Novelle

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Novelle by Mind Map: Novelle

1. Foregår i Tennessee

2. Hovedpersonen lever i en "sort koloni" i et lille hus/lejlighed.

3. De lever i frygt for Ku klux klan.

4. 3. personsfortæller.

5. Personerne

5.1. Hovedpersonen: 25 år, sort karseklippet hår, fattig, går i slidt tøj, kæreste som er hvid. Hedder Thomas, er høj

5.2. Kæresten: Hedder Grace, har brunt langt, krøllet hår, er normal størrelse,

6. Handling: Thomas er sort og får hjælp af en hvid kvinde til at få rettigheder. Han bliver kærester med hende, og det gør at de bliver forfulgt dag og nat.

7. Hovedpersonen lever i 1960'erne, hvor han er med i borgerretsbevægelsen. Han demonstrerer uden vold, men bliver fanget og slået flere gange bla. af ku klux klan. Men han fortsætter, og han møder sin kone i 1962, men hun bliver fanget af ku klux klan og næsten dræbt, men han får hende reddet, og til sidst vinder de kampen.

8. Start: Thomas går i 1960 med i borgerrettighedsbevægelsen, og er med til at vinde nogle sager om rettighederne, og 1961 begynder han at bruge hvides busser, toiletter barer osv.

9. Midte: Det fører så til at Thomas først bliver anholdt af "nigger-fjendsk" politi, og tævet, men han bliver ved. han møder en hvid dame som han bliver kærester med. det gør at han og hans kæreste bliver forfulgt af ku klux klan og hans kæreste bliver fanget i midten af år 1963.

10. Slutning: Thomas får reddet Grace ved at befri hende om natten. De holder lav profil, men da de finder ud af at JFK har lavet et forslag til borgerretigheder for sorte, fortsætter de. Tilsidst bliver det godkendt, og