Começar. É Gratuito
ou inscrever-se com seu endereço de e-mail
Rocket clouds
Univers por Mind Map: Univers

1. Originat per

1.1. Big Bang

1.1.1. En un moment donat va explotar i va alliberar una gran quantitat d'energia i matèria separant tot fins ara.

1.2. Alliberació de

1.2.1. Matèria fosca

1.2.2. Matèria invisible

1.2.2.1. És un tipus de matèria hipotètica, de composició desconeguda, que no emet ni reflecteix prou radiació electromagnètica perquè es pugui detectar directament.

1.2.3. Energia fosca

1.2.3.1. És una forma hipotètica d'energia que travessa tot l'espai i que produeix una pressió negativa que origina una força gravitacional repulsiva. L'existència de l'energia fosca és una hipòtesi postulada per explicar l'observada expansió accelerada de l'univers, així com per explicar la major part de la seva massa.

1.3. Creació del sistema solar

1.3.1. Creació de planetes que orbiten al voltant del Sol.

1.4. Creació d'astres

1.4.1. Sol

1.4.1.1. El Sol és un estel situat al centre del sistema solar. La Terra i tots els altres planetes del sistema solar orbiten al seu voltant.

1.5. Galàxies

1.5.1. Conjunt d'estrelles

1.5.2. Vía làctea

1.5.2.1. És una galàxia de forma espiral on es troba el Sistema Solar. Està formada per més de 200 mil milions d'estels iguals o semblants al nostre Sol, i els seus planetes, juntament amb milers de nebuloses.

2. Components

2.1. Cuerpos celestes

2.1.1. Asteroide

2.1.1.1. Són una sèrie d'objectes rocosos o metàl.lics que fan òrbites a l'entorn del Sol, la majoria en un cinturó principal, que es troben entre Mart i Júpiter

2.1.2. Sistema solar

2.1.2.1. El sistema solar és el Sol i els objectes que l'orbiten al voltant. Un Sistema solar està format per planetas y objectes més petits.

2.1.3. Satèl·lits

2.1.3.1. Es una estrella que brilla a causa de la fusió termonuclear d'hidrogen en heli que té lloc al seu nucli.

2.1.4. Estrelles

2.1.4.1. És un astre massiu i lluminós format per plasma, que es manté en equilibri per la seva pròpia gravetat, de forma semblant a l'equilibri hidrostàtic. Una estrella brilla a causa de la fusió termonuclear d'hidrogen en heli que té lloc al seu nucli.

2.1.5. Cometes

2.1.5.1. Els cometes són cossos celestes constituïts per gel i roques que orbiten el Sol seguint diferents trajectòries el·líptiques , parabòliques o hiperbòliques . Els estels, juntament amb els asteroides , planetes i satèl·lits, formen part del Sistema Solar.

2.2. Galàxies

2.2.1. Astres

2.2.1.1. És qualsevol cos celeste amb forma definida i que pot individualitzar-se dels altres cossos de l'Univers. Tipus: planeta, asteroide, estrella

2.2.2. Nebulosa

2.2.2.1. Una nebulosa és una regió del medi interestel·lar format per gas i per pols. Estan formades fonamentalment per hidrogen

2.3. Astres

2.3.1. Constel·lacio

2.3.1.1. És un conjunt d'estels fixos o estrelles sense relació entre ells i que formen un dibuix imaginari.