Selwa Hajjaji OAO 3D Werkproces 3.1

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Selwa Hajjaji OAO 3D Werkproces 3.1 by Mind Map: Selwa Hajjaji  OAO 3D Werkproces 3.1

1. Ad 2

1.1. POP: periode 6

1.1.1. Feedback

1.1.1.1. Je hebt hier inderdaad erg hard aan gewerkt. De vorige periode was dit echt onvoldoende. Doordat je regelmatig een half uur uitliep met instructie momenten kwamen sommige andere vakken in de knel. Tijdens de nabesprekingen hebben we het hier meerdere malen over gehad. Een goed idee om hier een POP van te maken. Je hebt hier veel aandacht aan besteed. De planning verloopt nu prima. Wanneer je dreigt uit te lopen vraag je even aan mij hoelang je nog hebt. Dit gaat erg goed. Ik ben dan ook van mening dat je hier erg in gegroeid bent en dat je deze POP met een goed gevoel af kunt sluiten.

1.1.2. Professionele groei

1.1.2.1. Ik heb geleerd dat het helemaal niet erg is wanneer je in tijdnood komt. Dit houdt in dat je een verkeerde inschatting hebt gemaakt qua planning.

1.1.2.2. Wanneer ik merkte dat ik in tijdnood kwam raakte ik niet zo snel in paniek maar, vroeg dan aan mijn begeleidster of ik 5 minuten langer door kon gaan met de les. Dit was bijna nooit een probleem. Doordat mijn begeleidster mij dit regelmatig liet doen. Merkte ik bij mezelf dat ik minder in de stress raakte en mijn les succesvol kon afronden.

1.1.2.3. Wat ik ook van de feedback heb geleerd is wanneer is aan iets veel aandacht besteedt het altijd goed zal uitpakken. Ik heb er goed aangedaan om hiervan een pop te maken en het is altijd fijn wanneer een ander dit ook ziet.

1.2. POP: periode 8

1.2.1. Feedback

1.2.1.1. Een goed leerpunt het is belangrijk dat je COBM's gestructureerd afwerkt en niet allerlei losse delen hebt waardoor je de draad kwijt raakt. Goed dat je hiermee aan de slag gaat en je bpv-er erbij betrekt.

1.2.2. Professionele groei

1.2.2.1. Ik heb geleerd dat kwaliteit belangrijker is dan alles maar snel afhandelen.

1.2.2.2. Ik denk doordat ik mijn BPV-er erbij zal betrekken geen excuses meer kan verzinnen want ik weet dat iemand mijn dan in de gaten houdt.

1.2.2.3. Ik heb ook geleerd dat ik van mij fouten kan leren. Is het niet haalbaar in een periode dan gaat een POP gewoon mee naar de volgende periode.

1.3. POP: periode 10

1.3.1. Feedback

1.3.1.1. Selwa je bent bij het maken je reflecties goed vooruit gegaan. Je reflecteert beter en haalt ook leerpunten uit je reflecties. Zo krijgen je reflecties ook meer diepgang. Het is belangrijk dat je leert van reflecties. Je stelt jezelf steeds de volgende vragen. Hoe kan ik ervoor zorgen dat het de volgende keer (nog) beter gaat? Wat ging goed en kan ik meenemen naar mijn volgende les of opdracht? Wat was mijn rol in dit proces en hoe reageerden de kinderen hierop? Ik merk ook dat je steeds meer stil staat bij het reflecteren en dat het een proces is waar je heel vaak mee bezig bent.

1.3.2. Professionele groei

1.3.2.1. Bij deze pop wilde ik meer diepgang in het reflecteren. Hoe zorg ik ervoor dat het de volgende keer nog beter gaat? Deze vraag heb ik mij telkens opnieuw afvraagt tijdens mijn ontwikkeling.

1.3.2.2. Ik heb van deze feedback geleerd dat hoe meer je diepgang in je reflecties hebt. Des te eerder je er meer profijt van hebt.

1.3.2.3. Het was ook mijn leerpunt omdat ik bij mondelinge reflecties verder ontwikkeld was dan bij schriftelijke reflecties. Ik heb geleerd door steeds specifieker te zijn (telkens dezelfde vragen te stellen) mijn reflecties meer diepgang zullen kregen.

2. Ad 3

2.1. Starrt

2.1.1. Feedback medestudent

2.1.1.1. In jou STARRT omschrijf je dat jij tijdens het uitvoeren aan een knutselles erachter bent gekomen dat de leerlingen moeite hebben met het vouw werk. Ik vind het heel goed van jou dat jij de leerlingen stap voor stap te werk hebt laten gaan. In het speciaal onderwijs hebben ze dat stukje structuur hard nodig. Het is heel goed om met de leerlingen te reflecteren. Wat ging er goed en wat ging er minder goed.Jij hebt in jou transfer goed gekeken naar hoe zou ik het de volgende keer aanpakken: - Eerst overleggen met mijn stagebegeleidster of het knutselactiviteit wel geschikt is voor de leerlingen. - Het niveau van de leerlingen proberen in te schatten. - Wanneer ik toch kies voor zo’n opdracht bijv. het vouwwerk alvast voorbereiden. Dit kan ik zelf dan door het vouwen al gedaan te hebben. De bovenstaande aanpakken die je hebt opgenoemd zijn heel goed.

2.1.1.2. Leerpunt/ wat heb ik ervan geleerd?

2.1.1.3. Ik heb geleerd wanneer je een duidelijke structuur hebt. De les een andere inwending zal hebben. Ook heb ik ervan geleerd dat niet altijd alle knutsellessen zullen lukken. Dit is dan gewoon een leerpunt voor de volgende les.

2.2. Starrt

2.2.1. Feedback medestudent

2.2.1.1. In deze STARRT omschrijf je hoe jou les pepernoten bakken gegaan is. De kinderen vinden het altijd heel leuk om te bakken en bezig te zijn met hun handen. Helaas heb je soms leerlingen die net hun zin niet krijgen en verdrietig worden. Jij hebt het heel goed aangepakt, jij hebt de leerling meteen aan het werk gezet zodat ze zo niet meer aan haar moeder zou denken. In je transfer heb je beschreven wat jij de volgende keer anders zou aanpakken. De volgende keer zal ik het op dezelfde manier aanpakken: -Eerst samen het respect lezen -Vervolgens de ingrediënten checken - Daarna elk leerling een taak geven bijv. Jan doet de suiker erin -En als laatst samen de pepernoten rollen en dan lekker smullen. De opgenoemde aanpakken moet je in het speciaal onderwijs uitvoeren, want de leerlingen hebben structuur nodig en zo weten ze waar ze aan moeten beginnen.

2.2.1.2. Leerpunt/ wat heb ik ervan geleerd?

2.2.1.3. Ik heb van deze starrt en feedback geleerd dat je soms niet lang bij iets moet stilstaan. Soms is het beter om gewoon lekker door te gaan met de les. De leerling zal dan het negatieve vergeten en zich weer gaan richten tot het positieve van de les. Pepernoten bakken.

2.3. Starrt medestudent

2.3.1. Feedback

2.3.1.1. Je hebt hierin goed gehandeld. Ook goed dat je de leerlingen apart mee hebt genomen naar de gang. Zo voorkom je namelijk dat ze niet verder kunnen gaan op de gang met hun ruzie. Ik zou het de volgende gewoon op dezelfde manier aanpakken tenzij het om een kleine ruzie gaat. Want je hebt nu elk leerling de tijd gegeven om er goed over na te denken en de ruzie kunnen verwerken.

2.4. Starrt medestudent

2.4.1. Feedback

2.4.1.1. Je hebt wederom weer goed gehandeld in deze situatie. Wat ik jou als tip kan meegeven is om erover na te denken hoe het komt dat de leerlingen samen met jou wel kunnen werken maar alleen niet. Wat is nou dat stukje structuur dat jij hun biedt. Verder heel goed dat je de volgende keer in stappen te werk wil gaan. Hier moet je wel mee uitkijken want de leerlingen kunnen dan gaan hieraan wennen. Aan het een stukje bevestiging dat jij telkens geeft.

3. Ad 4

3.1. Krantenartikel

3.1.1. Persoonlijke mening

3.1.2. Professionele ontwikkeling

3.1.2.1. Voorbeeld reflectie

3.1.2.1.1. Om meer diepgang te kunnen krijgen in mijn reflecties. Heb ik in periode 10 ervoor gekozen om er een leerdoel hiervan te maken.

3.1.2.2. Voorbeeld reflectie

3.1.2.2.1. Aan het begin van deze opleiding had ik een angst voor kritiek. Dit kwam doordat ik altijd alles goed en correct wilde doen. Gelukkig is dat nu veranderd en kan ik nu wel tegen kritiek. Ik heb namelijk ervaren tijdens mijn ontwikkeling dat ik kan leren van kritiek. Dit heb ik opgepakt en elk kritiek die ik nu krijg verander ik in een doelstelling/ uitdaging.

3.1.3. krantenartikel/Feed-back persoonlijke mening medestudent