Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

& Zo... by Mind Map: & Zo...
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

& Zo...

Door middel van Doppler simulaties is vastgesteld dat het bloed in de vaten zich verplaatst in de vorm van een vortex. Zowel in het hart als in de (slag)aderen bevinden zich aan de binnenkant een serie uitstulpingen om deze spiraalsgewijze stroming te bevorderen. Ergens logisch, want het is bekend dat vloeistoffen zich spiraalsgewijs sneller en makkelijker verplaatsen (net als het water in een afvoerputje). Tevens is bij kippenembryo’s is vastgesteld dat het bloed in een circulair patroon begint te stromen vóórdat de pompfunctie van het hart voldoende ontwikkeld is. In het centrum van deze stroom is NIETS; een vacuüm. In feite lijkt de bloedstroom in levende bloedvaten meer op een tornado, en zo’n vacuüm is nodig om een vortex te produceren. Het bloed zelf is samengesteld uit verschillende onderdelen, en deze onderdelen oriënteren zichzelf op geheel eigen wijze in de vortex van de bloedstroom. De zwaardere rode bloedcellen bewegen zich dichter bij het centrum van de vortex (en draaien daarbij nog om hun eigen as). De lichtere bloedplaatjes bevinden zich meer aan de buitenkant van de vortex, met een dun laagje plasma langs de (slag)aderwand. Doordat de verschillende onderdelen van het bloed gescheiden zijn door de centrifugale actie, beweegt elk onderdeel ook met een andere snelheid. Door middel van Doppler echo’s is tevens komen vast te staan dat dit verschil in snelheid een scala aan frequenties veroorzaakt. Het hart, ingebed in dit stromende systeem, heeft hierin een ondersteunende functie; het stabiliseert de stroming.

creativity

The relationship between heart and mind centers around the flow of our creative life energy. To live in the heart one surrenders to the flow of energy as it is. Here one is so absorbed with the flow that they are out if mind and what mind thinks. In the heart one becomes one with the energy. Being in the heart and energy aspect of Creation is the feminine aspect of being for it nurtures and sustains the Creation as it is.

creativiteit

intelligence

right mind

intelligence

field generator

heart intelligence

hart-intelligentie

heart functions

vortex

wings

klank

528

love frquencies

natuurlijk

leren

tao

S.O.S.

manifesteren

your dreams

hartewensen

sri yantra

heartmath

intelligence

The Heart's Intuitive Intelligence: A path to personal, social and global coherence

thinking from the heart

heart-brain connection

mind with heart

superbrein

fractalfield

Het liefhebbende hartDe Heart Tuner is een hart/brein-biofeedbacksysteem dat in staat is de coherentie te meten tussen de hartslagen (Elektrocardiogram ECG) en de hersengolven van een persoon. Het wordt gebruikt door therapeuten en onderzoekers, maar is ook geschikt voor individueel gebruik om een betere balans tot stand te brengen tussen hart en geest.Voor het eerst in de geschiedenis zijn we in staat om werkelijk menselijke emoties te meten zoals compassie, empathie, liefde, boosheid en frustratie. De Heart Tuner gebruikt de elektromagnetische golven van het hart en het brein en is in staat om te constateren of er harmonie tussen beide bestaat, met andere woorden of er sprake is van coherentie tussen hart en geest. De Heart Tuner checkt of onze gevoelens en gedachten op elkaar afgestemd zijn.Sinds mensenheugenis hebben we aangenomen dat het hart het huis is van onze gevoelens en emoties en dit is tot uitdrukking gebracht in bijna ieder populair liefdesliedje. Maar de menselijke emoties kunnen nu werkelijk gemeten worden en blijken inderdaad af te stammen van het hart. Emoties komen voor in de golven van het ECG.Ook onze gedachten laten een vingerafdruk achter in het elektromagnetische veld van het brein, onze hersengolven zoals ze vastgelegd worden in het EEG. De Heart Tuner pikt de signalen van het hart en brein op en is in staat om fase-overeenkomsten tussen de golven van het ECG en EGG vast te stellen.Wanneer een faseovereenkomst wordt gedetecteerd, stemmen niet alleen de frequenties van het hartsignaal af met de frequenties van de hersengolven, maar ook hun fasen komen overeen, de golven zijn harmonisch met elkaar verbonden! In technische termen wordt gezegd dat deze signalen coherent zijn! Wat er werkelijke gebeurt is dat de betrokken persoon zijn gevoelens en gedachten op elkaar afstemt en hij ervaart vredige, blije gevoelens, kortgezegd: gelukzaligheid.

.

soul soaring

hearts ring

cardiac coherence

coherent heart

phi

nonlokaal bewustzijn

passie

luisteren naar je hart

universe

zo boven zo beneden, zo binnen zo buiten.

free energy and free thinking

intuitie

listen to your heart

mensenintuitie

intuitieve intelligentie

quick tips

geheugen van het hart

Celherinnering theorie Het onderzoek van Paul Pearsall is gebaseerd op de celherinnering theorie. Deze theorie gaat ervan uit dat cellen een geheugen hebben. Informatie zoals smaak, herinneringen en persoonlijkheid wordt volgens deze theorie opgeslagen in onze cellen. Dr. Candace Pert, professor aan de Georgetown Universiteit, zegt dat nietalleen de hersenen het brein zijn, maar dat het brein het gehele lichaam beslaat. Dr. Pert is expert op het gebied van peptide farmacologie. Peptides zijn chemische reacties waardoor de hersenen en het lichaam met elkaar communiceren. Deze peptides zijn niet alleen in het brein maar ook in de buik, spieren en in al onze organen te vinden. Het geheugen bevindt zich overal in het lichaam waar een peptidenetwerk aanwezig is. We zijn onze cellen We zouden aan de hand van deze theorie kunnen stellen dat we niet alleen ons hart zijn, maar ons bloed is de blauwdruk van wie we zijn. Het is daarom raadzaam om niet zomaar een bloedtransfusies te ondergaan. Op internet zijn verschillende verhalen te vinden van mensen die na een bloedtransfusie een andere persoonlijkheid kregen. De omgeving had hier in sommige gevallen erg veel moeite mee. Stel je voor dat jouw partner van de een op andere dag hele andere interesses heeft, verschillend reageert op situaties en een compleet andere mening heeft. Zou dat niet erg verwarrend zijn? Het is daarom goed om te bedenken of je wel een bloedtransfusie of een orgaandonatie wil ondergaan. Want niet alleen heeft ons hart een geheugen. Al onze cellen hebben een geheugen.

the role of the heart

let your heart talk to your brain

little brain in the heart

mayana hart

the heart-mind matrix

The heart provides the balance to the brain’s calculating intellect, an innate system of emotional-mental coherence we have lost touch with. By activating the compassionate intelligence of the heart we can alter the destructive behavior loops of the survival-oriented reptilian brain, andenter into a future of peace and conscious evolution.

mind and heart

your heart has a mind

creating a mind with heart

your heart has a brain

the sacred heart

Nearly all religious and spiritual traditions acknowledge the heart as the gateway to higher consciousness. According to ancient yogic tradition love awakens the energy center of the heart opening the “gate of heaven” where we experience hridaya, “the whole” a place of unity, oneness. But what is news is research suggesting both the new agers and ancient yogis are right. Having a loving heart not only connects us to a higher dimensional field of energy, it grants us the power to reach past the boundaries of the material world and positively affect the well-being of others.

heart coherence

Cosmic Heart

…not only was Steiner correct that the heart is not a pump, but our understanding of heart disease – with its origins in the blood vessels – is completely wrong. And this gross misunderstanding, with its attendant medications and risky surgeries, is the reason heart disease remains the most common cause of death worldwide.

het hart is geen pomp

human heart cosmic heart