kolonier og slaver

Laten we beginnen. Het is Gratis
of registreren met je e-mailadres
kolonier og slaver Door Mind Map: kolonier og slaver

1. Guldkysten

1.1. 1658 lavede danskerne en koloni i Guldkysten. De havde ikke kun guld med hjem de havde også slaver med hjem. Der var meget kamp om stedet så derfor lavede Danmark en aftale med de afrikanske kongeriger og også fordi det var en meget fattig koloni.

1.2. Danmark havde 2 store forter ved havn Christianborg og Fredriksborg. i slutningen af 1600 tallet blev slavehandlen vigtige end guldhandlen.

2. Trankebar

2.1. I starten af 1600-tallet besluttede Christian 4. at Danmark også skulle begyde at lave kolonier, så derfor sendte han en ekspedition til Ceylon og Indien i 1618.

2.2. Ekspeditionen endte i den lille fiskerby som hed Trankebar, der lå på den sydøstlige side af Indien. Her opførte danskerne et fort og en fabrik, såden blev Trakebar en dansk koloni.

2.3. Den danske koloni Trankebar blev dog senere hen solgt til England i 1845.

2.4. Trankebar hed faktisk Tharangambadi men det var for svært at udtale for danskerne så de kaldte den bare for Trankebar

3. Trekantshandel

3.1. trekantshandlen forgik mellem Afrika - europa - vestindien

4. Dansk Vestindien

4.1. Dansk Vestindindiens økonomi bestod kun af slaveri. Næsten alle slaverne på øenerne arbejdede på sukkerplantage. Danmark ville gerne have del i alle varene de andre stormagter fik.

4.2. Dansk Vestindien består primært af 10-20 øer ved Caribien. De tre hovedøer hedder Skt. Thomas, Skt. Croix og Skt. Jan.

5. Slut Med Slaver

5.1. i 1856 blev det ulovligt at have og købe slaver. i 1807 blev det ulovligt i Storbritannien

5.2. man måtte ikke købe slaver eller hente slaver i år 1803 så indtil dette årstal skule danmark skynde sig at købe mange slaver.

5.3. men i 1848 matte man ikke havde slaver hjemme, eller på markerne. Man måtte i det hele taget ikke havde slaver.

5.4. Ernst Schimmelmann var Danmarks finansminister og havde dermed ansvar for landets økonomi. Det var også ham der lavede ophævelsen af slaver.

6. Slaveoprør

6.1. I starten af 1733 var der kun få hvide mennesker på øen Sankt Jan, da deres mareridt kom til virkelighed, for slaverne lavede oprør.

6.2. Danskerne er bange for oprør, oprør starter 1733, slaver har kontrollen, Frankrig hjælper fordi de er bange,

6.3. I starten af 1700-tallet var 10% hvide mannesker, slaverne havde kontrollen over øen i 6 måneder. Danskerne lavede regler og vis man ikke over holdt reglerne blev man straffet, formålet var at forhindre slaverne i at lave oprør. oprørende hed Awakumafolket.

6.4. Frankrig fik Sankt Jan i 1734.

7. Ophævelse af slaveri

7.1. Peter Von Scholten var manden der afsluttede slaveri og inden det var han en stor hjælp for slaverne da han forbedrede vilkårne.