Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Holocaust-este un termen utilizat în general pentru a descrie uciderea a aproximativ șase milioane de evrei, majoritatea din Europa, în timpul celui de-al doilea război mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești” by Mind Map: Holocaust-este un termen utilizat în general pentru a descrie uciderea a aproximativ șase milioane de evrei, majoritatea din Europa, în timpul celui de-al doilea război mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Holocaust-este un termen utilizat în general pentru a descrie uciderea a aproximativ șase milioane de evrei, majoritatea din Europa, în timpul celui de-al doilea război mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”

Cifrele Holocaustului

6.000.000 de evrei au fost ucişi, adică circa 70% din evreii europeni 800.000 au murit din cauza „ghetoizării şi privaţiunilor" 1.400.000 au fost ucişi prin „împuşcare în aer liber" 2.900.000 morţi în lagăre de concentrare

Urmari

Britanicii venind sa i salveze au mai gasit doar unele dintre lagare caci altele au fost distruse de nazisti in 1943 .n majoritatea lagărelor descoperite de sovietici, aproape toți prizonierii fuseseră luați, lăsând doar câteva mii în viață — 7.000 de deținuți au fost găsiți la Auschwitz, inclusiv 180 de copii pe care medicii făcuseră experimente. Aproximativ 60.000 de prizonieri au fost descoperiți la Bergen-Belsen de Divizia a 11-a blindate britanică, 13.000 de cadavre erau neîngropate, și alți 10.000 au murit de tifos sau malnutriție în următoarele săptămâni] Britanicii au forțat gărzile SS rămase în urmă să adune cadavrele și să le îngroape în gropi comune. Aici, aproape jumătate de hectar de pământ era plin de oameni morți sau pe moarte caci nu se deosebeau unii de alții

Mod de desfasurare

Experimente medicale

Printre experimentele se numărau punerea subiecților în camere cu presiune, testarea de medicamente pe ei, înghețarea lor, tentative de schimbare a culorii ochilor prin injectarea de chimicale în ochii copiilor, diverse amputări și alte operații brutale

Lagărele de muncă și de concentrare

Naziștii au început să-și intensifice actele de violență pentru a face ravagii în rândurile opoziției. Prin cooperarea autorităților locale, au înființat lagăre pe post de centre de concentrare unde detinuții lagărelor erau munciți până mureau—sau adesea munciți până nu mai puteau să îndeplinească anumite munci, și apoi selectați pentru exterminare.

Ghetourile

După invadarea Poloniei, naziștii au înființat ghetouri în anii 1941 și 1942 în care erau obligați să trăiască evreii și unii romi, până când erau în cele din urmă trimiși în lagărele de exterminare sau uciși.Fiecare ghetou era condus de un Judenrat (consiliu evreiesc) format din lideri ai comunității evreiești, numiți de germani, responsabili pentru funcționarea de zi cu zi a ghetoului, inclusiv furnizarea de hrană, apă, căldură, medicamente, și adăpost.  

Lagărele de exterminare

În toate lagărele naziste numărul morților a fost mare, din cauza înfometării, bolilor și extenuării, dar numai lagărele de exterminare au fost construite anume pentru exterminări în masă. ” Lagărele de exterminare erau administrate de ofițeri SS, dar mare parte din gărzi erau trupe auxiliare ucrainene sau baltice. Soldații germani din armată erau ținuți departe.

Camerele de gazare

La lagărele de exterminare cu camere de gazare, toți prizonierii soseau cu trenul și erau duși direct de pe peron la o zonă de recepție unde le erau luate toate hainele și obiectele personale. Apoi erau mânați, dezbrăcați, în camerele de gazare. De obicei li se spunea că acestea erau dușuri sau camere de despăduchere, iar pe ușile lor scria "baie" și "saună." Uneori li se dădea un prosop și un săpun pentru a evita panica, și li se cerea să țină minte unde își puseseră lucrurile, pentru același motiv. Când cereau apă pentru că le era sete după drumul lung în trenurile marfare, li se spunea să se grăbească, pentru că în lagăr îi aștepta cafea, și că se răcește.Conform lui Rudolf Höss, comandantul lagărului Auschwitz, în buncărul 1 încăpeau 800 de oameni, iar în buncărul 2 încăpeau 1.200.[129] Odată ce camera era plină, ușile erau închise ermetic și se aruncau tuburi de Zyklon-B în camere prin găuri din zidurile laterale, tuburi ce emanau un gaz toxic. Cei aflați înauntru mureau în 20 de minute; viteza morții depindea de cât de aproape erau deținuții de gurile de gaz, conform cu declarațiile lui Höss, care a estimat că o treime din victime mureau imediat.La început, cadavrele erau îngropate în gropi adânci și acoperite cu var nestins, dar între septembrie și noiembrie 1942, din ordinele lui Himmler, acestea au fost dezgropate și arse. În primăvara lui 1943, s-au construit noi camere de gazare și crematorii pentru a face față numărului de prizonieri

Cauze

Sub conducerea lui Adolf Hitler ce a venit la putere în Germania pe 30 ianuarie 1933, a inceput persecuția și exodul celor 525.000 de evrei din Germania a început aproape imediat. Hitler își afirmase deschis ura față de evrei, și a dat ample avertismente cu referire la intențiile lui de a-i elimina din viața politică, culturală și intelectuală a Germaniei. Nu a scris că va încerca să-i extermine, dar în particular fusese explicit și în acest sens.

Originea

New node