Η Τέχνη στο Νηπιαγωγείο

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Η Τέχνη στο Νηπιαγωγείο by Mind Map: Η Τέχνη στο Νηπιαγωγείο

1. Και η φωτογραφία είναι Τέχνη! Χρησιμοποιεί τα πινέλα και τα χρώματα της φύσης!!!

2. Ζωγραφίζουμε όπως οι Αζντέκοι

3. Η Τέχνη μπορεί να αποτελέσει αφόρμηση για διδασκαλία

3.1. Με αφόρμηση έναν πίνακα ζωγραφικής ή άλλο έργο τέχνης, μπορούμε να κάνουμε ιστορική αναδρομή και να μιλήσουμε για το πλαίσιο στο οποίο δημιουργήθηκε ο πίνακας.

3.2. Μπορούμε να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τεχνικές , με σκοπό να έχουν τα παιδιά περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στον τρόπο έκφρασής τους.

4. Αιγύπτιοι και μαθηματικά

5. Οι άνθρωποι από παλιά είχαν την ανάγκη να εκφράζονται μέσα από την τέχνη. Ένας από αυτούς τους λαούς ήταν οι Αζντέκοι.

6. Μινωική Τέχνη: Άκμασε το 3000Π.Χ μέχρι το 1400Π.Χ, ιδιαίτερα από το 2100Π.Χ και μετά, όπου η άνοδος του Κρητικού εμπορίου έφτανε μέχρι και τον Βόρειο Ελλαδικό χώρο. Κατόρθωσαν να εγκαθιδρύσουν πυρήνες οργανωμένης αστικής ζωής, το κέντρο της οποίας ήταν τα εντυπωσιακά τους ανάκτορα, έργα ανυπέρβλητου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και ταλέντου. Ταυτόχρονα, πολλά ήταν τα τεχνικά και καλλιτεχνικά τους εργαστήρια, που τροφοδοτούσαν το μινωικό κόσμο με πληθώρα αντικειμένων και αποτελούσαν τις βάσεις του εξαγωγικού τους εμπορίου. Η πολύ στενή σχέση των Μινωιτών με τη θάλασσα έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του θεματολογίου της ζωγραφικής τους, τόσο της εντοίχιας όσο και της αγγειογραφίας. Με έμπνευση θέματα από τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα, οι καλλιτέχνες διακοσμούν τις εξωτερικές όψεις των αγγείων, αλλά και τις σημαντικότερες επιφάνειες των ανακτόρων. Γίνεται σαφές ότι ο μινωικός λαός έβλεπε στο θαλάσσιο στοιχείο τις υπέρτερες δυνάμεις του φυσικού κόσμου, στις οποίες έδινε θεϊκές και αναπαραγωγικές ιδιότητες. Εξίσου όμως ιδιαίτερη θέση στη θρησκευτική ζωή των Μινωιτών διαδραμάτιζε η γυναικεία μορφή στο πρόσωπο της Μητέρας των Θεών, που προσωποποιούσε τη γονιμότητα και την αρχή της ζωής, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τη φύση. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι παραστάσεις χαρακτηρίζονται από έντονη ποιητική διάθεση, λεπτότητα και ευαισθησία, ενώ ο καλλιτέχνης φαίνεται να διαπνέεται από νατουραλιστική προοπτική και αγάπη για τη ζωή.

7. Ρεύματα Ζωγραφικής που θα ασχοληθούμε στο Νηπιαγωγείο

7.1. Πουαντιγισμός

7.2. Ιμπρεσιονισμός

7.3. Φωβισμός

7.4. Εξπρεσιονισμός

7.5. Σουρεαλισμός

8. Η τέχνη μας δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας