Jetzt loslegen. Gratis!
oder registrieren mit Ihrer E-Mail-Adresse
Rocket clouds
Vand von Mind Map: Vand

1. risikoen for at blive smittet med den farlige vandbakterier legionella under morgenbruseren. er langt større end hidtil antaget. En EU undersøgelse afsløre at vær tiene vand instullation i Danmark har været årsag til den alvorlige lunge-betendelse legionærsygeddom, som kommer af legionellabakterien. høj feber lungebetendelse og i værste tilfælde dødsfald er udsigterne hvis man er så uheldig at pådrage sig legionersygen men et par simple forholdsregler er det dog mugligt at undgå den ubehagelige bakterie.

2. take1

3. take2

4. take3

5. NICOLAI OG MIKKEL HER, KAN RIGTIG GODT LIDE VAND EFTER MAN AR HAFT DET HÅRDT.

6. man skal passe på at man ikke drikker for meget vand. der var en pige der døde efter hun havde drukket 6 liter vand efter et maraton. man skal som regl drikke en en halv liter. ellers kan salt balancen gå i uorden.

7. fisk lever også i vand det er vand der er fra havet salt vand som også er godt og bade i. fisk er også et kældedyr.

8. Nordpolen er et koldt sted.

9. sygdommen legionella.

10. legionella ja vis man ikke vidste bedre kunne det lyde som navnet på en sød pige fra middelhavsområdet. men der er intet formilende ved legionella navnet dækker nemlig over bakterie som kan føre til alvorlig infektionsygdom legionærsyge legionærsygen fik sit første udbrud i 1976 ved en kongres i USA. over fire tusinde krigsveteraner fra foreningen the pennsylvania Amerikan legion havde sat hinanden stævne for at mindes deres indsats under anden verdenskrig. kongressen blev i midlertid afbrudt i utide da 19 af deltagerne døde og 182 andre blev voldsomt syge af en aggresiv lungebetendelse. de efterfølgende undersøgelser afsløger at det var den hidtid ukendte legionellabakterie som var årsag til den tragiske hændelse. legionellaen havde udviklet sig i en vandbeholder som stod på kongrescentrets solbeskindede tag og spredt sig gennem ventilationssystemet til værelserne hvor de mange eks.legionærer var indlogeret.

11. Danmark er sluppet billigt.

12. Siden epidamien i 1976 har der været jævnlige udbrud af legionærsyge. Har hidtil undgået egentliget legionellapidemirer, men vores skandinaviske naboer Sverige og Norge har ikke haft det samme held. Så sent som i 2004 spredte legionellabakterien frygt da det blev afsløret at en havde mistet livet og to personer var blevet voldsomt syge efter de var blevet smittet via et supermarkeds befugtningsanlæg i den Svenske by Umeå. Det pågældende befugtning andlæg fungerede ved at sende en tåge af små vandpartikler ud over frugter og grønsager for at køle dem ned og forhindre udtørring. Men med tågerne af vand partikler spredte befugtninganlægget også legionellabakterier ud over de intetanende handlende med et tragisk dødsfald til føgle