Udvandring til Amerika 1800-tallet

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Rocket clouds
Udvandring til Amerika 1800-tallet by Mind Map: Udvandring til Amerika 1800-tallet

1. 4. Fase - Masseindvandring. Fra 1870-1920 blev USA's befolkningstal fordoblet fra 38 til 76 mio. hvoraf godt 10 mio. var indvandrere.

1.1. Tilstand. For at komme ind i USA skulle man være sund og rask, hvis ikke man var det så måtte man rejse hjem igen.

1.1.1. 1. Fase - Indtil 1500-tallet. Amerika var beboet af den oprindelige befolkning, indianerne. Ifølge en almindelig accepteret teori var de første, der indvandrede til det nordamerikanske kontinent, inuitter, der kom fra Sibirien for 15.000-20.000 år siden.

1.1.1.1. Slavehandel, fra begyndelsen af 1600-tallet. Et særligt kapitel i den amerikanske indvandringshistorie, var slavehandelen som Danmark også deltog aktivt i. Slavehandelen viser, hvilken holdning man på den tid have til folk fra Akrika.

1.1.1.1.1. Push er det der siger imod, at de skal udvandre. De vidste ikke hvad de kom over til eller om det var værre end det de havde i forevejen.

1.1.1.1.2. Reklame. Der blev lavet bl.a mange reklameplakater, hvor de viste hvor godt det var i Amerika.

1.1.1.2. Transport. Dengang var der ikke fly, så når man skulle til Amerika blev man nød til at sejle. Det tog rigtig lang tid, og var besværligt.

2. Udvandrere på Larsens plads. På billedet ser man en masse mennesker, både fattige og rige. Der er en hestevogn og et skib i baggrunden. De fattige sidder på jorden, sammen med alle deres børn og de rige står og ser fine ud med deres hat og lange frakker.

2.1. Moren forrest på billedet, sidder med sine børn på jorden, de er højst sandsynligt fattige. Derfor vil de udvandrer, så de måske kan få bedre job og hus. Push: Det er det som skubber i mod at udvandrer. Det der skubber i mod er, at de ikke ved noget om Amerika og pga. deres familie. Pull: Det er det der tiltrækker dem til at udvandrer. det der er tiltrækkende er, at de måske kan få et bedre job og et bedre sted at bo og måske kan få jord.

2.1.1. Stemingen i billedet. Stemningen i billedet er lidt blandet. De fattige på billedet er lidt triste og virker lidt ubestemtsomme. De rige på billedet virker mere bestemtsomme og har styr på det hele..