostmusik.de

En omfattende side med anmeldelse og beskrivelse af vildt mange østtyske og østbloklandes musikgrupper. Det kan være en skat at grave ned i, for at finde mere præcise materialer på fx YouTube. Vælg land i venstre side og vælg kunstner. Hold derefter øje med siden øverst til højre, hvor der kan være et link til bandets egen hjemmeside... God fornøjelse.

Opgaver og aktiviteter

Her finder du ideer til hvilke aktiviteter du kan igangsætte sammen med dine elever.

Tegneserier fortæller historie

GoAnimate laver fortællinger

I GoAnimate er der mulighed for at vælge Import - og uplaode et billede der kan fungere som baggrund for din film. Disse baggrundsbilleder gør at vi kan skabe en autentisk kulisse for vores figur, og dermed placere filmen i det ønskede tid og sted.

Skoleblogs: Avisbyggeren

Tidslinje med Murens historie

Animoto: Indtryk fra Den kolde Krig

Wiki: Vær med til at gøre Wikipedia bedre

Tag Wikipedia alvorligt: Bidrag til at gøre den bedre. Den opfordring kan fint afgrænses til at omhandle den del af Wikipedia på dansk som omhandler Berlinmuren, den kolde krig og en lang række underartikler. De findes på tysk - så det er ikke fordi vi mangler viden på området - den er bare ikke gjort tilgængelig på dansk - og det kan du og dine elever sagtens tage fat i.

Skærmoptageren

Padlet

På mange måder er Wallwisher oplagt at inddrage i dette forløb. Alene navnesammenfaldet gør det interessant. Se underpunkterne for ideer til aktiviteter og tænk det også ind i forhold til fx jeres blog eller tidslinje.