סוכרת הריונית

Plan your projects and define important tasks and actions

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
סוכרת הריונית by Mind Map: סוכרת הריונית

1. - הגדרה ופתפיזיולוגיה

1.1. היא סוג ייחודי של מחלת הסוכרת שמתגלה לראשונה במהלך ההריון, בדרך כלל במחציתו השניה. באופן רגיל מווסתת כמות הסוכר גלוקוז בדם על ידי הורמון שנקרא אינסולין. השינויים ההורמונליים המתרחשים בגוף האישה ההרה במהלך ההריון עלולים להגביר את ייצור הגלוקוז או להפחית את מידת השימוש הנעשה בו ולכן רמתו בדם עולה.

2. - סכנות בסוכרת הריונית לאישה

2.1. יתר לחץ דם ורעלת הריון, היפוגליקמיה, לידה בניתוח קיסרי, סיכון מוגבר להפלה.

3. - סכנות בסוכרת הריונית לעובר

3.1. מקרוזומיה (עובר גדול יחסית) - עלול לגרום לטראומה במהלך הלידה, סיכון מוגדל לכליאת כתפיים. היפוקלצמיה, היפוגליקמיה, היפרבילירובינמיה.שכיחות יתר ללידה מוקדמת והפלות- בעיקר כאשר הייתה סוכרת קדם הריונית.האטה בהתפתחות סורפקטנט , התפתחות מומים עובריים (מומים של מערכת העצבים, מומי כליה, מערכת העיכול ומומי שלד- בעיקר כאשר היו ערכים גבוהים של סוכר מתחילת ההיריון).

4. - האם סוכרת נעלמת לאחר לידה

4.1. סוכרת הריון מהווה גורם סיכון להתפתחות סוכרת סוג 2 ולכן על האישה להיות במעקב צמוד במסגרתו ינוטרו משקל גופה והיקף מותניה, שינויים בסיסים באורח החיים עשויים לסייע בהפחתת הסיכון: הורדה במשקל, תזונה נכונה–הרגלי אכילה בריאים יכולים לסייע במניעת סוכרת ובעיות בריאותיות נוספות. פעילות גופנית– אורח חיים פעיל ופעילות גופנית סדירה עוזרים בהגברת רגישות הגוף לאינסולין, הגוף מנצל את הגלוקוז בצורה טובה יותר ללא צורך בכמות גדולה של אינסוליןסוכרת הריון מהווה גורם סיכון להתפתחות סוכרת סוג 2 ולכן על האישה להיות במעקב צמוד במסגרתו ינוטרו משקל גופה והיקף מותניה, שינויים בסיסים באורח החיים עשויים לסייע בהפחתת הסיכון: הורדה במשקל, תזונה נכונה–הרגלי אכילה בריאים יכולים לסייע במניעת סוכרת ובעיות בריאותיות נוספות. פעילות גופנית– אורח חיים פעיל ופעילות גופנית סדירה עוזרים בהגברת רגישות הגוף לאינסולין, הגוף מנצל את הגלוקוז בצורה טובה יותר ללא צורך בכמות גדולה של אינסולין...

5. - גורמי סיכון

5.1. עודף משקל, גויל מעל 25, היסטוריה משפחתית מדרגה ראשונה, סכרת הריון בעבר, לידת תינוק עם מום מולד, לידה קודמת של תינוק מעל 4 ק"ג, ריבוי נוזל אמניוטי

6. - סימנים לסוכרת הריונית

6.1. צימאון, עייפות, יובש בפה, טשטוש ראייה, תכיפות במתן שתן, זיהומים חוזרים לרבת פטרת.

7. - איך ומתי מאבחנים:

7.1. סוכרת הריונית מגלים בד"כ בבדיקת דם שהאישה מתבקשת לעשות בשליש השני. – נשים בהריון נדרשות לבצע בדיקת העמסת סוכר בין השבוע ה-24 לשבוע ה- 28 להריון, במהלכה הן מתבקשות לשתות 50 גר' תמיסת סוכר ולאחר כשעה נלקחת מהן בדיקת דם, אם בבדיקת העמסת הסוכר נמצא כי רמות הסוכר בדם גבוהות מעל 140מ"ג/ד"ל, תתבקש האישה לחזור על הבדיקה שכוללת שתיית 100 גר' סוכר. בדיקה זו יש לבצע לאחר צום של שמונה שעות. במהלך הבדיקה תידרש האישה להישאר במרפאה כשלוש שעות, במהלכן יבצעו ארבע בדיקות דם במרווחים של כשעה. האישה תתבקש להמתין במרפאה במנוחה ולא להתרוצץ, מכיוון שפעילות עשויה להוריד את רמות הסוכר בדם ומטרת הבדיקה לגלות כיצד הגוף "מווסת" באופן טבעי את רמות הסוכר.

7.1.1. Dependencies

7.1.2. Milestones

8. - טיפול תרופתי:

8.1. אינסולין, נגזרות (אנאלוגים) קצרות טווח של אינסולין כמו אספארט או ליזפרו, תרופות נוגדות סוכרת דרך הפה כמו מטפורמין, גלוקומין.

9. - טיפול לא תרופתי

9.1. פעילות גופנית,אורח חיים ותזונה (חלבון רזה, קלוריות, נטילת תוספי תזונה), ניטור עצמי של רמת הגלוקוז בדם.