Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

"vreemde" werelden by Mind Map: "vreemde" werelden
0.0 stars - 0 reviews range from 0 to 5

"vreemde" werelden

In de tijd na de Middeleeuwen ontdekten de Europeanen veel dingen. Door ontdekkingsreizen maakte men kennis met 'vreemde' landen en 'vreemde' godsdiensten. Belangrijkste doel in deze vreemde landen was geld verdienen waarbij weinig rekening werd gehouden met de mensen die er woonden. In de geschiedenis heet de periode na de Middeleeuwen de nieuwe tijd.

China

In de tijd dat de Europeanen de wereld introkken besloten de Chinese keizers dat er zo min mogelijk contact mocht zijn met de buitenwereld. China was het middelpunt van de aarde en de rest van de aarde had China niet veel te bieden. De Chinese Muur werd gebouwd. Voor deze tijd ontdekte Marco Polo in 1275 China. Een beroemde Chinese ontdekkingsreiziger was Zheng He.

India

De eerste Europeanen die India ontdekten waren de Portugezen. later volgden de Nederlanders en de Engelsen. Met de Indiers werd veel handel gedreven.

Afrika

Het noordelijk deel van Afrika was al lang bekend bij de Europeanen. Het gebied te zuiden van de Sahara werd in deze periode ontdekt. Langs de kust bouwde men handelsposten, zo konden de schepen van vers water en voedsel worden voorzien. De Europeanen zagen de bewoners als onbeschaafde wilde 'zwarten'. Later werden deze mensen als slaven naar Amerika gebracht. Pas in 1863 schafte Nederland de slavernij af.

Hindoeisme

Het hindoeisme is de belangrijkste godsdienst in India. Belangrijk onderdeel hiervan is het geloof in reincarnatie of wedergeboorte. Door je manier van leven kun je een beter of slechter leven krijgen als je opnieuw geboren wordt na je dood. Je wordt geboren in een bepaalde kaste waarin je je hele leven blijft.

Boeddhisme

Ook in het boeddhisme kent men het begrip werdergeboorte, maar hier kan een einde aan komen. Uiteindelijk kun je in het Nirwana komen. Dat is een soort hemel. Landen met Boeddhisme vind je vooral in het zuidoosten van Azie. Denk maar aan Birma, Vietnam, Japan, Thailand, Tibet.