Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Mobilen i undervisningen by Mind Map: Mobilen i undervisningen
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Mobilen i undervisningen

Mobiltelefonen i undervisningen Dette mind map prøver at grene arbejdet med mobiltelefonen i undervisningen ud. Her kan du finde forslag til små opgaver, se eksempler på lommefilm udgivet på Skoletube, finde relevante videovejledninger til arbejdet, samt finde inspiration og overvejelser omkring mobiltelefonen som redskab i undervisningen. God fornøjelse. Billedet til punktet her, er udgivet af bruger Sol33 på Flickr. Udgivet under Creative Commons licens CC:BY Se billedet på http://www.flickr.com/photos/sol33/496868637/

Videovejledninger / Lær IT

Mobil, medieportfolio og matematik

Med mobiltelefonen har eleverne et redskab i lommen, hvormed de kan tænke højt, og udtrykke sig både auditivt og visuelt om de problemer og løsninger de bruger, når de arbejder med matematiske metoder og problemstillinger. Videotitlen giver et bud på, hvordan man kan arbejde refleksivt med læringsprocessor i matematik med hjælp fra mobiltelefonen og medieportfolio. Fra tanker i elevens hovede til landsdækkende videndeling. Titlen guider dig igennem hele processen.

Boganmeldelser med mobiltelefonen

I dette videokursus bliver du taget med på en pædagogisk banebrydende måde at lave traditionelle boganmeldelser på. Her kommer både mobiltelefonen, Photostory 3, Uni-serveren, ElevIntra og SkoleTube i anvendelse. Selv om det lyder af meget, så vil du blive overrasket over, hvor let det er at bringe helt nye dimensioner ind i noget så traditionelt som boganmeldelser.

Skoletube

Tubestory Creator

Tubestory Creator er et smart billedfortællingsværktøj der ligger på Skoletube.dk Her kan du samle lydoptagelser (også fra mobiltelefonen), små filmklip og billeder - til en lille fortælling.

Eksempler / Skoletube

Videohusker om kvadrater

Lommefilm om Lommefilm

Sådan dividerer du

Andre ressourcer

Camerafinder på Flickr

Med camera finder på Flickr har man mulighed for at opleve hvad andre kan få ud af det samme kamera / mobiltelefon som en selv. Benyt det til at lære potentialet i dit eget udstyr, og oplev hvor andre kan flytte grænserne til. Kort sagt lær af andre - og bliv klogere på dit udstyr.

Lommefilm

Mobiltelefon og kikkert

Spændende kombination af kamera i mobiltelefon og en kikkert  

Mobiltelefon og teleskop

Spændende kombination af mobiltelefon og teleskop. Gad vide om man kan gøre det samme med et mikroskop?

EMU Brug af mobil i undervisningen

"De håndholdte enheders indtog i skolen giver nogle problemer, men også mange muligheder. På disse sider præsenteres undervisningsforløb, hvor de håndholdte enheder bliver brugt i undervisningen, opgaver til eleverne og en faq om brugen af de håndholdte enheder i skolen." Kilde: se link.

Problemer med filtyper?

Opgaver

Forslag til opgaver. I disse tre opgaver arbejder vi i hver opgave kun med en medietype. Først filmklip, derefter billeder og sidst lydklip.  

Eksempel 1 - en film fra telefon til Skoletube

På ganske få minutter kan du logge dig ind og uploade et filmklip fra mobiltelefonen. Sådan gør du.

Eksempel 2 - billedfortællinger

I denne opgave skal vi overføre billeder fra vores computer til en tubestory. Se videovejledninger om Tubestory under punktet Lær IT.

Eksempel 3 - mobilen som diktafon

I dette projekt overfører vi lydklip fra computeren til vores Tubestory projekt. Projektet startede vi i eksempel 2.  

Inspiration

Inspiration Her er et par forslag til opgaver og arbejdsformer som du kan tænke mobiltelefonen ind i.

Samtidsbeskrivelser

Eleven som historiker eller journalist.

Optag læreren for at have et gensyn

Selve det at optage læreren er selvfølgelig en aftale der er indgået forud.

Lektiebog - diktafonen som huskeværktøj

Lektiebøger har det med at forsvinde - sjovt nok sker det mindre sjældent for elevens mobiltelefon. Tillad derfor at eleven anvender mobiltelefonens kalender eller diktafon som lektiebog.

Supplement til det skrevne ord

Kamera med ringetider

Med alarmen i telefonen er der mulighed for at eleverne husker og kommer til aftalte tidspunkter.

QR Tags som informant

QR tags til informationer. Modsat mobiltelefonen som medieredskab der kan producere filmklip, lydklip og tage billeder, kan telefonen jo også noget den anden vej. Med en stregkodelæser installeret kan du benytte tags som små huskesedler til eleverne. Dermed er der også en information den anden vej.

QR tags i undervisningen

Link til mind map om tags i undervisningen.