Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

Minor Mediawijsheid by Mind Map: Minor Mediawijsheid
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Minor Mediawijsheid

Content

De leerling is positief kritisch ten opzichte van informatie op het internet en maakt heldere afwegingen wanneer hij informatie van internet haalt, en wanneer hij informatie gebruikt van niet digitale bronnen.

Hoe zoek en vind ik online informatie?

- Opdracht: Zoeken zonder hulp (zzh) - Terugkoppeling op zzh - strategie mogelijkheden benoemen/bekijken -Opdracht zoeken met strategie zms - Terugkoppeling   Toevoeging Corrie: Je splitst aan het begin de groep in tweeën. Iedere groep krijgt een vastgestelde beperkte tijd voor een x aantal vraagstukken dat mbv internet opgelost moet worden. Ze maken zelf een taakverdeling. Ze verkeren in de veronderstelling dat ze gewonnen hebben als ze de meeste antwoorden hebben. Als de afgesproken tijd voorbij is, gaat de gevonden informatie naar de tegenpartij. De opdracht is nu: Zoveel mogelijk subjectieve / foutieve info boven tafel te krijgen.

Hoe bepaal je welke informatie betrouwbaar is?

opdracht: zoektocht vanuit casus met enkele valkuilen. bronnenonderzoek en waardering->baseren opdracht: wie bedenkt de mooiste/beste valkuil?

Contact

De leerling is positief kritisch ten opzichte van communiceren op internet en maakt heldere afwegingen met wie hij op welke manier en via welk kanaal communiceert.

Bewaak jij je digitale identiteit?

Opdracht: wat staat er van jou online? Strategieën: welke zijn er? Voor- en nadelen! Nu en later Be professional!

Ben jij ook social bezig online?

Opdracht: geef voorbeelden van ervaren asociaal gedrag? Wat kun je er tegen doen. Wie doen het of overkomt het? Gevolgen? Strategieën!

Conduct

De leerling is positief kritisch ten opzichte van zijn eigen en andermans gedrag op internet en weet wat hij wel en niet kan publiceren en delen.

Ben jij een online crimineel?

  Terugblik   Vooruitblik Instructie Oefenen Eindopdracht   Opdracht: een aantal cases (op het randje, en valkuilen) Discussie: gedragsverandering nodig of geneuzel? Juridische cases    

Ben jij verslaafd aan het online zijn?

Uit onderzoek komen twee soorten verslavingen naar boven: 1. compulsief online gaming, en 2. compulsief online communiceren  

Hang je lekker achter je pc?

Lidy vragen?

Publiceer jij je eigen materiaal online?

Vragen voor voorbeelden van ll-en zelf! Profi of amateur Doelen?

Template van de lessen

Terugblik

Vooruitblik

Instructie

Oefenopdracht

Huiswerk

Uitgangspunten

Les 1: Hoe ziet jullie social media wereld eruit?

Mogelijke werkvormen

Social ME-dia

Opzet van de les

Nuttige links (IPON)

http://www.koppiecopy.net/