Online Mind Mapping

Het begint allemaal met een idee.

Vertrouwde cloudservice

20 miljoen creatieve gebruikers

1.5 miljard ideeën gegenereerd

4.5 Sterren op App Store

#1 Mind mapping tool

Leg vast, ontwikkel, en deel ideeën visueel.

MindMeister is een online tool voor mind mappen, waarmee je je ideeën visueel kunt vastleggen, ontwikkelen en delen. Meer dan 20 miljoen mensen gebruiken nu al onze prijswinnende mind map bewerker om te brainstormen, aantekeningen te maken, projecten te plannen én voor het creëren van talloze andere creatieve opdrachten. MindMeister is volledig web gebaseerd. Dit betekent dat je niets moet downloaden of bijwerken! Of je nu met Windows, Mac OS of Linux werkt, je hebt altijd en overal toegang tot je mind mappen in de webbrowser.

Leer meer over Mind mapping Lees meer

Overal samenwerken

Mindmappen in groepsverband is nog nooit zo makkelijker geweest dan ooit tevoren. Met MindMeister kan je jouw mind mappen delen met net zo veel vrienden of collega’s met wie als je wilt. Je kan met ze samenwerken op hetzelfde moment, of je nu tegenover elkaar zit of duizenden kilometers van elkaar vandaan. Iedereen kan meteen de aanpassingen zien die in de mind map worden gemaakt. Het geven van feedback op onderwerpen, stemmen op ideeën, of het bespreken van aanpassingen.. tot slot, het samenwerken gaat nu veel eenvoudiger met de ingebouwde chatfunctie in MindMeister.

Lees meer

Verbluffende Presentaties

Jouw ideeën visualiseren is de sterkste manier om ze te delen met anderen. Met de ingebouwde presentatiemodus kan je jouw mind mappen in enkele seconden veranderen naar een prachtige dynamische diavoorstelling. Zodra je klaar bent kan je de dia’s exporteren als PNG's, de presentatie inbedden in je website, of deze meteen versturen naar jouw online medewerkers.

Lees meer

Eenvoudig Project Management

MindMeister werkt naadloos samen MeisterTask, de intuïtieve online taak- en projectmanagement app voor teams. Zodra de brainstorm en planningsfase klaar zijn, kan je jouw ideeën knippen en plakken in een verbonden MeisterTask project, waar ze naar actieve taken worden omgezet.

Lees meer

Wat is Mind Mapping?

Mind mapping is een krachtige techniek die je helpt je gedachten te visualiseren en deze aan anderen te communiceren. Bovendien moedigt mind mappen een gratis stroom van ideeën aan, waardoor het de ideale indeling is voor brainstorming en creatieve probleemoplossingssessies.

Hoe te Mind Mappen

Start in het midden: Begin met het onderwerp van je map in het midden van een leeg vel papier of digitaal canvas te schrijven. Het onderwerp kan een afzonderlijk zoekwoord, een afbeelding, een vraag of een probleem zijn dat je probeert op te lossen.

Voeg takken toe: Takken zijn lijnen die zich vanuit het midden naar buiten uitstrekken en de hoofdcategorieën of sleutelideeën die betrekking hebben op je onderwerp symboliseren. De meeste mappen hebben tussen vier á zes takken, maar je kan er zoveel toevoegen als je zelf wil.

Schrijf een trefwoord op elke tak : gebruik sleutelwoorden en korte zinnen in plaats van lange zinnen. Hierdoor blijft je map compact en gemakkelijk te bekijken, omdat je je belangrijkste ideeën in één oogopslag kunt zien.

Ideeën toevoegen: Elk idee dat je in kaart brengt, kan associaties in je hersenen oproepen en nieuwe ideeën oproepen, die je vervolgens kan toevoegen in de vorm van onderliggende branches. Er is geen limiet voor het aantal onderliggende takken of hiërarchische niveaus dat je kan maken.

Visuele toevoegen: Verrijk je map door kleuren, pictogrammen en afbeeldingen toe te voegen aan afzonderlijke onderwerpen. Mind mapping software zoals MindMeister brengt dit naar het volgende niveau door je video's te laten insluiten, notities en opmerkingen toe te voegen, of complete bestanden zoals pdf's of spreadsheets bij te voegen.

Waarom Mind Mapping?

Een mindmap is een visueel denkinstrument dat vele voordelen heeft in vergelijking met traditionele notabenodigdheden en schrijftechnieken. Als je je afvraagt waarom je zou moeten mind mappen, bekijk dan deze lijst met top voordelen van mind mapping:

Mind mappen structuurinformatie

Mind mappen zijn een grafische weergave van informatie die de relatie tussen individuele ideeën en concepten weergeven. Hoe complex of breed een onderwerp ook is, een mind map brengt orde in de chaos en helpt je het 'grotere plaatje' te zien.

Mind mappen verbeteren het geheugen

Mind mappen maken gebruik van enkele geheugendragers zoals kleuren en afbeeldingen. Deze zijn veel gemakkelijker voor je hersenen om te onthouden in vergelijking met pure tekst. Bovendien helpen mind mappen je om nieuwe informatie te koppelen met bestaande kennis.

Mind mappen bevorderen creativiteit

Er zijn heel weinig technieken die het vermogen hebben om je creatieve sappen te laten vloeien zoals mind mapping dat doet. Dat komt, omdat mind mappen afbeeldingen en trefwoorden gebruiken om nieuwe associaties in je hersenen te creëren, die je ook met ongelooflijke snelheid kunt transcriberen.

Mindmappen vergemakkelijken samenwerking

Hoewel traditionele papieren mind mappen ideaal zijn om zelf ideeën te ontwikkelen, kan je via online mind mappen met anderen brainstormen en in realtime plannen, ongeacht waar mensen zich bevinden of welk toestel ze gebruiken.

Wie heeft Mind Mappen nodig?

Creatieve inhoud

Designers en marketeers kunnen mind mappen gebruiken om ideeën te brainstormen en deze te visualiseren.

Managers

Managers kunnen mind mappen gebruiken om projecten te plannen en efficiënt te vergaderen .

Adviseurs

Consultants en adviseurs kunnen mind mappen gebruiken als een effectief communicatie- en presentatietool .

Docenten

Docenten kunnen mind mappen en map sjablonen gebruiken om en samenwerken in de klas te verbeteren.

Studenten

Studenten kunnen mind mappen gebruiken bij het nemen van notities en het geheugen te stimuleren.

Iedereen

Iedereen kan mind mappen gebruiken om hun creativiteit los te laten , problemen op te lossen en veel meer!

Case Studies

Wordt het niet tijd dat je je aansluit bij de competitie van succesvolle professionals die voor visuele samenwerking hebben gekozen?

"In vergelijking met het noteren van teksten uit een dia, maakt mind mapping het leerproces betekenisvoller en gedenkwaardiger voor studenten."

Nancy Morris

University Lecturer & Teacher Trainer

Volledige casestudy lezen

"Het belangrijkste voordeel van MindMeister is alles op één werkblad te zetten op een zeer professionele, presenteerbare manier. De manier waarop het eruit ziet en werkt, is gemakkelijk te begrijpen voor klanten."

Matt Milligan

Managing Partner

Milligan Partners

Volledige casestudy lezen

"MindMeister is een geweldige manier om onze gedachten, ideeën en prioriteiten te visualiseren."

Martim Schnack

Tech-lead

Rare Carat

Volledige casestudy lezen

Top Mind Mapping Voorbeelden

De toepassingsmogelijkheden van een mind map zijn bijna eindeloos. Bedrijven gebruiken een mind map meestal voor strategische planning, samenwerking en vernieuwing, terwijl docenten en studenten gebruik maken van mind mappen om complexe problemen te visualiseren en voor betrokkenheid bij de les. Hier zijn vier van de meest voorkomende vormen van gebruik van een mind map:

brainstormen

Mind mapping bevordert een vrije stroom van ideeën en helpt je nieuwe ideeën te visualiseren door associatie. Het is de perfecte tool voor een creatieve brainstorm, alleen of in een team.

Lees meer

Notities maken

Of je nu op een conferentie bent of in een collegezaal, het maken van notities in een mind map is niet alleen efficiënter, de aantekeningen zijn ook makkelijker te bekijken en te onthouden.

Lees meer

Planning

Je kan mappen gebruiken om projectplannen te schetsen, zakelijke strategieën te creëren, evenementen te plannen en nog veel meer. Plannen met mind mappen is eenvoudig, visueel en het voelt niet aan als werken!

Lees meer

Vergadering Management

Bereid de vergaderagenda voor en verzend deze, maak snel presentaties, maak notulen en wijs uitvoerbare taken toe aan collega's en dat allemaal op een enkele mind map.

Lees meer

Ideemanagement

Met mind mappen genereer, neem en beheer je ideeën met gemak. Verzamel feedback van belanghebbenden, stem en becommentarieer onderwerpen en prioriteer taken - alles binnen een enkele map.

Lees meer

Kennismanagement

Mindmappen stellen organisaties in staat hun collectieve kennis centraal en veilig op te slaan, te delen en te beheren. Dankzij hun intuïtieve indeling is het lokaliseren en bijwerken van informatie een fluitje van een cent.

Lees meer

Mind Map Geschiedenis

Visuele voorstellingen van informatie worden al duizenden jaren gebruikt. De term 'mind map' kwam echter pas rond de jaren zeventig, toen het werd bedacht door de Engelse onderzoeker Tony Buzan. Buzan was op zoek naar een manier om te gaan met de grote hoeveelheden informatie die hij moest onthouden tijdens zijn tijd op de universiteit. Hij bestudeerde de aantekeningen van de grootste denkers die hij kon vinden en combineerde hun aanpak met zijn eigen onderzoek over psychologie, creatief denken en memoriseren. Uiteindelijk, na de eerste successen met zijn nieuw ontwikkelde techniek, begon hij een reeks boeken over het onderwerp te schrijven. De eerste editie van "The Mind Map Boek" verscheen in 1995. Twaalf jaar later, in 2007, werd de eerste volledig webgebaseerde mindmap-tool uitgebracht. Deze tool was MindMeister, die al snel de nummer één mind mapping-software op het web werd.

of Registreren

MindMeister wordt gezien als de beste online mind mapping software in de huidige markt. Met de prijswinnende online versie en de gratis mobiele apps voor iPhone, iPad en Android, kan je mind mappen op school, thuis, op kantoor en zelfs onderweg bewerken. Met MindMeister is mind mappen zo eenvoudig en intuïtief dat iedereen, van eersteklasser tot CEO, het kan gebruikt worden om productiviteit te verbeteren en hun creatieve ideeën, realiteit te maken. MindMeister biedt een flink aantal sterke eigenschappen aan waarmee gebruikers online kunnen samenwerken en brainstormen, projecten plannen, zaken kunnen uitwerken, dynamische presentatie maken. Talloze functies zijn ook uitstekend geschikt voor onderwijs instellingen. Voor dat doel geeft MindMeister student en leerkracht kortingen, en bieden wij zelfs gratis accounts aan met tot op 10 mind mappen met alle eigenschappen die nodig zijn voor een eenvoudige en toch krachtige ervaring met mind mappen.