Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

cloud computing by Mind Map: cloud computing
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

cloud computing

Motieven voor bedrijf om over te stappen

Het bedrijf moet geen aparte ruimte voor een server meer voorzien. Je betaalt enkel de ruimte die je gebruikt. Het is meeneembaar, je beschikt overal over je dat, je moet enkel de cloud aanzetten.

Ruimte (geen eigen server meer nodig)

Goedkoop (enkel betalen voor wat je gebruikt)

mobiel (je moet enkel je cloud aanzetten)

Belangrijkste aandachtspunten rond cloud computing.

veiligheid: De vrees voor data die gelekt zou worden privacy: De data worden beheerd door andere onbekende mensen wat dan weer vragen rond privacy en veiligheid oproept. Afhankelijkheid van het internet. Bron:http://www.astd.org/LC/0511_shor.htm

veiligheid

privacy

afhankelijk van internet

mogelijke vormen van cloud computing

  Gewone vorm: je gebruikt de server, maar je weet niet waar die fysiek aanwezig is. Zo weet je ook niet de problemen i.v.m. welke wetgeving moet toegepast worden indien er problemen zijn. Private cloud computing:  Data staat op server die speciaal voor jouw bedrijf is ingericht in een datacenter dat jij kiest en waarvan je exact weet waar die server zich bevindt. Hybride omgeving: Een slimme toepassing bovenop private cloud computing is de hybride omgeving. Hiermee koppel je data en applicaties op een slimme manier aan door jou gekozen IT.  

public cloud computing

private cloud computing

hybride cloud computing

Wat is cloud computing?

Cloud computing is een systeem waarbij gebruik gemaakt wordt van internetverbindingen en IT systemen die zich overal ter wereld kunnen bevinden. Het is een soort server die niet fysiek aanwezich is in het bedrijf. Je betaalt enkel voor de gebruikte serverruimte, als je meer nodig hebt kan je meer aankopen. Indien je het dan niet meer nodig hebt hoef je er niet meer voor te betalen.

data op wereldwijde servers

zijn niet fysiek aanwezig in bedrijf

enkel betalen voor gebruikte serverruimte

kenmerken van cloud computing?

kenmerken:   Schaalbaarheid: Indien je meer ruimte nodig hebt kan je dit gemakkelijk bijkopen, indien je minder ruimte nodig hebt is dit gemakkelijk terug te schroeven. Altijd aanwezig: Je kan overal aan je documenten, het enige wat je hoeft te doen is je cloud aanzetten. Veiligheid: Als er bijvoorbeeld een brand is in het bedrijf hoef je niet te vrezen voor verlies van data, het enige wat je moet doen is je cloud weer aanzetten en je kan weer verder werken. Ruimte: Ruimte die normaal nodig zou zijn voor het gebruik van de server komt nu vrij voor ander gebruik. Goedkoop: je betaald enkel voor de ruimte die je gebruikt.  

schaalbaarheid

Altijd beschikbaar van documenten.

veilig (data gaan niet mee verloren indien het brand)

Ruimte

Goedkoop

Gebruik van de toepassing in België

Belgische bedrijven maken de overstap naar cloud computing, maar maken hierbij vooral gebruik van de hybride vorm een private en public cloud dus met andere woorden.Bedrijven moeteen er wel over waken dat de overgang naar cloud computing ingebed zit in hun bedrijfsprocessen en ze moeten spijkerharde garanties eisen van hun cloud-leveranciers. bron:http://www.zdnet.be/news/125927/cloud-computing-is-een-logische-evolutie-partnerinfo-/

Belgische bedrijven maken overstap

Ze gebruik vooral hybride vorm = private gecombineerd met publieke cloud

Overstap moet in bedrijfsprocessen ingebed zitten