Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

educatief gebruik MM by Mind Map: educatief gebruik MM
5.0 stars - 1 reviews range from 0 to 5

educatief gebruik MM

showmap

taalknap

leerstof

rijke leeromgeving

uitwerken

zoeken

structuur

bronnenbeheer

zelfwerkzaamheid

presenteren

samenwerken

Van de mindmappen die ik ken is Mindmeister de tool die het beste lijkt te werken en makkelijk is te gebruiken. Ook bied deze map de mogelijkheid de mindmaps online op te slaan en te delen met anderen. Zelfs gelijktijdig aan een mindmap samenwerken behoort tot de mogelijkheden.

diigo

mobileren

groepswerk

Als de mindmap in de klas wordt geprojecteerd, kunnen lln. aanbevelingen en suggesties doen. Op die manier wordt elke (papieren) methode een rijke leeromgeving. Met een laptopklas(iPad) gaat het nog beter.

+meer

uittreksels

dyslexie

Een mindmap is een tekening van pictogrammen (plaatjes) met tekst. Leerlingen met dyslexie kunnen met mindmap een samenvatting maken van de lesstof of van een boek en deze techniek ook gebruiken om antwoorden te geven bij een toets. Beelddenken is je verbeelding gebruiken om multidimensionaal te denken. Iedereen kan beelddenken, niet iedereen is er even goed in. Je kunt je natuurlijke aanleg voor beelddenken verder ontwikkelen. Lees, oefen en denk mee. Ieder mens wordt geboren als een beelddenker/non-verbaal denker. Ieder mens kan ook in beelden denken anders konden we onze grootmoeder niet meer herkennen, maar er zijn mensen -die wanneer ze op school in hun ontwikkeling ineens in woorden moeten gaan denken- dat niet kunnen. Die knop niet kunnen vinden en verstrikt raken in letters, cijfers en symbolen. Traditioneel doet het onderwijs een groot beroep op de linkerhersenhelft. Daarmee laat je een groot deel van de hersencapaciteit onbenut. Voor leerlingen die juist in dat deel van de hersenen een probleem hebben, zoals bijvoorbeeld leerlingen met dyslexie, kan het werken met mindmaps helpen om de informatie beter te structureren en makkelijker vast te houden.

beelddenken

beelddenken

beelddenken

iMate

planning

leerstijl

talent

agenda

edu-apps

pop

apps

talentenmap

talentenjacht

MI met test

Gardner

breinkracht

educom

mindmapping in education

taal

schoolmeister