איזה מחלות ירדו באופן משמעותי בעקבות חיסונים?

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
איזה מחלות ירדו באופן משמעותי בעקבות חיסונים? by Mind Map: איזה מחלות ירדו באופן משמעותי בעקבות חיסונים?

1. טענות כנגד החיסונים : הירידה בתחלואה בגלל שיפור בהיגיינה ולא בגלל החיסונים (תוך שימוש בנתונים מטעים ולא מדעיים) לא רואים היום מחלות זיהומיות מסוכנות גם אם כן, הסיכון לחלות נמוך "... הילד שלי לא מחוסן והוא יותר בריא" ".... לי זה לא יקרה"

2. החדשות הטובות מחלות זיהומיות שהוכחדו או פחתו מאד

2.1. אבעבועות שחורות- לכן קיים איום במגפות ע"י הדבקה מכוונת (איום ביו-טרוריזם)

2.2. פוליו – עדיין רואים כיום אלפי משותקים בישראל מהמגפות של שנות ה- 50, המחלה הודברה בישראל, אך עדיין יש סכנת הדבקה ממגע עם זרים

2.3. הירידה בתחלואה מ- HIb מכ-100 מקרי דלקת קרום המוח לשנה לכ- 2-4 לשנה מאז 1994

2.4. הירידה בתחלואה מהפטיטיס A (במחוז חיפה 96% בתוך 3 שנים!!)

3. איך מודדים יעילות? בבסיס עיקרון פעולת החיסון ההנחה שבהצגת מחולל המחלה (אנטיגן) למערכת החיסונית, זו תייצר נוגדנים נגד אותו אנטיגן בדיוק, ובכך תהיה מוכנה להתגונן בפני מחולל מחלה זה כאשר יגיע לביקור נוסף. מדידת יעילות החיסונים מתייחסת להיבט ההגנה האישי, קרי: בקבוצת מחוסנים, כמה הצליחו לייצר נוגדנים נגד מחולל המחלה, וכמה מוגנים מפני המחלה בשעת החשיפה למחולל המחלה (בשעת מבחן).

4. שאלה : האם הילד מוגן מפני המחלה לאחר שקיבל חיסון כנדה ?

4.1. כאשר חיסון נמצא יעיל בשיעור של 70%, זה אומר שהחיסון איננו יעיל בשיעור של 30%. כלומר, כשליש מהמתחסנים נחשפו לסיכוני החיסון ללא כל תועלת במניעה או דחייה של המחלה כאשר ייחשפו אליה.יש לציין, שישנם מקרים רבים של התפרצויות מחלות אשר בהן שיעור הבלתי מחוסנים בקרב החולים גבוה יותר, באופן יחסי, ממספר הילדים המחוסנים הלוקים במחלה. נתון זה עשוי להצביע על חשיבות החיסון במניעת המחלה עבור חלק מהילדים.

5. הילד שלי קיבל חיסון נכד המלה ולא חלה בה בילדותו האם זה הוכחה ליעילות החיסון ?

5.1. לא. את לא יכולה לדעת אם בנך נחשף למחלה במהלך ילדותו (אולי פעולת החיסון כלל לא הועמדה למבחן), ואם נחשף למחלה, האם היה זה החיסון שמנע את סימני המחלה (אפשר שגם ללא החיסון המערכת החיסונית שלו הייתה מתמודדת בעצמה עם המחלה) וגם אם היה נחשף למחלה למרות החיסון, אולי היה לוקה במחלה למרות החיסון, שהרי החיסון איננו יעיל ב 100% בכל מקרה, וכן אולי חלה (או יחלה) בגיל מבוגר יותר במחלה זו או דומה לה, בשל קבלת החיסון בגיל צעיר.

6. האם רישות הבריאות בודקת חיסון לפני אישורו על מנת לבדוק יעילותו :

6.1. ככל הידוע לעמותה משרד הבריאות מסתמך על האישורים הניתנים לחיסונים ע"י הרשויות בארה"ב ובאירופה. הרשויות המאשרות מסתמכות על תוצאות מחקרי יעילות ובטיחות אותם עורכים יצרני החיסונים עצמם. עם השנים, לאור ההשפעה החזקה שיש ליצרני התרופות על רשויות הבריאות, נתקבעה לה נורמה של מחקרי יעילות ובטיחות שאינם עולים בקנה אחד עם עקרונות בסיסיים במדע מודרני. שני עקרונות יסוד שאינם חלק מתכנון מחקר יעילות ובטיחות שכזה הינם: קבוצת ביקורת ללא פלסבו. מחקרי יעילות ובטיחות משווים תרכיב חיסון חדש לתרכיב חיסון אחר, בעל פרופיל בטיחות ידוע1 מדגם שאינו מייצג. המחקר כולל רק ילדים "בריאים", למרות שכלל הילדים מקבלים את החיסון לאחר שיווקו