Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Xtranormal i Sprogundervisningen by Mind Map: Xtranormal i Sprogundervisningen
4.0 stars - 1 reviews range from 0 to 5

Xtranormal i Sprogundervisningen

Sprog i kontekst

Lav en film til dine elever, hvor sproget præsenteres i en kontekst. Du kunne eventuelt lave en lille film om talemåden: "misery loves company" - altså "En ulykke kommer sjældent alene". Konteksten i form af figurenes armbevægelser, mimik og replikker er med til at øge forståelsen eller rettere, er med til at øge redundansen.

Nyhedsshow

Lav et nyhedsshow, hvor eleverne optræder som reportere med hver deres speciale; Sportsjournalister, internationale nyheder, kulturjournalister, politisk kommentator etc. De enkelte indlæg samles så i en enkelt film. Måske skal der endda være et nyhedsstudie, der stiller om til de enkelte indslag.

Talent 2010

Klassen kan lave et talentshow, hvor eleverne lader figurer optræde med forskellige indslag. Oplæsning af digt, stand up komiker etc. På klassen vises filmene skiftevis på det interaktive whiteboard, og filmene stemmes ud eller går videre.

Skabeloner til eleverne

Du har mulighed for at re-mixe de film, som bliver lavet. Lav en film, hvor du med vilje indarbejder fejl. Lad eleverne re-mixe filmen, og rette fejlene.

Skiftende dialog

Lad eleverne arbejde i par, hvor de skal overbevise hinanden om forskellige ting. 1. Overbevis din makker om, at fodblod er bedre end håndbold 2. Overbevis din makker om, at Apple er bedre end Microsoft Eleverne skriver så skiftevis dialogen ind for den person, som de repræsenterer.  

Soap Opera

På klassens kunne laves en soapopera, hvor eleverne hver uge skiftes til at lave en ny scene i følgetonen, som sikkert kunne blive på højde med "Glamour" eller andet i den genre.

Scener fra en film

1. Lav den første scene fra en tekst i har læst eller en film i har set, og lad så eleverne lave deres egen film med den næste scene. 2. I forhold til jers grundbog, så kunne en af grundbogsteksterne og splittes op og deles ud på eleverne, hvor efter de skulle genskabe deres afsnit som en film. 3. Find en scene fra en film (måske på youtube) og lad eleverne genskabe så meget af scenen, som de kan huske.

I forhold til Fællesmål

Her er nogle af de fagmål fra fællesmål, som undervisningsforløbende dækker 1. udtrykke sig skriftligt med rimelig præcision og i et sammenhængende sprog afpasset udvalgte genrer og situationer 2. kommunikere skriftligt gennem digitale medier 3. anvende centrale regler for opbygning af tekster med struktur og sammenhæng inden for almindeligt forekommende genrer 4. stave og sætte tegn på engelsk så præcist, at kommunikationen lykkes 5. anvende viden om kultur- og samfundsforhold i arbejdet med engelsk sprog, litteratur, sagprosa, lyd- og billedmedier samt it