Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Folkeeventyr by Mind Map: Folkeeventyr
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Folkeeventyr

Eksempel: De tre Bukke Bruse

Kong Lindorm

Slå ordet "lindorm" op i ordbogen.com i nudansk ordbog. Tjek også den etymologiske betydning. Etymologi= ords oprindelse

Teksten

Aktantmodellen

Opgaven

Den modige svend

Teksten

Opgaven

Du skal - sammen med din skuldermakker - gennemlæse eventyret "Den modige svend" 2-3 gange. Derefter skal I lave en god fordeling mellem jer, så I skal fortælle ca. halvdelen af eventyret hver. Øv jer på at fortælle historien ud fra jeres fordeling. Understreg i teksten, så I har nogle gode stikord. Når I er sikre på jeres fordeling og fortælleteknik, skal I til at optage. I skal bruge værktøjet Soundation på www.skoletube.dk. Brug et godt headset med mikrofon. Der er tre krav til jeres optagelse:   I skal have en intro med musik, hvor historiens titel præsenteres - og hvor I fortæller, hvem som læser eventyret . Denne intromusik skal også bruges, når historien er slut. Der skal undervejs være tre lydeffekter - brug http://www.findsounds.com eller effekter i Soundation. I kan også downloade lyd fra youtube-videoer med fx. online programmet http://www.video2mp3.de/ Brug din stemmes lydstyrke, pauser og dramatisering under hele din del af fortællingen. Når jeres eventyr er færdigredigeret uploader I til Skoletube + Eventyrkanalen.  

Fortællestruktur

Fortælleskelet til ”Den modige Svend” Indledning/hvem handler det om, og hvad er ”problemet”? · Kirkegården derhjemme – tjenestepigen med ”horn” · Ud i verden – lover mor at have husly, inden solen går ned. · Første udfordring: kirkegården med de tre mænd, som spiller kegler.Første gevinst: et ben, der kan gøre spøgelser til aske. · Anden udfordring: Møllen med den sorte mand og hans kobberkedel fyldt med mønter. Anden gevinst: Kobberkedlen med pengene. · Tredje udfordring: Den forheksede ø og de tre mænd, der spiller terninger. De angriber ham, og han gør dem til aske med sit trylleben. Tredje gevinst: Den sovende prinsesse.   · Afslutning: Hvad gør han med sine nye muligheder/gevinster?

Lyt og se et folkeeventyr

Fortæl "en kage"