Afrikaanse Leeuw

Laten we beginnen. Het is Gratis
of registreren met je e-mailadres
Afrikaanse Leeuw Door Mind Map: Afrikaanse Leeuw

1. Voeding en verteringsstelsel

1.1. Carnivoor

1.2. Grote Hoefdieren zoals gnoe`s, cafferbuffels en zebra`s

1.3. Hazen en knaagdieren

1.4. Mannetje eet ongeveer 7 kilo vlees per dag

1.5. Vrouwtje eet ongeveer 5 kilo vlees per dag

2. Leefgebied

2.1. Centraal en Oost Afrika

2.2. zoal wij ze nu kennen dwalen ze al 124000 jaar rond.

2.3. Open bossen, savannes en grasvlakten

2.4. ze leven in groepen van 10 tot 15 dieren, dit noem je een roedel.

2.5. roedels hebben een territorium van enkele honderden vierkante meters

3. Roofdier

3.1. Engelse naam: Lion

3.2. Vleesetende zoogdieren, ook wel hyaenodon.

3.3. Leeuwen zijn de 2 na grootste katachtigen

3.4. Leeuwen zijn een bedreigd diersoort

4. Uiterlijk

4.1. Kortharig, asgrijze of zandgele vacht.

4.2. Donker kwastje aan de punt van zijn staart.

4.3. Gewicht tussen 126 en 272 kg

4.4. Mannetjes hebben manen en Leeuwinnen niet. Ze helpen bij het versieren van de leeuwinnen

4.5. Leeuwen brullen van ongeveer 1 jaar, dit is vanaf kilometers ver te horen.

4.6. De kop romplengte van mannetjes is tot 2,5 meter bij vrouwtjes tot 1,5 meter

4.7. De staart is bij mannen 1 meter en bij vrouwtjes 85 cm

4.8. wilde leeuwen worden 15 tot 16 jaar

5. Gedrag

5.1. Mannetjes verlaten ze na 4-5 jaar de roedel waarin ze zijn opgegroeid. Samen met evt broertjes.

5.2. Gaan op zoek naar een groep leeuwinnen om daar evt leider te worden. Hiervoor moeten ze de huidige leider zien te verslaan.

5.3. Een familie heeft ongeveer 1 tot 4 mannen leeuwen die de baas zijn, tot zij worden verjaagd door nog sterkere mannen

5.4. Ze jagen alleen of in team verband . Ze kunnen goed samenwerken om hun prooi te vangen.

6. Vijanden

6.1. De afrikaanse Leeuw staat aan de top van de voedingspiramide. Dit betekend dat hij zo goed als geen vijanden heeft.

6.2. De grootste vijand van de leeuw, zijn wij. De mens!

7. Leeuwinnen

7.1. vrouwtjes krijgen hun eerste nestje welpen als ze ongeveer 4 jaar zijn.

7.2. Draagtijd ongeveer 12 weken

7.3. leeuwinnen bevallen ver weg van de groep

7.4. Ze hebben ongeveer 1 tot 6 welpjes per nest. deze worden de eerste 6 weken verstopt door de moeder.