הפרכת מיתוסים בחיסון ילדים

Plan your projects and define important tasks and actions

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
הפרכת מיתוסים בחיסון ילדים by Mind Map: הפרכת מיתוסים בחיסון ילדים

1. "האם חיסונים מחלישים את מערכת החיסון של התינוק?"

1.1. לא

1.1.1. הנגיפים שבחומר החיסון אינם יכולים להחליש את מערכת החיסון של התינוק. –יתר על כן, הדבקה טבעית עם נגיפים מסויימים עשויה להחליש את מערכת החיסון. ילדים הנדבקים באופן טבעי במחלת אבעבועות רוח רגישים במיוחד להדבקות מזיהומים חיידקיים מסוימים כגון "החיידק הטורף". ילדים שנדבקו בחצבת נוטים לחלות בזיהומים חיידקיים בזרם הדם (אלח דם). החומרים שבחיסונים הינם שונים ואינם גורמים לחולשה החיסונית הזו כפי שגורמים הנגיפים טבעיים. הנגיפים החיים המוחלשים שמצויים בחיסונים כנגד אבעבועות רוח וחצבת שונים מאוד מנגיפי מחלות אלו, אשר כנגדם אנו מחסנים.

1.2. כן, החיסונים בעצם חוסכים למערכת החיסון עבודה וגורמים לה להיות עצלנית יותר ופגיעה יותר

1.2.1. אין בכך כל אמת. חיסונים רק מחזקים את מערכת החיסון, ומוסיפים לה עמידות מפני נגיפים שונים

2. "האם הילדים מקבלים יותר מדי חיסונים שפוגעים במערכת החיסון?"

2.1. לא

2.1.1. בישראל מומלץ כיום על 13 חיסוני שגרה של ילדים אשר ניתנים בטיפת חלב. הורים מודאגים מהשאלה האם התינוקות והפעוטות יהיו מסוגלים להתמודד עם הזריקות והחיסונים הרבים האלו. כשמתייחסים לשאלה זו, יש לציין שחיסונים הינם רק חלק קטן ממה שהמערכת החיסונית של הפעוטות נדרשת להתמודד עמו מדי יום ביומו. מערכת החיסון של ילודים נחשפת לשפע של זיהומים סביבתיים. מהדקה הראשונה להיוולדם, אלפי חיידקים שונים מתיישבים וחיים על פני העור של הילוד, ברירית שבנחיריו, בלוע שלו ובמעי שלו. תינוקות מונעים מחיידקים לפלוש לזרם הדם שלהם על ידי תגובה חיסונית מהירה לאותם זיהומים. למעשה תינוקות מסוגלים להגיב למגוון של מיליוני נגיפים וחיידקים מכיוון שיש בגופם הרך מילארדי תאים של מערכת החיסון אשר בשלים ומוכנים לפעולה. מדענים חישבו ואמדו את יכולת התגובה של התינוק כמסוגל להתמודד עם 100,000 מיקרואורגניזמים פולשים בו זמנית . לפיכך כל 13 החיסונים הנדרשים לילדים ינצלו רק כדי 0.01% מהיכולת החיסונית שמסוגל התינוק לייצר. לכן, חיסונים הניתנים לילודים בשנתיים הראשונות לחייהם הינם למעשה טיפה בים לעומת האתגרים החיסוניים שמערכת החיסון של התינוק צריכה להתמודד עמם מדי יום, באופן טבעי.

2.2. אכן כן, חיסונים רבים מידיי מעמיסים על מערכת החיסון ומחלישים אותה

2.2.1. אין לכמות החיסונים כל השפעה שלילית על מערכת החיסון, להפך היא גורמת לה להיות חזקה ועמידה יותר.

3. "מדוע אי אפשר לסמוך על כך שכל האחרים מתחסנים?"

3.1. מניעת תחלואה בקרב אנשים לא מחוסנים כתוצאה מזה שרוב הסביבה מחוסנת נקראת "חסינות עדר" ("Herd Immunity"). לשם כך, נדרש שכיסוי חיסונים של האוכלוסייה יגיע ל- 90%-95%. רק אז גם לילדים שאינם מחוסנים יש סיכוי נמוך לחלות, משום שהם מוקפים בטבעת של ילדים מחוסנים. לכל מחלה שנגדה יש חיסון, נדרש אחוז כיסוי חיסונים שונה של האוכלוסייה.

3.2. כי זה לא עוזר שאחרים יתחסנו

3.2.1. לעיתים גם אנשים מחוסנים יכולים להעביר את המחלה לאחר כגון בחיסון המומת פוליו. וגם בכדי שאדם לא ידבק למרות שהוא לא התחסן צריך שיותר מ90% מהסביבה שלו תהיה מחוסנת ולרוב לא כך הדבר.

4. "איזה מחלות ירדו באופן משמעותי בעקבות חיסונים?"

4.1. כל המחלות ירדו משמעותי בעקבות מתן http://www.hisunim.com/vaccinesefficacy חיסונים

4.2. אין השפעה משמעותית לחיסונים על ירידה בחולי

4.2.1. כלל לא נכון, עפ"י מחקרים וסקרים רבים נצפו ירידות חדות באחוזי החולי במחלות אליהם מתחסנים

5. שמעתי על מאמרים אשר טוענים שחיסונים" גורמים לאוטיזם"

5.1. אין קשר בין חיסונים לאוטיזם

5.1.1. מומחים בינלאומיים הגיעו למסקנה, באופן שאינו מתיר ספק, וכך גם עולה ממצאי מחקרים, שחיסונים ככלל וחיסון נגד חצבת, חזרת ואדמת (MMR) בפרט, אינם גורמים לאוטיזם.

5.2. ישנו קשר ישיר בין מתן חיסונים לבין אוטיזם

5.2.1. עפ"י מחקרים רבים אין קשר בין חיסונים לאוטיזם

6. "האם חיסונים מסוכנים יותר לתינוקות מהמחלה אשר הם מונעים? "

6.1. לא

6.1.1. המחיר שמשלמים ילדים שמקבלים חיסון הוא אי הנוחות שבקבלת מספר זריקות ומדי פעם כאב במקום הזריקה. המחיר שמשלמים, לעומת זאת, בהדבקה בתחלואה טבעית הוא בדרך כלל מחלה קשה

6.2. אכן, בחיסון יש תופעות לוואי רבות וקשות אשר מסכנות את התינוק.

6.2.1. לחיסון לרוב יש תופעות לוואי מעטות ומקומיות

7. "האם תינוקות הינם צעירים ורכים מדי מכדי לקבל חיסונים?"

7.1. לא

7.1.1. תינוקות נולדים עם מערכת חיסונית מפותחת המגינה עליהם מפני רוב החיידקים אליהם הם נחשפים מרגע היוולדם. חיסונים הניתנים לתינוק מאפשרים לו לפתח הגנה טובה מפני מחלות אליהן נחשף והמסכנות אותו.

7.2. כן, תינוקות הם עדינים וחלשים, וחיסונים רבים עלולים לפגוע בהם.

7.2.1. תשובה זו אינה נכונה מכוון שלהפך מכוון שלתינוקות מערכת חיסון חלשה החיסונים מגנים עליהם

8. "האם/עדיף לחלות במחלות באופן טבעי מאשר לקבל חיסונים מלאכותיים"

8.1. לא

8.1.1. ההבדל שבין התחסנות על-ידי חיסונים לבין הדבקה הטבעית במחלה הוא המחיר שהתינוק צריך לשלם כדי לקבל את החסינות הזו. המחיר שמשלמים ילדים שמקבלים חיסון הוא אי הנוחות שבקבלת מספר זריקות ומדי פעם כאב במקום הזריקה. המחיר שמשלמים, לעומת זאת, בהדבקה בתחלואה טבעית הוא בדרך כלל מחלה קשה: שיתוק בהדבקה טבעית בנגיף הפוליו, פיגור שכלי כתוצאה מהדבקה בנגיף המופילוס אינפלואנזה b, אי ספיקת כבד מזיהום טבעי בנגיף דלקת כבד נגיפית מסוג B, חירשות או דלקת ריאות כתוצאה מהדבקה טבעית בנגיף אבעבועות רוח. כל אלו הם מחירים גבוהים יותר מדי למען השגת חסינות כנגד מחלה.

8.2. כן, ההתחסנות הטבעית חזקה ויעילה יותר מבמתן חיסון

8.2.1. תשובה זו אינה נכונה מכוון שאין הבדל בין התחסנות טבעית טבעית לבין התחסנות ע"י קבלת חיסון

9. "אני מודאג מכך שיש חיסונים רבים מדי."

9.1. אין לך סיבה לדאגה

9.1.1. לכל חיסון יש את המטרה שלו. ישנם חיסונים משולבים המכילים בתוכם חיסון נגד מספר מחלות כמו MMR. וישנם חיסונים המחסנים מפני מחלה יחידה כמו חיסון הפוליו או השפעת. וככל שמחסנים נגד יותר פתוגנים כך הסיכוי לחלות בצורה מורכבת יורד.

9.2. יש לך סיבה לדאגה, כיום מחסנים כנגד כל דבר ולא נותנים לטבע לעשות את שלו

9.2.1. כאן המשפט כל המרבה הרי זה משובח נכונה הבחלט,ככל שמתחסנים יותר כך מע' החיסון חזקה ועמידה יותר