Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

VGS Congres 2010 @gemeentesecretaris: 'beleef de veranderende wereld' "Inspiratie, intervisie en doen. Met leiderschap en werkgeverschap in het achterhoofd." by Mind Map: VGS Congres 2010 @gemeentesecretaris: 'beleef de veranderende wereld' "Inspiratie, intervisie en doen. Met leiderschap en werkgeverschap in het achterhoofd."
0.0 stars - 0 reviews range from 0 to 5

VGS Congres 2010 @gemeentesecretaris: 'beleef de veranderende wereld' "Inspiratie, intervisie en doen. Met leiderschap en werkgeverschap in het achterhoofd."

Inhoud

Hoofdlijn

Achterliggende gedachte: beleef de veranderde wereld. Immers, hoe kun je goed werkgever zijn , en dit ook nog eens inspirerend leiden, zonder te weten wat er speelt in de wereld om je heen? Het VGS Congres 2010 wordt anders dan anders, en gaat over doen. We organiseren mensen rondom inspiratie, intervisie en doen. Hoe kun je het hebben over inspirerend leiderschap en inspirerend werkgeverschap als je niet weet voor wie je het doet, wie en hoe je doelgroep is? De kern is eenvoudig: onder de vlag van Het Nieuwe Werken is een goed beeld te geven van de veranderende organisatie en wat dat voor gevolgen heeft voor goed werkgeverschap. Maar een zoveelste congres om plaats- en tijdsonafhankelijk aan de slag te gaan heeft niet zoveel zin. Zet de secretarissen op scherp, laat de papierboel de boel en kom in actie.

Workshops en randvoorwaarden

Organisatie

Congrescommissie

Leden Congrescommissie Vertegenwoordiging van de Kring van Gemeentesecretarissen Berg, de heer W. van den              Heemstede Bilderbeek, de heer H. van            Waterland Eijck, mevrouw F.                          Uitgeest Duivenvoorde, mevrouw L. van       Zeevang Hende, mevrouw M. van den          Wormerland Hendriks, de heer D.                     Edam-Volendam Mencke, de heer F.                       Hoorn   Vertegenwoordiging VGS Eemeren, de heer A. van               VGS Bureau Kleijnen, de heer R.                      Penningmeester VGS Kortwijk, mevrouw M.                     VGS Bureau   Congresbureau Zaanstad Hoogenstrijd, mevrouw H.              Projectmedewerker Schie, mevrouw A. van                  Projectcoördinator Smit, de heer M.                          Projectmedewerker

VGS Bureau

Zaanstad

    Congresbureau Zaanstad   Projectcoördinator:             Annuska van Schie                                                a.schie@zaanstad.nl                                                Projectmedewerkers:         Evelien Hoogenstrijd                                                e.hoogenstrijd@zaanstad.nl                                                                                               Melvin Smit                                                melvin.smit@zaanstad.nl                                                  Contactgegevens Congresbureau Zaanstad Bannehof 1, 1544 VX Zaandijk Postbus 200, 1500 GA Zaandam Telefoonnummer:   (075) 655 2403                                     (075) 655 3153  

Vorm

Beperk plenaire lezingen tot nul. (of bij een onweerstaanbare drang tot een minimum)

Doel: remind the inconvenient. Een golf van verbazing.

Unieke locaties

We halen iedereen uit hun stramien: anders dan anders is het credo. Zo maken we er een beleving van en wordt het congres herinnerd. En gaan mensen samen aan de slag met daar gedane ontdekkingen.

Stampijfabriek

FUTUR

Mega gezamenlijke todolist (met bijvoorbeeld acties als het openstellen van alle gemeentenhuizen via overheidslocaties.nl)

Geen workshops maar eilanden en trechters met computerzuilen en whizzkids: laat secretarissen ‘on the spot’ zien en werken met Linkedin, Facebook, Hyves, gemeentesecretaris 2.0.

Openbaar vervoer

Shock en ongemakkelijke effecten (secretarissen uit hun gebaande rituelen halen): koffie wordt geserveerd door bejaarden, geen hapjes maar appels, etc.

laat zien dat er al secretarissen zijn die stappen in de richting gezet hebben en laat hen hun enthousiaste boodschap uitdragen

Techniek

Crowdsourcing: Een stelling/probleem dat opgelost moet worden, iedereen helpt mee door gebruik van new media

Speed Networking Lounge met LinkedIn/Twitter (profiles kunnen gekoppelt worden bvb) FOURSQUARE

Levensgrote mindmap aan het eind van het congres

Programma

Voorlopig programma

Locaties

Open organisatie van het congres (o.a. NING)

Via o.a. de NING gaat met de congrescommissie het congres concreet gestalte krijgen. Dit om het breder te trekken en meer secretarissen te laten participeren in het voorbereidingstraject (niet meer alleen regio en commissiegebonden).

nb. klik op de = tekens voor achterliggende informatie