Create your own awesome maps

Even on the go

with our free apps for iPhone, iPad and Android

Get Started

Already have an account?
Log In

Breinkracht by Mind Map: Breinkracht
0.0 stars - reviews range from 0 to 5

Breinkracht

Workshop Brain-Balance ontwikkelt Breinkracht. Breinkracht is Kracht voor Leren en Werken. Breinkracht zet mensen in beweging met het Pad van de Held, een klassieke weg naar Radiaal(circulair) denken naast Lineair. Lineair denken is dominant in onze cultuur, ondanks beperkt denkvermogen. Breinkracht werkt met Nieuwe en ook Oude Media. Mindmappen is een nieuw medium en stimuleert Radiaal denken, hoewel de (lineaire) wetenschap dat niet wil bevestigen. Elke organisatie kan er direct mee aan de slag: Management, Improviseren, Organiseren, Selecteren, enz. Met een Mindmap maakt de Held een Persoonlijke Assistent: een portaal op internet, waarin hij anderen kan uitnodigen, om samen te werken. Alle digitale documenten onder handbereik met Portfolio. Met een Wikimindmap maakt de Held een mindmap op thema. Tot slot een oud medium, dat aandacht leert vasthouden en concentreren: het klassieke Labyrint. Je kunt ook zelf een labyrint tekenen met krijt of in zand. Breinkracht werkt met Talent en daagt uit die te ontwikkelen. De werveltrap maakt mogelijk. Met Social Media sluit de organisatie aan bij de wereld van begingebruikers.

mind my story

O.B.B.O

talenten

community

7 weetjes

M.I.test

17 tips

natuur

beware

dat

plantaardig

planning

dyslexie

struktuur

coursera

udacity

organiseren

disruptie

leerstijl

leeromgeving

test

favorieten

maps-tell

h.r.m.

Vaardig is iemand die iets beheerst. Klinkt vaag en dat is opzet. Beheersen is kundig of kunst. Rekenen is een Kunst en ook een Talent, zoals er acht worden onderscheiden. Het is Geen Kunst Gewoon Talent te beheersen en dat is je vermogen. Talenten kun je ontwikkelen met de Werveltrap op het Pad van de Held. En elk Talent is op twee manieren te benaderen: reactief en creatief, als Knecht en als Meester. Met Leerkracht is die Quantumstap te maken, Meesterlijk.

cursus mm

wiki mm

mindmap

Een mindmap is ook letterlijk een kaart van jouw brein. Dat brein bestaat uit twee verschillende processen, linker- en rechterhelft.

i mm

do you m

hoezo MM

aandacht

focus

passage

nu

De (westerse) wereld waarin wij leven, wordt sinds Verlichting gedomineerd door rationele logica met als kenmerk de rechte lijn. Die cultuur is feitelijk een doodlopende weg, zoals die zich onttrekt aan de natuur. Gelukkig is dat maar de helft van onze werkelijkheid. En, lijn is altijd onderdeel van een groter geheel: des-pir-aal.

verlichting

maken

1320EM

kinderen

labyrint

vortex

online lab

do you mind

assistent

quaning

webpaden

spelen

leren(mm)

mobileren

rekenklas

Met equivalent pairs is helder getalbegrip te ontwikkelen: breuken, kommagetallen en procenten, alles rond honderd!

taalklas

schrijven

lezen

spreken

luisteren

prakticum

woorden

+leren

nat.leren

wereld

We be-leven inmiddels de tijd van na 2012. Vissentijdperk heeft plaats gemaakt voor Waterman: magica in de plaats van mechanica. Het is spannend genoeg te zien, hoe de oude wereld instort en de nieuwe groeit. Meesterschap op het Pad van de Held!

veld

balans

energie

zonnegroet

solfeggio

water

phi

eduapp

eduappcenter

eduapps

sociale media

mediawijsheid

kennisnet mw

mediawijzer