Kenget e Milosaos Kenga 1(koment)

Get Started. It's Free
or sign up with your email address
Kenget e Milosaos Kenga 1(koment) by Mind Map: Kenget e Milosaos Kenga 1(koment)

1. zhbirilon boten tone emocionale

2. lindje te koshiences

3. similitude

4. lule llu me ate ninulle qeshin

4.1. personifikim

5. frymezimi i tij

6. me zgjoi duke ferfelluar

6.1. metafore

7. Tematika

7.1. Emocionet dhe ndjenjat njerezore

8. Tema

8.1. Hareja,lumturia rinore e jetes

9. Kuptimi

9.1. fillon

9.1.1. te kuptoje

9.1.2. "te zgjohet"

9.1.2.1. ia dhuron muza

9.1.3. te shohe anen me te bukur te gjerave

9.2. nxjerr ne pah ndjenjat

9.2.1. me te pastra

9.2.2. me shperthyese

9.2.3. me te bukura shpirterore

9.3. nese kemi fat sipas tij

9.3.1. muza do vije te ne sikurse atij

9.4. koshienca e fituar nga muza

9.5. ne fillim

9.5.1. konfuzion emocional i personazhit

9.5.2. kupton ndryshimin tek ai

10. Reflektimi

10.1. gjithsecili brenda vetes

10.1.1. ndjenja te pastra

10.1.2. emoicone te bukura

10.2. jo te gjithe emoiconet

10.2.1. i kuptojme

10.2.2. i shprehim

10.3. nxjerrja ne pah e ndjenjave

10.3.1. nje muze

10.3.2. nje frymezim

10.4. mosha jone

10.4.1. me e hareshmja

10.4.2. me shperthyesja

10.4.3. me emocionuesja

10.5. s'mund ta shohim boten si ai

10.5.1. pa frymezim

10.5.2. pa koshience

10.6. gjerat per ne

10.6.1. te zakonshme

10.6.2. te njohura

10.6.2.1. si per Milosaon ne fillim

10.6.3. duhen nxitur

10.6.3.1. qe te arrihet shperthim emocional

10.7. per njohje te emoiconeve dhe botes se brendshme

10.7.1. gjetja ose krijimi i muzes

10.8. duhet muza

10.8.1. na fibrilon

10.8.2. na frymezon

10.8.3. na konfuzon

10.8.4. na ben koshient per ndjenjat brenda nesh

11. Gjuha artistike

11.1. figurat letrate

11.1.1. bota nderron lisa

11.1.1.1. metafore

11.1.2. uji i ri kalteron

11.1.2.1. epitet metaforik

11.1.3. dheut i kishin hije

11.1.3.1. metafore

11.1.4. si hareja,kur te shtrati,mbremanet,vajza e ngrohete ndien per te parezen siset qe mi fryn

11.1.4.1. similituda

11.1.5. e mocme

11.1.5.1. epitet

11.1.6. kallezoret po kendonin

11.1.6.1. personifikim

11.1.7. si ato lule qielli

11.1.7.1. krahasim

11.1.8. s'e thau bora

11.1.8.1. lumbardha

11.1.8.1.1. simbol

11.1.8.2. metafore

11.1.9. s'e pergjaku shigjeta

11.1.9.1. metafore

11.1.10. nje hare me rodhi kurmit

11.1.10.1. metafore

11.1.11. u zbuluan bashke me detin

11.1.11.1. metafore

11.1.12. si hareja qe del sysh

11.1.13. e bardha shtepia ime

11.1.13.1. inversion

11.1.14. vate e su kthye

11.1.14.1. antiteze

12. Ideja

12.1. Shfaqet

12.1.1. gezimi i personazhit

12.1.2. lumturia shpirterore

12.2. Kemi

12.2.1. Zgjim emocional e shpirteror te autorit

12.2.2. Frymezim te tij nga dikush

12.2.2.1. muza

12.2.3. ndjenja te ciltra dashurie

12.3. Na deshmon

12.3.1. Emocionet me te gezuara dhe te hareshme

12.3.1.1. Ne pah nga muza

12.3.1.2. Njeriu frymezohet

13. Subjekti

13.1. Personazhi

13.1.1. Ishte i zgjuar

13.1.1.1. Hareshem

13.1.1.2. i gezuar

13.1.1.3. i emocionuar

13.1.1.4. i frymezuar

13.1.2. e sheh boten

13.1.2.1. te bukur

13.1.2.2. me sy ndryshe

13.1.3. kishte mberritur me pare ne vendlindje

13.1.4. ishte njohur me muzen

13.1.4.1. perllumbesha e Anakreonit

13.1.5. perzierje

13.1.5.1. emocionesh

13.1.5.2. mendimesh

13.1.6. emoiconet prej saj

13.1.6.1. nxitje per te shkruar

13.1.7. fibrilim hera-heres shperthyes

13.1.7.1. permend shpesh fjalen "hareja"

13.1.7.2. perdor

13.1.7.2.1. personifikime

13.1.7.2.2. krahasime

13.1.7.3. emocione te papermbajtura

13.1.7.4. 2 vargjet e fundit

13.1.7.4.1. erotike dhe sensuale

13.1.7.4.2. pike kulminante artistike

14. Njohja

14.1. djalosh i ri

14.1.1. ne lule te rinise

14.1.2. u zgjua nje dite te bukur

14.1.2.1. veshtronte cdo gje perreth

14.1.2.1.1. lisat

14.1.2.1.2. qiellin

14.1.2.1.3. detin

14.1.2.1.4. arat me rrush

14.1.3. gjithcka

14.1.3.1. perfekte

14.1.3.2. me e bukur ate dite

14.1.4. dicka jo e zakonshme per nje shpirt rinor

14.1.4.1. frymezuar nga muza

14.1.4.2. mendonte se ishte perzgjedhur

14.1.4.2.1. per te qene me te

14.1.5. frymezim ngado

14.1.5.1. i kujtohet ajo

14.1.5.1.1. bukuria e saj

14.1.5.1.2. "atehere" kur kishte ardhur ishte njohur me muzen e tij

14.1.5.2. emocionohet dhe i vijne ne mendje

14.1.5.2.1. mendime shperthyese emocionale

14.2. me pas

14.2.1. na tregon

14.3. cfare nuk kuptoj

14.3.1. vargjer e para

14.3.1.1. sikur poerti sapo ishte kthyer ne atdhe

14.3.1.2. po habitej nga bukurite e vendlindjes se tij

14.3.2. pse ate dite

14.3.2.1. atdheu kaq i bukur

14.3.2.2. e habiste ai ndryshim

14.3.3. menyra sesi shohim apo kuptojme gjerat

14.3.3.1. koshienca

14.3.3.2. emocionet

14.3.3.3. ai e kishte ndryshuar kete menyre

15. Muza

15.1. e bukura sublime

15.2. me e perkryera nga te gjitha

16. Struktura

16.1. poeme epiko-lirike

16.2. vargje pa rime

16.3. nje strofe e vetme

16.4. trajte metrike dhe melodi e vjeter shqipe

16.5. nuk bazohet ne numra vargjesh