Keith Wesseling Werkproces 3.1 OAO 3D

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Keith Wesseling Werkproces 3.1 OAO 3D by Mind Map: Keith Wesseling Werkproces 3.1 OAO 3D

1. Pop periode 6

1.1. Voorlezen verbeteren

1.1.1. Advies van mijn Bpver opgevolgd Hij vertelde mij dat hier nog aan gesleuteld kon worden. Hoe heb ik dit ontwikkeld? Ik heb weekelijks Trefwoord voorgelezen aan de groep 6 waar ik toen voor stond. Trefwoord heeft een scheurkalender met elke dag een ander onderwerp vaak waren deze gericht op godsdienst. Bij elk plaatje hoorde een verhaal dit heb ik voorgelezen zodat ik kon oefenen met mijn voorlezen

1.2. Rustig en duidelijk uitleg geven

1.2.1. In deze periode wilde ik alles te snel doen. mijn uitleg ging vaak ook te snel waardoor sommige kinderen het niet meer bij konden houden. Ik heb samen met mijn Bpver toen rond de tafel gezeten om dit te verbeteren. Ik heb daardoor meer lesjes gegeven en heb geleerd dat als je denkt dat je langzaam praat dat dit nog wel een normaal tempo kan zijn voor de kinderen. zo ben ik meer gaan oefenen hiermee en heb ik dit voor mijn gevoel erg goed ontwikkeld.

1.3. Plannen en organiseren

1.3.1. Altijd een probleem geweest dit puntje zul je ook in elke POP tegen komen. Ik plan vaak erg kort dag zodat ik meer tijd heb om andere dingen te doen. vooral in periode 6 had ik hier een handje van. Ik ben hier wel ontwikkeld in het maken van planningen. ik moest dit namelijk doen van mijn BPVer waardoor ik hier wel meer inzicht in kreeg hoe ik dit moest doen. Doormiddel van die planningen had ik toch een beetje hou vast en voelde ik me gedwongen om het ook echt gelijk te doen. inplaats van ja kan morgen ook. Organiseren kon ik al wel goed voor mijn gevoel. het mee organiseren van een feest of andere zaken heb ik altijd gedaan en vind ik ook leuk om te doen. dat maakt het een stuk makkelijker.

1.4. Tips gebruiken en bijhouden

1.4.1. Op een mooie dag vroeg mijn Bpver zich af wat ik met de Transfer deed in mijn STARRT. Het is namelijk een tip die je aan jezelf geeft. Eigenlijk deed ik daar nog weinig mee toen die tijd ik formuleerde maar een tip voor mezelf en keek er niet meer naar. Maar omdat mijn BPVer dit vroeg ben ik er over na gaan denken en ben ik ze anders gaan zien. Sinds dien zijn mijn Transfers over mezelf een stuk beter en specifieker zodat ik er meer van kan leren. je geeft jezelf feedback en dit is misschien wel de beste die er is jij weet waar je struikelblok zit of waardoor je net niet door gaat.

1.5. Korte bijvoeging

1.5.1. Allereerst schrik ik persoonlijk van na het maken van deze mindmap hoeveel ik eigenlijk heb geleerd. Dat heb ik eigenlijk nooit gezien omdat ik het nooit zo had verwerkt. Geeft je wel ineens een competent gevoel moet ik zeggen. maar buiten dat heb ik in Periode 6 erg veel geleerd van mijn BPVer ik ben hem daar nog steeds dankbaar voor. ookal was het afscheid niet echt geweldig.

2. Pop Periode 8

2.1. Professioneel afstand houden van de kinderen

2.1.1. Hier kwam mijn BPVer ineens mee. Ik wist nog niet wat het betekende maar na een korte uitleg snapte ik precies wat hij bedoelde. Ik was zelf die tijd nog erg speels en ik vond het gewoon leuk om met die kids wat te doen. Maar ik deed dit op een manier die niet helemaal correct was. De kinderen dachten namelijk dat ik hun vriendje werd en vergaten dan soms dat ik wel hun leraar was. Hierdoor waren er soms rare momenten in de klas. Na dit korte gesprek met mijn BPVer hebben we besloten als mijn BPVer iets zag wat te dichtbij kwam dan zou hij een teken geven. dit werkte erg goed ik wist vaak zelf wel wanneer ik moest stoppen bijvoorbeeld met het werken aan lego of voetballen. maar af en toe gaf mijn BPVer dan toch het teken en dan dacht ik er over na en had hij weer gelijk. Zo leerde ik snel de grens vinden en kon ik beginnen aan de wederopbouw van mijn professionalisering.

2.2. Met Tegenslag en Druk omgaan

2.2.1. Dit is niet in de opleiding alleen een probleem maar dit zit er gewoon ingebakken bij mij. Hoe ben ik hier dan mee omgegaan? Mijn BPVer merkte al gauw dat dit een probleem was bij mij als ik iets fout doe dan geef ik te snel op. Dit laat zwakte zien en vaak met een evaluatie luisterde ik gewoon niet meer omdat ik het niet wilde horen. Nu hebben toen samen hier afspraken over gemaakt waardoor ik de leerpunten en kritiek veel beter kon verduren. en daardoor leerde ik er ook beter van. Tegenwoordig is Druk geen probleem meer Globaland kan soms erg stressvol zijn met de tijdsplanning of misschien als je ineens iets moet verzinnen. De druk kan ik nu wel hebben maar tegenslagen zitten nog altijd in mijn achterhoofd als het gebeurd.

2.3. Plannen en Organiseren

2.3.1. Door wat ik geleerd had in Periode 6 ging het wel beter als voorheen. Maar dan zwakt het steeds weer af totdat ik weer terug bij af ben. Maar ik moet me hier nog wel in ontwikkelen wil ik hier in geen problemen krijgen. Daarom heb ik hem toch bij mijn leerpunten gezet zodat het niet te ver afzakt naar weer een dieptepunt. Na een gesprek met mijn BPVer hebben we hier weer samen aangewerkt maar ik weet nu wel waar het aan ligt. Het is niet zo zeer dat ik me niet aan een planning kan houden maar tis meer het maken van de planning. dit stel ik altijd uit omdat het een kort dingentje is en dan vergeet je het weer zo blijf je in die schommel.

3. Pop periode 10

3.1. STARRT's verbeteren

3.1.1. Ik heb altijd al een beetje moeite gehad met het schrijven van mijn STARRT's. Ik had er namelijk al zoveel geschreven dat ik het eigenlijk een beetej zat was. en elke keer als ik terug kwam van Globaland was ik erg moe en had ik er geen energie voor. ik liep dus vaak achter met mijn STARRT's Ik heb dit dus een leerpunt gemaakt zodat ik hierin verbeter. ik heb mezelf voorgenomen om in de avond na een Globaland project de STARRT's te maken het is maar 10 minuten. Het verliep goed en doe het nu een stuk gestructureerder.

3.2. Het nabespreken verbeteren

3.2.1. Bij Globaland heb na sommige opdrachten nabespreekvragen. Deze vragen stel je aan de kinderen na afloop van de opdracht. zo kun je nog extra met de kinderen discusieren over bepaalde onderwerpen en via deze vragen kun je ze extra info geven over het onderwerp. Op het begin ging dat nooit zo goed bij mij. ik wist nooit de vragen goed te formuleren en ik las het gewoon van het blaadje. vandaar dat ik er een leerpunt van heb gemaakt. Ik wilde leren hoe ik in een vloeiend gesprek alle vragen aan bod kan laten komen. allereerst dacht ik dat dit makkelijk zou zijn maar dit was toch lastiger dan verwacht. ik heb dit puntje ook aangegeven bij mijn Globaland coordinator die gaf mij feedback over hoe ik het deed. zo kon ik mezelf hier bijna iedere week in ontwikkelen onder begeleiding van mijn coordinator.

4. NAW gegevens

4.1. OV

4.1.1. 00089383

4.2. Naam

4.2.1. Keith Wesseling

4.3. Coach

4.3.1. Michelle Hulsman

4.4. Periode

4.4.1. 11

4.5. werkproces

4.5.1. 3.1

5. Artikel opdracht

5.1. Mijn Reflectie

5.2. Feedback op reflectie van rick

6. STARRT's

6.1. Feedback op mijn STARRT's

6.2. Reflectie op het proces

7. STARRT's Rick

7.1. Mijn feedback