Sitema operatiu

Comienza Ya. Es Gratis
ó regístrate con tu dirección de correo electrónico
Sitema operatiu por Mind Map: Sitema operatiu

1. Funcions:

1.1. El sistema operatiu és capaç d'exercir-se en diverses funcions: Gestionar la CPU: S'encarrega d'administrar la CPU que estarà repartida entre tots els processos que s'estiguen executant. Gestionar la RAM: Per a assignar l'espai de memòria a cada aplicació i a cada usuari, en cas de ser necessari. Quan esta memòria es fa insuficient, es crega una memòria virtual, de major capacitat, però com està en l'emmagatzemament secundari (disc dur) , és més lenta. Gestionar l'I/O: El sistema operatiu crega un control unificat dels programes als dispositius, a través de drivers. Gestionar els processos: S'encarrega de que les aplicacions s'executen sense cap problema, assignant-los els recursos que siguen necessaris perquè estes funcionen. Si una d'elles no respon, es procedix a matar el procés. Gestionar els permisos: Garantix que els recursos siguen només utilitzats per programes i usuaris que tinguen les autoritzacions que els corresponguen.

2. Que es?

2.1. El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, unitat aritmètica, etc.), carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.

3. Tipus de sistema operatiu

3.1. Windows

3.1.1. Microsoft Windows és una sèrie de sistemes operatius i interfícies gràfiques d'usuari produïts per Microsoft. Microsoft va introduir per primera vegada un entorn operatiu anomenat Windows el novembre de 1985 com un complement a MS-DOS, en resposta al creixent interès en les interfícies gràfiques d'usuari (GUI).

3.2. Android

3.2.1. Android és un sistema operatiu basat en el nucli Linux. Va ser dissenyat principalment per a dispositius mòbils amb pantalla tàctil, com a telèfons intel·ligents, tablets o tabléfonos; i també per a rellotges intel·ligents, televisors i automòbils. Inicialment va ser desenrotllat per Android Inc., empresa que Google va protegir econòmicament i més tard, en 2005, la va comprar.

3.3. Linux

3.3.1. Linux és el sistema operatiu format pel Nucli del sistema operatiu (kernel) Linux juntament amb les utilitats GNU, denominat de vegades GNU/Linux. Avui en dia, hi ha moltes distribucions de programari basades en aquest sistema operatiu

3.4. Apple

3.4.1. és una empresa multinacional estatunidenca que dissenya i fabrica productes electrònics de consum i programari per als seus productes. Els més coneguts són els ordinadors Mac, els iPod, l'iPhone i l'iPad. El programari que desenvolupa Apple inclou el sistema operatiu Mac OS X, el reproductor de contingut multimèdia iTunes, l'iLife conjunt de programari per a la creació multimèdia, l'iWork conjunt de programari de productivitat, i Final Cut Studio, un conjunt professional per a l'edició d'àudio i pel·lícules.

3.5. Dell

3.5.1. Dell, Inc. (NASDAQ: DELL) és una companyia multinacional nord-americana establida en Assalt Rock (Texas) que desenrotlla, fabrica, ven i dóna suport a computadores personals, servidors, switches de xarxa, programes informàtics, perifèrics i altres productes relacionats amb la tecnologia. En 2008 tenia 95.000 empleats en tot el món.

3.6. Ubunto

3.6.1. Ubuntu és un sistema operatiu basat en GNU/Linux i que es distribuïx com a programari lliure, el qual inclou el seu propi entorn d'escriptori denominat Unity. El seu nom prové de l'ètica homònima, en la que es parla de l'existència d'un mateix com a cooperació dels altres.