Intet citater

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Intet citater by Mind Map: Intet citater

1. Kristendom

2. Kristendom

2.1. Der er intet, der betyder noget. Det har jeg vidst i lang tid. Så det er ikke værd at gøre noget. Det har jeg lige fundet ud af. (s. 5 og 7)

2.2. Alting er ligegyldigt. For alting begynder bare for at slutte. Det øjeblik I blev født, begyndte I at dø. Og sådan er det med alt. (s. 8)

2.3. Jorden er fire milliarder seks hundrede millioner år gammel, men I bliver højst hundrede! Det er overhovedet ikke umagen værd at være til. (s. 8)

2.4. Det hele er et stort skuespil der bare går ud på at lade som om og på at være bedst til netop det. (s. 8)

2.5. Jeg glor ikke ud i luften. Jeg kigger på himlen og øver mig i at gøre ingenting. (s. 9)

2.6. Hvis der er noget der er værd at blive sur over, er der også noget der er værd at blive glad for. Hvis der er noget der er værd at blive glad for, er der også noget der betyder noget. Og det er der ikke! (s. 9)

3. Jødedom

3.1. Om få år er I alle døde og glemt og ingenting, så I kan lige så godt begynde at øve jer med det samme. (s. 9)

3.2. Min far sidder ikke fast i noget, og det gør jeg heller ikke! Jeg sidder i ingenting. Og hellere sidde i ingenting end i noget der ikke er noget. (s. 16)

3.3. Hvis I lever til I bliver firs, vil I have sovet de tredive år væk, gået i skole og lavet lektier i ni år, og arbejdet i knap fjorten år. Da I allerede har brugt over seks år på at være småbørn og lege, og I skal bruge mindst tolv år på senere at gøre rent, lave mad og passe børn, har I højst ni år tilbage at leve i. Og så gider I bruge de ni år på at lade som om I har succes i et skuespil der ikke betyder noget, når man i stedet kan nyde disse ni år med det samme. (s. 16 – 17)

3.4. Hvorfor lader alle som om alt det der ikke er vigtigt, er meget vigtigt, mens de samtidigt har uendeligt travlt med at lade som om det virkelig vigtige, ikke er vigtigt overhovedet? (s. 17)

3.5. Hvorfor mon det er så vigtigt at lære at sige tak for mad og for sidst og selv tak og goddag og hvordan går det, når ingen af os snart vil gå nogen steder mere, og alle jo godt ved det, og man i stedet kan sidde her og spise blommer og holde øje med jordens gang om solen og øve sig i at blive en del af ingenting? (s. 17) Når intet betyder noget, er det bedre at gøre ingenting end noget. Særligt hvis dette noget er at kaste med sten fordi man ikke tør klatre i træer. (s. 17)

4. Islam

4.1. Selv hvis I lærer noget så I tror I kan noget, er der altid nogen der kan dette noget bedre end jer. (s. 18)

4.2. Selvfølgelig Agnes. Du skal nok blive designer og humpe rundt i høje sko og spille smart og få andre til at mene at de også er smarte når de går i tøj af netop dit mærke. Men du vil opdage at du er en klovn i et ligegyldigt cirkus, hvor alle prøver at bilde hinanden ind at det er livsvigtigt at se ud på en bestemt måde det ene år og på en anden den næste. Og du opdager også at berømmelsen og den store verden er uden for dig, og at indeni er der ingenting, og at det bliver der ved med at være uanset hvad du gør. Hvorfor ikke indrømme med det samme at der ikke er noget der betyder noget og så nyde det ingenting der er? (s. 18)

4.3. Hvad vil I tøser med kærester? Først bliver man forelsket, så bliver man kærester, så holder forelskelsen op, og så går man fra hinanden. Og sådan går det den ene gang efter den anden, lige indtil I bliver så trætte af gentagelsen at I vælger at lade som om ham der nu engang er i nærheden, er den eneste ene. At I gider! (s. 35)

4.4. Man går i skole for at få et arbejde, og man arbejder for at holde fri. Hvorfor ikke holde fri fra starten? (s. 37)

4.5. Chimpanser har næsten præcis samme hjerne og DNA som os. Det er overhovedet ikke noget særligt at være menneske. (s. 60)

5. Buddhisme

5.1. Der er seks milliarder mennesker på jorden. Det er for mange, men i år 2025 vil der være otteogenhalv milliarder. Det bedste vi kan gøre for verdens fremtid er at dø! (s. 60)

5.2. En dårlig lugt er lige så god som en god lugt! Det er råddenskaben der lugter. Men når noget rådner, er det på vej til at blive en del af noget nyt. Og det nye der skabes, lugter godt. Der er derfor ingen forskel på om noget lugter godt eller dårligt, det er bare en del af livets evindelige runddans. (s. 76)

5.3. Man har set det hele før! Nu er det her nyheden, og alverden kigger på Tæring. I næste måned er Tæring glemt, og alverden er et andet sted. (s. 93)

5.4. Betydning er betydning. Så hvis I virkelig havde fundet betydningen, ville I stadig have den. Og alverdens presse ville stadig være her for at prøve at finde ud af hvad det var, I havde fundet. Men de er her ikke, så uanset hvad det var I fandt, var det ikke betydningen, for den eksisterer nemlig slet ikke. (s. 99)

5.5. (Fremtiden er ikke hvad vi gør den til). Der er ikke noget at gøre til noget, for der er ikke noget der betyder noget! (s. 101)

5.6. Når det er så nemt at dø, er det fordi døden ingen betydning har. Og når døden ingen betydning har, er det fordi livet ingen betydning har. (s. 115)