Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Stjerneskælv by Mind Map: Stjerneskælv
5.0 stars - 2 reviews range from 0 to 5

Stjerneskælv

Hvem?

Hovedpersoner

Asger B. Sønderby, Livs terapeut, hedder Børge til mellemnavn. De fleste piger på Slusegården er mere eller mindre vild med ham.

Nickie, 16 år, fra Nørrekøbing, "cutter", skilsmissebarn, psykisk syg papfar.

Liv, Liv Heiberg er 16 år og kommer fra Kbh, hun er anorektiker. Bor midlertidigt på Slusegården, Liv har ambivalente følelser

Stella, Livs døde storesøster, blev 22 år, ville være asteroseismolog, var kærester med Christoffer.

Bipersoner

Maiken, Livs bedste veninde fra folkeskolen valgte japansk på gymnasiet i stedet for italiensk, som Liv og hende havde aftalt. Derefter var de ikke længere veninder

Mor, Hedder Heiberg til efternavn, er Livs mor, er træt af farens besættelse af dræbersnegle, hun vil gerne snakke om Stella efter hendes død. Hun overser Liv og lytter ikke til hende.

Far, Hedder Heiberg til efternavn, er med i en forening mod dræbersnegle, vil ikke snakke om Stella efter hendes død.

Sebastian/løberdreng, 19 år, løber, løb med Liv og de andre ""

Bo, Kok på Slusegården

Christoffer, Stellas kæreste, døde i bilulykken sammen med Stella d. 23 september

Louise, En pige på Slusegården. Liv omtaler hende som en af "Klumpedumperne", hun går altid sammen med Emma

Emma, En pige på Slusegården. Liv omtaler hende som en af "Klumpedumperne", går altid sammen med Louise

Flæbe-Fie, En pige på Slusegården, render altid efter Modedyret og de piger

Modedyret/Majse, En pige på Slusegården, går altid klædt i mærketøj, er snobbet og arrogant over for de andre piger/beboere.

Christine, Render altid efter Modedyret, har altid sin Build-a-Bear-bamse med over alt, hun bruger den til at disse folk indirekte, den hedder Tinkerbell og er opkaldt efter Paris Hiltons hund.

Feyza, Er en pige på Slusegården, hun er muslim og aggressiv. Hun holder sig lidt for sig selv.

Mie, Render altid efter Modedyret og hjælper hende med at mobbe og disse de andre piger på hjemmet.

Onkel Holger, Livs tidligere yndlings onkel.

Temaer

Spiseforstyrelser

Død

Venskaber

Besættelse

Kontrol

Familieforhold

Adskillelse fra omverdenen

Manglende selvværd

Resumé

Bogen handler om en 16-årig pige, ved navn Liv. Liv bor midlertidigt på Slusegården, et sted for piger med spiseforstyrrelser og sociale problemer. Liv fortæller igennem bogen, om nogle af de ting, der førte til hendes nuværende ophold på Slusegården. Bla. har hendes søster, Stellas død, taget meget hårdt på hende.

Steder

Vestjylland, Slusegården

Nørrekøbing

København

Havvig

Personforhold

Liv og hendes mor

Liv har et mere eller mindre anstrengt forhold til sin mor, da Liv føler at hun har overset hende og ikke har lyttet til hende efter Stellas død. Først da Liv skal hjem fra Slusegården igen, ser hendes mor hende.

Liv og Maiken

Majken var Livs gamle bedsteveninde fra folkeskolen. De havde en pagt, de ville ikke være som de andre, de ville løbe, være sunde, tabe sig. Det var dér, Liv udviklede anoreksi. Og da Liv ændrede sig, bakkede Majken ud.

Liv og Nickie

Liv og Nickie har et noget mærkeligt forhold til hinanden. De er totale modsætninger og alligevel er de afhængige af hinanden. De lærer at acc. hinanden, som de er, og kommer tættere og tættere ind på livet af hinanden.De lærer også meget af hinanden.

Liv og hende far

Ligesom med moderen, føler Liv, at hendes far ikke ser hende. Han er optaget af sine snegle, nægter at tale om Stella og hverken lytter eller ser de problemer hans datter får.

Liv og Asger

Asger er Livs terapeut og Liv har i al hemmelighed drømme om ham, som hun nok ikke burde have. Hun er meget skeptisk over for ham, på én måde stoler hun på ham, men hun har ikke lyst til at åbne sig over for ham, selvom han kun er der for at hjælpe.

Liv og pigerne på Slusegården

Liv har generelt et akavet forhold til pigerne på gården. Hun holder sig for sig selv, snakker ikke rigtig med nogle, hun sidder også for sig selv, når hun spiser. Derfor synes de andre piger at hun er højrøvet og arrogant. Ingen af parterne gør noget, for at blive venner.

Liv og Stella

Liv forgudede sin søster. Hun så op til hende, ville være som hende, for alt hvad Stella gjorde var perfekt. Hun gjorde hende til en helgen. Hun elskede hende og forbandede hende. Ikke mindst føler hun skyld for hendes død.