Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Slaveri by Mind Map: Slaveri
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Slaveri

Oldtiden

Nogle af de første slaver findes i oldtiden

Krigsfanger

I ægypten

Vikingetiden

Trælle

et andet ord for slave. trællerne blev behandlet forfærdeligt og dræbt når deres herre døde, friviligt eller ej.

I Norden

der har også været slaveri/trælle i Eu og Danmark/Norden, men har ikke været sikker på hvor meget slaveri/trælle der har været i danmark men man mener at det stoppede da kristendommen kom til danmark/EU fordi der ikke længere var brug for trælle.

Togter

Vikingerne tog på togter efter værdi og træller de hærgede byer og dræbte mennesker og fangede folk og brugte som træller.

Hvad er slaveri?

Et menneske der ikke kan bestemme over sig selv

En anden person med støre rank og mere magt bestemmer over hele slavens liv, tvinger slaven til ar gøre det arbejde de ikke gider gøre selv.

tvunget til at arbejde, soldat, børnpasser,fornøje sin herrer osv.

hvis slaven ikke adlyder, kan han blive straffet eller dræbt, og slaveejeren har alt magt over slaven

De bliver tit købt at rige mænd

eller sælger sig selv eller deres børn for ikke at dø af sult, eller betale gæld tilbage. Slave ejeren kan bestemme over alt omkring slaven og kan bruge slaven ligesom slaveejeren vil

Krig

hvis et land tabte krigen blev der bortført mennesker til landet der vandt og de blev brugt som slaver, krig er derfor tit årsagen til slaveri nogle krige handlede også udelukket om at skaffe slaver.

Grækenland og Rom

købe sig selv fri

Men kun meget få var heldige nogensinde at blive fri eller at deres generation ville blive fri.

Slave rank

Nogle slaver leve under forfærdelige vilkår og døde af sult og nedslidning men andre slaver arbejde i deres heres hus eller som håndværker og kunne tjene penge til at købe sig selv fri. men kun få kunne se frem til det og de fleste slaver døde efter får år og deres børn ville også ende sådan.

gladiatior

nogle slaver blev også til gladiator hvor de blev sat på en trænings lejr hvor de kæmpede mod vilde dyr eller hinanden foran et publikum, kun få overlevede, men nogle var dygtige og heldige.

Krigsfangere

Romeriget vandt mange krige og dermed også mange krigfangere som de brugte som slaver.

Indianerne

Da europa var på opdagelse rejse opdagede de det de kaldte vestindien de tvang indianerne til at arbejde som slaver i marker for at producere vare som de kunne sælge i Eu mange døde af sygdomme fra eu og hårdt arbejde. nogle blev også først til eu, og andre lande for at arbejde som slaver.

trekantshandel

trekanthandel gik ud på at bytte ting til slaver og slaver til ting slaverne blev mishandlet på grusomme måder og 1-2 millioner døde undervejs med skibene. de varede i 400 år.

Danmark

danmark tjente desvæære også penge på slaver som blev behandlet grusomt men da england begyndte at gøre oprør mod slaveri i 1700 tallet og danmark blev dermed det første land til at forbyde slaveri. danmark forbød det i 1792, ernst shimmelmann

USA

der var også slaveri i Usa og der gik meget lang tid før det blev afskaffet fordi at usa jord var godt til at lave bomuld og sælge til england derfor gik der lang tid b.la til at slaveri endte i usa.

borgerkrig

det medførte til borgerkrig i usa fordi sydstaterne var bange for at slaveriet skulle ophøre og derfor kom der borgekrig men sydstaterne tabte, lincoln havde nemlig sagt at slaveri ikke skulle ud til flere stater og derfor lavede sydstaterne sin egen union.

Fri men ikke lige

efter borgerkrigen var der stadig ikke lige forhold for de sorte både i busser,skoler,tog og resturanter ku klux klan var/er en klan imod sorte de dræbte sorte og hængte deres lig i træer for at skræmme folk. men det blev bedre mange mennesker har æret med til at gøre en forskel b.la martin luther king og barack obama.

trekantshandel

slaver blev solgt fra afrika til sydamerika til EU de blev b.la solgt for bomuld,sukker og alkohol.

Mørke og indianerne

Mange mørke mennesker blev brugt som slaver og ført til Usa og europa dengang at Eu og andre rige lande opdagede indianerne osv. nogle blev ført til Usa for at arbejde i folks marker mens andre blev i deres land og udførte slavearbejde, det har gjorde/har gjort at Mørke er undertrykte, i b.la USA.

Morderne slaveri

Nogle mennesker er så fattige at de må sælge sig selv eller deres børn det er ikke ligesom slaver i det ældre tider men de har ingen mad penge og børnerne bliver ikke uddannet. nogle er også sexslaver. der er også børne arbejde(nogle er tvunget til det)

12,3 mio. slaver i idag. flest i asien

Lande

Der er stadig slaveri i Asien,Latinamerika,vestindien, Afrika,Mellemøsten, Rusland og lande i det tidligere Sovjetunionen, industrialiserede verden.