Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Ondernemen vanuit verbinding by Mind Map: Ondernemen vanuit verbinding
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Ondernemen vanuit verbinding

Onderneming

Kernwoorden

Tipping point bereikt?

Investeringsplan

Strategisch (crowd)funden

Klanten (voorverkoop)

De voorverkoop van producten is de eerste stap. Als u al enkele producten heeft voorverkocht, dan is het veel makkelijker om strategisch partners te vinden en de ‘crowd’ te overtuigen. U kunt een flinke ‘launching costumer’ korting geven. Bij strategisch (crowd)funden kunt u er ook voor kiezen om de marge die u realiseert op deze producten te belonen met aandelen. Dit is de moeilijkste stap. Maar ook de belangrijkste. Is er geen interesse in uw product? Ga het dan ook niet maken.

Partner (in natura)

Vraag zakenpartners om te investeren in uw onderneming. Naast dat zij aandelen verkrijgen hebben zij een belang bij uw succes. Dat kan hij doen door geld te investeren of in natura. Hoe draagt uw plan bij aan de doelen van anderen? Gebruik deze toegevoegde waarde om belanghebbenden te activeren voor uw ambitie.

De Crowd (geld)

Via een reguliere crowdfundcampagne benadert u uw directe omgeving en anonieme partijen om geld te investeren. Een derde investeert makkelijker in uw bedrijf als er al klanten zijn en uw partners meefinancieren. U heeft zich al bewezen aan mensen die het beter kunnen beoordelen dan de gemiddelde buitenstaander.

Structuur

Al deze investeringen komen samen in een investeringsmaatschappij. Deze investingsmaatschappij neemt een belang in uw bedrijf. Deels in aandelen en deels in lening, afhankelijk van uw eigen inbreng en de waarde van het bedrijf.

Casussen

Pentascope

Administratie.net

Twenco

Overig

Bestaande theorie?

Naam?

Valoriseren?

Platform

De pitch

Sales man

Netwerker

Online marketeer

Business developer

Randzaken

Aangevuld met ondernemers