Online Mind Mapping and Brainstorming

Create your own awesome maps

Online Mind Mapping and Brainstorming

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account? Log In

2011 by Mind Map: 2011
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

2011

Kultur

Oslo 31. august

Oslo, 31. August is a 2011 drama film written and directed by Joachim Trier. "Anders will soon complete his drug rehabilitation in the countryside. As part of the program, he is allowed to go into the city for a job interview. But he takes advantage of the leave and stays on in the city, drifting around, meeting people he hasn't seen in a long while. Thirty-four-year-old Anders is smart, handsome and from a good family, but deeply haunted by all the opportunities he has wasted, all the people he has let down. He is still relatively young, but feels his life in many ways is already over. For the remainder of the day and long into the night, the ghosts of past mistakes will wrestle with the chance of love, the possibility of a new life and the hope to see some future by morning." Quoting the synopsis from the 2011 Cannes Film Festival site. Temaet i filmen har mye til felles med Buzz Aldrin nedenfor. Det slår meg i ettertankens lys at dette er et tea som opptar meg og som står sentralt i mitt eget verk "Gamlle brev...". Interessant å ta med meg inn i 2012.

Hanne Ø

Etter at Kristin og jeg hadde vært på en "snikkikk" på Litteraturhuset i Oslo hadde jeg en samtale med Hanne Ørstavik. En samtale om sårbarhet. Det varr interessant. I tillegg sendte hun meg en artikkel om skriving og kreativitet som var veldig spennende. Den handler om motstand mot å skrive.

Koselig med peis

TV-serien "Koselig med peis" på NRK var nyskapende, frisk, "fresh" og morsom...

Buzz Aldrin

TV-serien Buzz Aldrin tar for seg et menneske som nærmest er besatt av tanken på å være livets evige toer, hans forsøk på å leve et anonymt liv som gartner, langt borte fra all verdens oppmerksomhet og utforskingen av en måte å leve uten å benytte seg av sitt store talent som utvilsomt ville ha kunne gitt ham verdenssuksess (hovedpersonen beskrives som landets beste sanger noensinne). Med andremann på månen, Buzz Aldrin, og det karrige landskapet på Færøyene som landskap, gjør hovedpersonen sitt beste for å få til et liv som et usynlig, men viktig menneske. Wikipedia. - Jeg er bare delvis enig i denne beskrivelsen. Jo, han er besatt av Buzz Aldrin og det å være nr. 2, men det er jo kjærlighetstapet (jenta som kaster ham på båten) som driver ham til Færøyene og som påvirker mye av det som skjer. - Det er altså ikke så bevisst som det ser ut i Wikipedia-artikkelen. Serien er også spennende (og nyskapende) i måte å fortelle på. Langsom i tempoet og dvelende med en del små triks (som når hovedpersonen snakker i telefon er vi de han snakker med i bakgrunnen - som om han snakker med dem i samme rom).

Jägarna 2

En flott "deckare" med Rolf Passgård og Peter Stormare. Spennende og underholdende samtidig som den gir et godt innblikk i sinnet til en psykopat og hvordan han kan terrorisere og prege miljøet rundt seg. Absolutt severd.

Reiser

Gran Canaria

Toftenäs

Brothers in New York

Barnebarna

Emma

Felix

Tobias

Tanker

Følelser er noe man er - Det 5. trinn

Det handler om at tanker ikke er tifeldige og at man til en viss grad kan bestemme over sine egne tanker. Hvilke som skal få komme fram på scenen og hvilke som skal skyves lenger bak. Det handler om regien. Selvfølgelig er det enkelt å si og ofte tilsvarende vanskelig å praktisere. Likevel; jeg tror det er verdt et forsøk. Det gjelder både tanker og følelser. Det er her det femte trinn kommer inn; det vil si at du ikke lenger hverken er fange av dine egne tanker og følelser, eller av å kontrollere dem, men å reflektere rundt og bare tillate de tankene og følelsene som du ønsker å ha. Tanker og følelser er noe man gjør...   Forutsetningen for dette er en objektgjøring av følelsene. Dette føles jo veldig rart ut; man ser ofte objektgjøringen som noe negativt. Eks. objektgjøre andre mennesker for å kunne manipulere dem.

Skam

-"Du burde skamme deg", het det titt og ofte i min barndom. Skammen stod sentralt og skammen sitter i meg. Skammen dukket opp for meg for fullt i 2011. Jeg hadde ikke satt ord på det før. Pia og jeg har snakket en del om skam, men jeg følte at begrepet skam var så hardt da hun nevnte det. Det var så fjernt. Etter hvert har jeg tatt begrepet til meg og innsett at jeg selv også føler mye skam, at skam absolutt er noe som er med på å prege meg. I boka "Skamfert" av Gøran Larsson sier forfatteren: "Vi lever med de fordommer og ferdige forestillinger som vi har beskrevet tidligere. Ved hjelp av disse forsøker vi å kontrollere virkeligheten, istedenfor å la oss berøre av den. Å øve seg i åpenhet og å la seg berøre, er å bli levendegjort på et svært dypt plan.

Skuffelser

“Skuffelser regnes for å være av det onde. En urimelig fordom. Om ikke gjennom skuffelser, hvordan skulle vi ellers finne ut hva vi har forventet eller håpet på? Og hvori skulle selverkjennelsen bestå om ikke i denne oppdagelsen? Hvordan skulle man altså komme til klarhet over seg selv uten skuffelser? ". Fra "Nattog til Liboa av Pascal Mercier.

Nærvær

Ansvar for eget liv

Tanker for 2012

Opplevelser

Litteratur

Hendelser

22.juli

Man kan jo ikke unngå å si noe om 22.juli; Norges skjebnetime. Det uvirkelige skjedde. Kristin og jeg var på IKEA da Pia ringte og fortalte; en bombe i regjeringsbygget. Usikkerhet om regjeringen. En uvirkelig situasjon. Joakim, nevøen til Pia hadde vært i nærheten og hadde hørt et kraftig smell.

Grå stær og nye linser

Utbyggingen

Etter et svangerskap på nesten 9 måneder stod huset ferdig i april. Gjett om det var deilig å ta i bruk hele det nye huset etter en presenningtilværelse med skumringslys.