Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

En dag skinner solen også på en hunds røv by Mind Map: En dag skinner solen også på en hunds røv
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

En dag skinner solen også på en hunds røv

Fredag den 24. februar

8.46

(Nutid)Sofies mor vækker Alma med et telefonopkald, hun vil høre om Alma kan passe Sofie. Da Sofie kommer, tager Alma hende med ned i gården. Sofie har ikke lyst til at lege med sne, så de går op i Almas lejlighed. Sofie får lov til at se Cartoon Network foran det store TV, som Alma havde arvet fra hendes mor. Alma forkæler Sofie med æbleskiver og kakaomælk. Sofie starter med at vælte kakaomælken ud over Almas dyne, derefter tager hun en bid af en æbleskive og spytter den ud, ''Ka' ik li' den ... ''Sofie brækker sig ud over stuegulvet. Da Alma afleverer Sofie, spørger Sofies mor, om Alma kan passe Sofie igen på søndag. De bliver enige om, at Sofies mormor skal aflevere Sofie mellem kl. 8 og 9, og så får Alma 500 kr. for det. Da Alma går igen, får hun ondt af Sofie. Alma synes at Sofie bor et lorte sted, hun sammenligner Sofies lejlighed med hendes eget barndomshjem. I det mindste havde jeg andre børn at lege med, tænker Alma.---------------------------------------------------(Flashback)Alma fik 4 breve fra Bent. Det 1. brev handlede om, at Bent havde prøvet på at finde sammen med Almas mor igen. Det 2. brev handlede om, at Bent var flyttet til Fyn og havde fundet en ny kæreste. Det 3. brev handlede om, at Almas mor var begyndt at ringe til Bent, hun ville gerne havde penge, og dem havde Bent givet hende, men han vidste ikke hvad hun brugte dem til. I det 4. brev blev Alma informeret om, at hendes mor var død. Efter Alma havde læst det fjerde brev, løb hun ned i kiosken og købte en flaske Smirnoff. Senere på dagen finder Tobias, Alma liggende på gulvet. Alma er på daværende tidspunkt yderst beruset. Alma forklarer Tobias, at hendes mor var død, og at hun faktisk ikke var rigtigt ked af det.

Mandag den 20. februar

Kl. 13.49

En jeg-fortæller (Hedder Alma) - Kører på Amelias cykel En pige - Bordeauxfarvet hår, ryger, krogede fingre, nylonstrømper i stykker, høje ruskindsstøvler Havde brugt kjole på til konfimation (fik pengene i stedet, og brugte dem på blå mandag - hun troede, hun købte hash for dem, men blev snydt)Amelia Mor Kim - Taler hårdt til Amelia. Ser forbistret ud med stikkende øjne. To unge fyre (Den ene hedder Bertel) Tobi Foregår i København omkring Istedgade

kl. 14.29

Alma og Bertel er på Café Bang og Jensen.http://blog.bangogjensen.dk/ Ingen af dem har set Amelia i noget tid. Amelia går rundt på Halmtorvet. Alma er oprevet.

kl. 17.08

Alma er i svømmehal - Ellipsen i DGI-byenhttp://www.dgi-byen.dk/vandkulturhuset/bassiner/ Hun tænker på sin mor (kønsbehåring).Moren er fra Polen - Gift med en lidt tilfældig dansk fisker for at få opholdstilladelse. Amelia er flottere en Alma, der er mere "udvisket" Vlad (Amelias såkaldte far) er russer. Sidder bare og ryger i en blå keddeldragt. Amelia fik navnet, fordi han ikke kunne udtale Amalie. Vlad finder ud af, at han ikke er far til Amelia - moren har været sammen med en anden. Han kører væk på en knallert. Moren tager "ned på havnen for at trøste ham". Det var det sidste de så til ham.

17.33

Alma kigger på damen med kønsbehåringen. Hun bliver hentet af en man og en lille pige. De kysser - manden brokker sig over barnet. Han kan ikke finde ud af, at passe barnet.Alma konstaterer, at hun har set situationen mange gange med sin egen mor. Alma er en person, der lægger mærke til mennesker - hun observerer og tænker over tingene. Hun er vokset op med en mor og mange forskellige mænd. Hun kan adskille sig selv fra miljøet, og være reflekterende. Moren tager ofte i byen for at møde mænd - Alma og Amelia passes af barnepige og en pose slik. Amelia ved ikke, hvem hendes far er. Alma må ikke fortælle det, med kommer til det under en konflikt. Almas far hedder Søren Vang Skruppeltrang. Vi hører om Bent - morens nye kæreste - som er meget sød i følge moren.

17.41

Almas telefon ringer - hun håber det er Amelia, men hun har sandsynligvis ikke Almas nr. Amelia flygter fra Alma. Der er tre beskeder på telefonsvaren: 1 og 2 Fra Tobis - han vil gerne i kontakt med Alma 3 Fra Julie - Julie er måske en gammel veninde, der har været i Kibbutz i Israel. Tobi har boet sammen med Alma, men er flyttet. Alma har ikke så mange penge. Hun får SU og studielån. Hun arbejder i en børnehave om onsdagen og hun arbejder på Sebastopol (en Café) Tobi ringer igen, og kommer på besøg. De har sex og Tobi bliver og sover. Han vil have, at de skal være kærester igen. Alma læser antropologi - Tobi var hendes tutor. Tobi vil flytte ind hos Alma igen - Alma nægter, men de har sex.

Tirsdag den 21. februar

9.55

Der kommer to flyttemænd til Alma med nogle af moren ting. Et B&O fjernsyn og stereoanlæg. Vi får at vide, at moren er død. Kun Alma og Bent vidste at moren var død.

10.41

Alma's veninde Julie, ringer til alma og fortæller, at hun har fundet en ny kæreste i England. Alma ved ikke helt hvad hun skal sige. Hende og Tobi er ikke sammen mere

Tirsdag den 21. februar

Onsdag den 22. februar

kl. 10.58

kl. 11.27

kl. 18.32

Tobi og Alma er i hendes lejlighed. Han laver hakke-drenge, øl og is -> super borgerlig aften. Spontanscoring til gymnasiefest efter Jonas. Øst-europærisk 3.g'er, ondt af hende. Træt af at være polak - Julie trøstede hende. Jul, Amelia hjemme hos mor, Bent tilbage, Alma = hjemme. Bent giver Alma 21.000 og forlader moren/familien. Amelia bliver konfirmeret. Hun fortæller Tobi, at hun elsker ham. Alma er stadig hjemme ved Tobias. Tobias mor er også død. Men Tobias har ikke haft kontakt med hende i lang tid da hun har indlagt på den lukkede afdeling. Tobias og Alma har meget svært ved at blive enig om noget som helst. Men Tobias mener at det er med til at holde dem sammen. Alma er ked af det over at Julie ikke ville have noget med hende at gøre mere. Alma blev jaloux over at Julie har fået en ny kæreste. (som er en pige) Alma var til en gym-fest hvor hun tog en dreng med hjem, som hun bare ville være sammen med. Men det ville han ikke, han syntes at det var at gå for hurtigt i gang med at muligt. Han blev hængene langt ud på den næste dag, og da Alma fortalt ham at hun ikke ville have noget med ham at gøre blev han rigtig sur. Han kaldte hende for en polsk luder. hvilket gjorde Alma rigtig ked af det, for hun har ikke selv valgt at hun ville være polak. Efter at Amelia var stukket af for 3 gang tog hun endelig hjem til deres mor at bo. Deres mor havde lavet en aftale med præsten omkring at Amelia kunne blive konfirmeret, selv om at hun var et par år ældre end de andre som skulle konfirmeres. Præsten ville kun gå med til det hvis Amelia afsluttede hendes 9 klasse. Deres mor og Bent har fundet sammen igen. Alma holder jul hjemme ved hendes mor og Bent. Alma syntes at det var en af de bedste jul som hun har haft. Alma får en ekstra stor julegave af Bent, som hun ikke må fortælle hendes mor noget om. Det er 21.000 kr. Alma hyggede sig så meget at hun blev der til den 27. december. Amelia blev endelig konfirmeret. Med til Amelias konfirmation var Bents ex-kone. Deres mor blev rigtig sur på hende. Det ender med at Bent forlader deres mor, fordi hun kun ville have ham på grund af han penge.

Torsdag den 23. februar

kl. 08.21

kl. 14.03

kl. 15.39

kl. 16.35 alma og Tobi sidder og snakker om Amelia på en restaurant. man høre om da Amelie stjæler og moren bliver nød til at hente hende nede på politistationen, hvor hun noget tid efter bliver ringen op af Amelie som siger hun har fået et glasskår i foden og derfor cykler moren hen til hende men hun er ikke der hvor de havde aftalt at mødes, så derfor cykler hun tilbage hvor hun ser Amelie stå med alle deres værdigenstande igang med at stjæle dem, så kommer de op og slås. da moren fortæller alma om tyveriet, kalder hun Amelie en ludertøs og så bliver alma mega sur, skælder moren ud og smider sin telefon ud af vinduet (hun føler at hun cuttede forbindelsen med sin mor da hun gjorde det).

kl. 17.13

Tobi og Alma sidder og hygger sig, indtil han kommer til at snakke om Mayas krop. Han siger at hun er ''okay lækker'', hvilket gør Alma enormt frustreret. Hun nævner for ham, at hun er meget træt af, når han snakker om andre piger. Han reagere ved at sige hun skal lukke sin dumme mund. Hun indser at hun tidligere har sagt at hun elsker Tobi, uden han rigtig har sagt det tilbage. Derfor spørger hun ham, kort og kontant, ''elsker du mig?'', hvilket han ikke kan svare på. Et skænderi udfolder sig, og ender med at de går fra hinanden. De bliver enig om at de den her gang skal være mere konsekvente, end de tidligere har været.

kl. 23.17

Lørdag den 25. februar

kl. 23.25

Søndag den 26. februar

kl. 8.42

Personer

Sprog

Det var håret

Slang

En dag skinner solen også på en hunds røv

Mandag den 27. februar

kl. 11.29

Temaer

Kærlighed

I historien hører vi flere gange om kærester, gode og dårlige parforhold og sex.

Seksualitet

Alma har svært ved at finde ud af, om hun er lesbisk eller hetroseksuel. Måske er hun endda biseksuel...

Sorg og tab

Svigt

Identitet

Ungdom

Social arv

Alma bryder den sociale arv, hun finder sig en rigtig kæreste, og studerer på universitetet. Amelia klarer sig knap så godt, hun ender lidt som hendes mor. Hun ryger hash, stjæler og sover med flere forskellige drenge.

Søskendeforhold

Famileliv

Miljø

SHHHHHHHHHHHHHIT

København

Esbjerg

Alma bor i den fattige del af Esbjerg.

Efterskolen - Bisnapgård

Kollektivet i Aarhus